💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 34 979
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Отказа ли се от Стара Загора?
Да трябва ми добра неонатология заради гестационния диабет  а в ниамед няма такава...и ако недай боже се наложи нещо ще преместят бебчето,а аз оставам там...затова се отказах.. предпочитам някъде където има добра неонатология...а и момиче което роди съвсем скоро там при д-р Христов нещо не е доволна и каза че съжалява,че е родила там...то навсякъде има и доволни и недоволни,но за мен е важна неонатологията

# 91
Момичета , на какви стойности ви вливат желязо ?
Хемоглобин под 100, феритин 50, желязо 20.
Наде, не е ли нормално да започне да се скъсява шийката в този период?

# 92
За момичетата от София, знам, че бяхме обсъждали но къде ходихте на очен лекар? И аз искам да мина, макар че нямам проблеми и съм с малък диоптър, но за всеки случай да измерим и налягането.

Аз минах през Ресбиомед. Там ме насочи АГ. Бях при др. Колева, но може при всеки очен да се мине. Гледат периферията и очните дъна за отлепвания и противопоказания за естествено раждане. Разширявят ти зениците, така че по-добре да си без кола. Час се записва онлайн през сайта им.

Благодаря за препоръката. Можеш ли да ли кажеш колко беше самия преглед и като записвам онлайн трябва ли да обясня точно какво искам или и на място е окей?

# 93
При мен пък хемоглобин 121,желязо 10,феритин 15...Ами да нормално било да започне да се скъсява,но била по къса от колкото трябва да бъде...затова и за 2 седмици ми изписаха утрогестан

# 94
При мен беше хемоглобин 99, желязо 5.

Както казах лежах в болницата за 6дни. 5 системи, по една на ден. Нищо не платих, нито за самите системи, нито за лежането. Ефекта беше огромен. Хемоглобин 135, желязо 32, феритин 230. Hug

След които доки препоръча да пия билкова кръв два пъти на ден. Но аз имах капки на малтофер и приемах от тях.

# 95
моят хемоглобин е няколко единици под долната но феритина е 13 при долна 10 сега ще изчакам и ще видя какъв ще е резултата от вливката Simple Smile на мен ми го вливаха с глюкоза обаче.

# 96
Вливките основно са заради нисък феритин,не се съди само по желязо и хемоглобин

# 97
  • София
На очен ходя в очна клиника Ден, при Андреев. Доволна съм, но е малко тегаво с часовете, при него. Това за гр. София.

# 98
Надежда браво за хубавите мерки на прегледа Simple Smile Сега гледай да почиваш повече, върши по малко каквото имаш и ако може някой да ти помага се възползвай, за да устискаш още няколко седмици. Всичко ще бъде наред Simple Smile

# 99
Изписаха ми антибиотик Панцеф на мен. Ужасно съм притеснена, звънях да се консултирам и с АГ, но много ясно пак не вдига. Също и сироп Проспан. Много ме е страх да не навредя на бебчо. И ако не пия и се усложня пак ме е страх. Пише в листовката през последните 6 седмици да не се приема. Не съм ги взела все още, да видим доктора дали ще се обади и какво ще каже😩

# 100
Изписаха ми антибиотик Панцеф на мен. Ужасно съм притеснена, звънях да се консултирам и с АГ, но много ясно пак не вдига. Също и сироп Проспан. Много ме е страх да не навредя на бебчо. И ако не пия и се усложня пак ме е страх. Пише в листовката през последните 6 седмици да не се приема. Не съм ги взела все още, да видим доктора дали ще се обади и какво ще каже😩
Какъв цвят са ти храчките? Кой ти изписа АБ? Имаш ли температура и други оплаквания? Някой има лк болен около теб?

# 101
Какъв цвят са ти храчките? Кой ти изписа АБ? Имаш ли температура и други оплаквания? Някой има лк болен около теб?
Няма болни около мен. Нямат цвят храчките. Имам кашлица и се чува много ясно свиркане. Температура, хрема нямам. Болят ме дробовете отзад като кашлям. Личната лекарка ме преслуша в понеделник каза само с чайчета да карам, днес отидох пак и ми изписа вече това. Чуват се хрипове каза.

# 102
За момичетата от София, знам, че бяхме обсъждали но къде ходихте на очен лекар? И аз искам да мина, макар че нямам проблеми и съм с малък диоптър, но за всеки случай да измерим и налягането.

Аз минах през Ресбиомед. Там ме насочи АГ. Бях при др. Колева, но може при всеки очен да се мине. Гледат периферията и очните дъна за отлепвания и противопоказания за естествено раждане. Разширявят ти зениците, така че по-добре да си без кола. Час се записва онлайн през сайта им.

Благодаря за препоръката. Можеш ли да ли кажеш колко беше самия преглед и като записвам онлайн трябва ли да обясня точно какво искам или и на място е окей?

80 лв. ми взеха, ако имаш допълнително здравно, може да се пробваш да го минеш и през тях. Ако записваш при др. Колева, не трябва да обясняваш, много бременни момичета ходят при нея за такъв преглед, аз и бях трета за деня. Ако записваш при друг доктор, според мен се обади първо на регистратура да предупредиш какво ти трябва и те да те насочат. Аз успях да си запиша час за след 1 седмица. Според мен декември ще е по тегаво с часовете, така че по-добре сега.

# 103
Незнам 21мм не е ли много къса...май трябва да е около 30 поне...трябва бързо да взема решение къде ще раждам...че ще е в Бургас там ще е но при кой незнам...ако има някой от Бургас помагайте

Аз смятам да раждам в Бургас в болница Бургасмед, при Неделковски. До сега се следих в Надежда в София, но пътя ми идва нагорно. С Неделковски имах една среща от която останах очарована. Млад, точни и изчерпателни отговори на въпросите ми даде. Другата седмица ще се видим с доктора пак. В болницата има неонатология, като цяло почти всички са доволни от Аг отделението на тази болница.

# 104
Панцеф е безопасен, пиша съм Аб с първата бременност,никакви ядове. Друг е въпросът да се прецени нужен ли е, защо решиха, че имаш бактериална инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт