💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 35 032
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета! 🤗
От доста време не съм писала, само следя.
При нас с бебка всичко е наред, надявам се и така да сме до края. Единственото, което моята гинеколожка я притеснява е че плацентата ми е доста ниско и все още не се е вдигнала а трябвало до сега да се вдигне. Като цяло бебка я нося в по-ниската част, като това е дискомфорт само за мен, но... тя да е добре 😇
Относно пазаренето сме накупили основните неща, като обзавеждане, дрешки, за банята и тоалета, козметика, като доста неща сме взели и от черните петъци. Количката чакам с нетърпение да ми изпратят другата седмица, спрели сме се на Junama полско количка с 3 коша , а вие? 😊
Понеже ми е първо бебче и не мога да се ориентирам като количество колко дрешки и кои ще са ми най-необходими за първо време. Моля ако имате възможност и опит, да споделите с мен, към кое най-вече да се насоча и колко да купувам? Хем искам да взимам много неща хем се притеснявам да не прекаля... 🤷‍♀️
Другата ми емоция в момента е че сме в ремонт, чакам изцяло нова кухня да ми монтират до 2 дни и разширяваме спалнята, в която бебка ще си има бебшки кът с нейни мебели 🥰
Апартамента ни е голям и имаме възможност за детска стая, но решихме да го оставим за по-късен етап, сега ни се иска да е при нас 😇
А  вие къде ще настаните  вашите съкровища? 💖

# 601
Моя син е на 3г , сега също ще сме с момче,и детска стая още не сме и мислели да правим. Макар че сме в голяма къща и има възможност, за мен не е разумно. Нито пък ме устройва да ставам по 4-5 пъти на нощ да го гледам как е, отвит ли е и тн. Повярвайте ми колкото и налудничаво да звучи, ще ставате да гледате диша ли Grinning за мен е супер некомфортно да ставам и ходя до друга стая по сумати пъти, особено като беше бебе и ревеше нощес. Сега ще сме си всички в спалнята, може таткото и баткото да са в другата,ако малкия реве нощем, но само дете в стая на мен ми е удачно поне след 4-5г възраст. А племенника ми имаше ужасен рефлукс от раждането и още не смеят да го оставят сам, защото се давеше на сън. Тъй че има случаи всякакви. Наши приятели пък си оставиха бебето от началото в друга стая и майката става по сто пъти,но твърдеше, че не й пречи. Само дето умората е с натрупване и вече след първата годинка почна да се чуди къде да го местят, за да не става,а да спи Grinning

# 602
Моя син е на 3г , сега също ще сме с момче,и детска стая още не сме и мислели да правим. Макар че сме в голяма къща и има възможност, за мен не е разумно. Нито пък ме устройва да ставам по 4-5 пъти на нощ да го гледам как е, отвит ли е и тн. Повярвайте ми колкото и налудничаво да звучи, ще ставате да гледате диша ли Grinning за мен е супер некомфортно да ставам и ходя до друга стая по сумати пъти, особено като беше бебе и ревеше нощес. Сега ще сме си всички в спалнята, може таткото и баткото да са в другата,ако малкия реве нощем, но само дете в стая на мен ми е удачно поне след 4-5г възраст. А племенника ми имаше ужасен рефлукс от раждането и още не смеят да го оставят сам, защото се давеше на сън. Тъй че има случаи всякакви. Наши приятели пък си оставиха бебето от началото в друга стая и майката става по сто пъти,но твърдеше, че не й пречи. Само дето умората е с натрупване и вече след първата годинка почна да се чуди къде да го местят, за да не става,а да спи Grinning

Ние проблема  с проверяването ,дали е завит го решихме с камера в детската стая. Понеже нашата спалня е малка и няма как двете деца да спят при нас с втората бременност направихме на баткото стаята и още в първите месеци го преместихме ,за да не се чувства изгонен. Купихме тогава вместо бебефон две камери с един екран и до ден днешен си го ползвам,въпреки че бременността ми не изкара тогава до края,но днес ми е по лесно,то и баткото е по -голям и разбира повече де,но пак си ползвам камерата. И все че има детска стая смятам бебето сега да е при нас ,за да не пречи на батко си да спи, а и аз че ще ставам е ясно, но поне няма да ходя до другия край на апартамента

# 603
Дъщеря ми е на 2г2м и от около месец я преместихме в нейната стая, която е до спалнята ни. Не мога да си представя новородено бебе и изобщо под годинка да е в отделна стая.
За дрешките на мен най-удобно ми е било с ромпъри, ползвала съм и бодита в комбинация с ританки. Според мен не повече от 5 бройки от всяко нещо. Ако видите че не ви достигат винаги може да си вземете още.

# 604
Ооффф, това със стаите е много индивидуално, мъжкото тяло работи на смени доста отговорна работа и при нас няма как да настани беба в нашата спалня. Решихме проблема като бъдещата детска стая я оборудвахме с малка спалня (има си бебешко креватче, гардеробче, скрин и за да стане по-детска залепихме и няколко стикер) , за да може да сме отделно с бебаната и когато се налага таткото да спи да не му мрънкаме на главата. Никога не съм си мислила, че ще я оставя сама в стаята, поне на първо време

# 605
Аз малко бебе само в стая не мога да оставя,така че ще си е при нас в нейната си кошара.Каката все още заспива при нас,а като заспи татко й я мести в нейната стая.

# 606
Дъщеря ми е на 2 години и 1 месец и спи сама в стаята си от 1 годишна , но баш бебе не я оставях защото я кърмех то просто нее удобно като цяло. Сега си спи сама

# 607
Дъщеря ми е на 2 години и 1 месец и спи сама в стаята си от 1 годишна , но баш бебе не я оставях защото я кърмех то просто нее удобно като цяло. Сега си спи сама

Боч, предполагам на такава малка възраст не е имало проблеми с оставянето и просто е привикнала, без някаква специална подготовка?

# 608
има зависи , детето винаги си е имало легло в стаята , денем спеше там , сега с това бебе няма да е така защото пък каката ще си играе , но тук ключа основно беше в това че тя заспиваше самостоятелно от 4 месец Simple Smile Та това е основната роля. И за това нямаше проблем. Като тя ставаше да пие мляко до 1.3 много често , а съвсем го спря на 1.7 ( между 1.3-1.7 имаше просто не переодични пиеници нощем ) Та ставах ходех давах и си лягах , тя си го изпиваше и това е Simple Smile Спала е с нас в спалнята при високи температури и силни кашлици но после пак си се местеше на място Simple Smile

# 609
Съдейки по другите ми бебета и това съм приела, че ще спи върху мен и чат пат до мен:) така поне докато не се поотбият.
Ако случайно се окаже друга порода места за спане има, ама какъв е шанса да  ме се падне спящо.

Лошото е, че тя и кака му все още си се буди нощем съвсем редовно, има тук там да спи по цяла нощ. Та ще е весело, щото пък като се събудят всички мен търсят.
Ама каквото такова - минава и порастват.

# 610
аз намирам много общо в режима на спане на детето. още преди да се роди тя четох много по темата и после още толкова много и благодарение на тези режими детето ми спи. Но никога нямах за цел да махам нощно хранене умишлено чесно казано . Тя много боледуваше от 11 месец до към 1.7 и като се разьоляваше не ядеше нищо и просто не можех да си позволя да махна и това пусто мляко. Но и не смятам буденето за мляко проблем Simple Smile
И до ден днешен и следя стриктно режима защото ако не го правя има неспокоен сън нощем или не заспива на обяд.В момента е на 2 и спи само 1 час денем и 10 часа нощ Simple Smile И винаги ама винаги винаги я будя аз. Тоест ако не знаех всичко което знам щях да я чакам да става сама и нямаше да имаме толкова хубав режим. Един проблем ни възникна а именно една кофти ясла която и причиних за 4 месеца в която я малтретираха ( не само нея ) и тя от стрес спря да заспива сама и винаги иска някой да си полегне с нея , което сега ми е малко драматично защото нямам психика толкова бременна да я науча пак , става ми изключително жал в момента.
И ще ми се обърне с дупето на горе ей сега като се роди и втората дъщеря 😀Но така де ако някой от вас има такива не поспаливи бебето съветвам ви да се поинформирате за режимите и за тези неща, консултантите по сън и бла бла бла бла Simple Smile Може и да видите че може да спят качественно дори и малко 🥰

# 611
  • София
Каката беше много спокойно бебе. До 3 месеца се събуждаше вечер, после си спеше по цяла нощ, но ми беше по-спокойно да е в нашата стая. Преместихме я в детската стая когато беше почти на 3 години, като вече беше по-осъзната и съответно за нея беше голяма гордост и отговорност. Сега пък се чудя как ще се справя с дете, навлизащо в пубертета и малко бебе 😂 Купона скоро започва 😂

# 612
аз намирам много общо в режима на спане на детето. още преди да се роди тя четох много по темата и после още толкова много и благодарение на тези режими детето ми спи. Но никога нямах за цел да махам нощно хранене умишлено чесно казано . Тя много боледуваше от 11 месец до към 1.7 и като се разьоляваше не ядеше нищо и просто не можех да си позволя да махна и това пусто мляко. Но и не смятам буденето за мляко проблем Simple Smile
И до ден днешен и следя стриктно режима защото ако не го правя има неспокоен сън нощем или не заспива на обяд.В момента е на 2 и спи само 1 час денем и 10 часа нощ Simple Smile И винаги ама винаги винаги я будя аз. Тоест ако не знаех всичко което знам щях да я чакам да става сама и нямаше да имаме толкова хубав режим. Един проблем ни възникна а именно една кофти ясла която и причиних за 4 месеца в която я малтретираха ( не само нея ) и тя от стрес спря да заспива сама и винаги иска някой да си полегне с нея , което сега ми е малко драматично защото нямам психика толкова бременна да я науча пак , става ми изключително жал в момента.
И ще ми се обърне с дупето на горе ей сега като се роди и втората дъщеря 😀Но така де ако някой от вас има такива не поспаливи бебето съветвам ви да се поинформирате за режимите и за тези неща, консултантите по сън и бла бла бла бла Simple Smile Може и да видите че може да спят качественно дори и малко 🥰

ти с кои консултанти работи, че и аз имам желание да прочета/видя някои други курсове преди да се роди бебо, но нещо не се ориентирам по коментарите за различните Simple Smile Може и на ЛС да ми пишеш 🥰

# 613
Bochinka, пиши тук, че и на други ни е интересно! И аз искам дете, което спи 10 часа на вечер 😅

# 614
Ами моя опит показва че режима е важен и не го казвам само от моето дете Simple Smile Тука по едно време ме ползваха за консултант по сън познати и приятели чак даже се нервирах че някои само за това ми пишеха 😀
Но най много информация изчерпах от едно платено little ones но те много държат на супер стриктен режим с часове а за мен това нее ок аз не желая да се съобразявам с техните часове а да си нагодя мои и да нямам чак такива рамки все едно отглеждам робот , макар че в момента някой би казал че отглеждам робот но така детето се чувства най добре иначе тя на 1.6 беше почнала да отказва обедния сън ( тогава имат регресия с фалшив отказ от спане ) Та отделно четях сумати неща по разни постове на консултанти , гледах курса на мамо спи ми се но чесно казано е много малоумен и не го препоръчвам на никого.И два пъти правих консултации с консултант като единия път беше напълно излишно и ме издразни щот им казах че знам прекалено много и трябва да внимават какво ми говорят 😀И другия път ми беше от полза тогава просто детето ми рязко мина от 4 на 2 спанета което нее обичайно минаване и тогава успяхме индивидуално да нагодим нещата с една консултация. Unicorn baby и Нани Нани бебе ползвах

Общи условия

Активация на акаунт