Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 31 730
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Манчестър
И аз ще развалям украсата днес.

# 571
https://fb.watch/pp9tLrw2D0/
За любителите на котки, изглежда впечатляващо Grinning
Моят син пита за куче, пита зя котка, казал на мъжа ми, вие куче няма да ми купите, дано зя някоя коледа получа гущер. Горното дете Heart

# 572
  • След завоя в дясно
Бу, Илейн, много, много съжалявам да го чуя. Те са си член на семейството 😔 💔

Veggie бързо да се оправя детенце, поне ще си спокойна, че го е минала.
Организирах партита на моите деца като бяха по малки всяка година, и специални  торти поръчвах, голям мерак.
Питах ги дали помнят нещо от партитата и двамата казаха не Simple Smile 
Украсата я прибрах още на 2 Януари.

# 573
Благодаря, кара я доста по-тежко от брат си, има пъпки в косата, в устата..и цялото тяло Sad
И аз украсата я прибрах още на 3ти, но нали я сложихме ноември, стигат ни два месеца 😁

# 574
  • До хладилника, който обичам
Veggie, бързо да се подобри. Баня във вода от овесени ядки казват, че облекчава.

Таман да се наканя да сваля украсата, и си гледам елхата, пък си казах, януари бездруго е потискащ месец, ще я оставя още седмица.

# 575
Ell, синът много помни. Отделно имат албуми с подбрани снимки от рождените си дни + кутия с подарените картички. Често ги отварят. Аз помня всичко откакто съм била на 3г, дори подробности, които не ме касаят🙈

Няма как да се наеме надуваем замък от днес за утре. Доста по-отрано трябва да се резервира. Правила съм го, но с автобус-детски кът, паркиран пред нас, и си изкарахме много добре.

По традиция днес се сваля елхата. Обикновено я следвам, но тази година се наложи по-рано да е. Дори не дочака НГ.

Мери, бързо възстановяване на приятелката ти!
Мен така комшийката ме извежда в обедната ѝ почивка като е home office.

Бу, аз си оставям лампичките по прозорците да светят до пролетта. Вчера си купих букет цветя за масата в трапезарията да не е празно без коледната елхичка, която се мъдреше там.

Аз цял ден качвам обяви в маркетплейса. 😂Остава и да продам нещо. Над 50 неща са само от стаята на сина😳

# 576
  • Истински се вижда само със сърцето.
Веджи дано бързо се подобри Маги ❤
И ние днес свалихме украсата, по скоро детето аз само запечатах кутиите Simple Smile.
Аз харесах днес една жена която прави фейс пейнтинг и работилница за рисуване на чанти, пише че може и за парти което е в къщи и мисля да и пусна едно запитване за РД на щерката.
Момичета знам, че е много относително, но горе долу колко излиза пътя от тук до БГ имам предвид като такси и ферибот например? ММ предлага да ходим с колата, аз се притеснявам заради обратния волан 😊.

Мери аз в предната градина сложих растения разни и чакам с нетърпение да видя дали ще изникнат Simple Smile. И ние планираме плочки в двора, но само където ще е перголата, останалата част ще си остане зелена плюс цветарници и оранжерия 🤣 остава и да да го осъществим в обозримо бъдеще.

# 577
Прибрах елхата и коледната украса. Стана по-просторно вкъщи. Само дето пак нямам идея за зимен, но следновогодишен венец на входната врата.

# 578
  • Манчестър
Веджи дано бързо се подобри Маги ❤
И ние днес свалихме украсата, по скоро детето аз само запечатах кутиите Simple Smile.
Аз харесах днес една жена която прави фейс пейнтинг и работилница за рисуване на чанти, пише че може и за парти което е в къщи и мисля да и пусна едно запитване за РД на щерката.
Момичета знам, че е много относително, но горе долу колко излиза пътя от тук до БГ имам предвид като такси и ферибот например? ММ предлага да ходим с колата, аз се притеснявам заради обратния волан 😊.

Мери аз в предната градина сложих растения разни и чакам с нетърпение да видя дали ще изникнат Simple Smile. И ние планираме плочки в двора, но само където ще е перголата, останалата част ще си остане зелена плюс цветарници и оранжерия 🤣 остава и да да го осъществим в обозримо бъдеще.

Зависи от датите за фери. Сега гледах да купувам за Юли месец, което е £84 една посока, но е рано сутрин и после стават по-скъпи.

За такси, имаш винетка за Австрия около €10, ако минаваш през Унгария мисля, че там също има винетка у после в Сърбия са путарини, вземаш билетче и след известно време плащаш. Горе долу сложи ги около €30-Ина.

Трябва да извадя тефтерите , където съм писала .

Обратния волан не е проблем за мен, но само из магистралите….останалото ММ го поема.

# 579
Благодаря Аве, ние ще минем през Румъния ако останем на вариант кола, там по спомен от преди 100 години също е винетка.
За шофирането проблема е,че аз освен тук в града ме е страх да шофирам, но ще го измислим.
Като гледам обаче цените за коли под наем в БГ май по изгодно е с колата да си тръгнем.
С коя компания ползваш ферибот?

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 05:52 от Илейн :)

# 580
  • Манчестър
Благодаря Аве, ние ще минем през Румъния ако останем на вариант кола, там по спомен от преди 100 години също е винетка.
За шофирането проблема е,че аз освен тук в града ме е страх да шофирам, но ще го измислим.
Като гледам обаче цените за коли под наем в БГ май по изгодно е с колата да си тръгнем.
С коя компания ползваш ферибот?

Лично аз предпочитам DFDS,защото прехода е 2 часа и имаш около 15-20 мили във Франция. Ние пътуваме от север и имаме около 4-5 часа до Довър и 2 часа на ферито го ползваме за почивка.

Иначе до Кале е един час и малко повече мили във Франция. Този е опция, само, ако има чувствителна разлика в цената….

# 581
Благодаря Аве и аз гледах тях. Ако помня правилно вие сте около Манчестър, ние сме под вас в Стафорд, така че и ние си имаме път Simple Smile
Остава окончателно са го решим като дати.
Брейкдаун застраховка за европа правите ли?

# 582
  • Bristol
Irish ferries миналата година държаха най-ниски цени, но както Аве е написала, те спират в Кале. Преценете кой вариант е по-добър за вас. Влакът винаги излиза доста по-скъпо, но пък е много по бърз.
Миналото лято взех кола на много добра оферта, обаче... не взех застраховка през тях, а с друга фирма. Те ме навиваха тяхна да взема, но при тях застраховката беше 20-30 евро на ден, другата по 5! За 4 миниатюрни драскотинки, предполагам от камъчета по пътищата, защото много я пазих колата, ми сервираха 1600 евро сметка! Добре, че застраховката, която бях взела, си беше сериозна компания и ми покриха всичко. Но 2-3 седмици, докато оправя административно нещата, тези пари ми бяха блокирани. Не за първи път наемам кола в България, много пъти съм ползвала коли и в други държави, такова нещо не ми се беше случвало!

# 583
Благодаря Мери.
Да ви кажа много ми е трудно да реша как да пътуваме, вече е приключение с цени и всичко и когато трябва и да огрееш на всякъде, а искаш и почивка.

# 584
Погледнах сега цените на Райънеър Станстед - София - Станстед през юли и август. Не ми се виждат високи, но ние години наред летяхме до Варна и дотам цените още предковидно бяха по-високи от следковидните и сегашните цени до София през лятото, та съм претръпнала. Иначе първите едно две лета си мечтаех за пътуване с кола до България. Постепенно разбрах, че не само, че не можем да го осъществим, ами не е и за нас.

Общи условия

Активация на акаунт