💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 34 967
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Да но то го няма
Сега погледнах цената на феринжекта, по над 200лв ми излиза. По толкова ли давате?

# 76
За момичетата от София, знам, че бяхме обсъждали но къде ходихте на очен лекар? И аз искам да мина, макар че нямам проблеми и съм с малък диоптър, но за всеки случай да измерим и налягането.

# 77
Сега погледнах цената на феринжекта, по над 200лв ми излиза. По толкова ли давате?
Толкова е лекарството, то се разтваря в банка NaCl, след това ми вливат витамин С, пак разтворено в NaCl и накрая инжекция В12 - за всичко в медицинския център плащам 350 лв.  Cold Sweat По принцип може да мине и по каса, не съм проверявала в случай на анемия при бременни дали важи, но където ми го вливат, не работят с НЗОК така или иначе..

# 78
За момичетата от София, знам, че бяхме обсъждали но къде ходихте на очен лекар? И аз искам да мина, макар че нямам проблеми и съм с малък диоптър, но за всеки случай да измерим и налягането.

Аз минах през Ресбиомед. Там ме насочи АГ. Бях при др. Колева, но може при всеки очен да се мине. Гледат периферията и очните дъна за отлепвания и противопоказания за естествено раждане. Разширявят ти зениците, така че по-добре да си без кола. Час се записва онлайн през сайта им.

# 79
Какъв сироп сте пили за кашлица понякога с храчки? Моята лична не ми изписа нищо, каза само чайове, ама не става само с тях. Аг няма смисъл да го търся, няма да вдигне.

# 80
За очен не може при всеки, трябва да работи с апарат Голдман

# 81
Толкова е лекарството, то се разтваря в банка NaCl, след това ми вливат витамин С, пак разтворено в NaCl и накрая инжекция В12 - за всичко в медицинския център плащам 350 лв.  Cold Sweat По принцип може да мине и по каса, не съм проверявала в случай на анемия при бременни дали важи, но където ми го вливат, не работят с НЗОК така или иначе..

Аз бях по каса, нищо не платих никъде за моето желязо, което ми вливаха.

# 82
Това сега разбирам,че може по каса. Самото желязо не се ли купува пак самостоятелно? Или самата му вливка е по каса?

# 83
Момичета , на какви стойности ви вливат желязо ?

# 84
Те периферията и ретината няма с какво друго да ги гледат освен с Голдман. Най-добре, като се обаждате/записвате да кажете, че искате преглед при бременност за препоръка за раждане. Прегледът си е специфичен и те ще са наясно могат ли да го извършат.

# 85
Момичета мина и моята последна ФМ в 31+3г.с бебка е 1900гр ,води в норма,кръвоток и на бебето и моя е супер,коремчето е добре,което означава,че за сега добре контролирам гестационния диабет и по ехограф няма данни за такъв...страшно ниско е разположена бебка и е главично...успяхме да видим само устата и част от носа...буквално ми сплесква шийката...Мануелян ме пита ще мерим ли шийка,защото във 22г.с. е била супер 37мм...казах и да я премерим и като чух 21мм направо ми прималя...от ниското разположение и тежеста ми се скъсява шийката...сега ми изписаха утрогестан за 15 дни тоест до 34 седмица за да спрем скъсяването ..каза повече да лежа но мога и да се движа но Да не се натоварвам...Ами аз имам толкова неща за подреждане,пране,гладене...направо се стресираха с тази шийка...та ако не сте я мерили скоро искайте да ви а проверят как е ...при мен беше идеална,ама сега...даде ми документ за родоразрешение от 37г.с....сега каза да гледам до края на седмица да реша къде ще раждам да звънна да си уговоря час за началото на декември и да търся лекар,който ще работи и по празниците...

# 86
Аз питам информативно. За сега не са ми предписали вливка, но ще питам на следващото ходене. И да, може по здравна каса.
Да но то го няма

# 87
Моята шийка всеки път я мерят, но не се стресирай толкова, вече сме 8 месец все пак.

# 88
Незнам 21мм не е ли много къса...май трябва да е около 30 поне...трябва бързо да взема решение къде ще раждам...че ще е в Бургас там ще е но при кой незнам...ако има някой от Бургас помагайте

# 89
Отказа ли се от Стара Загора?

Общи условия

Активация на акаунт