Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 31 729
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу на нас не ние удобно да летим през Лондон, миналата година се прибирах до там с детето и мм ни чакаше с колата, ами като сложа паркинг и гориво и още три часа път и е безмислено.
През Бирмингам ни е най - удобно.
Продължавам да гледам дати, мога да я освободя седмица по рано от училище, обаче наемането на кола за сега ми се струва най - проблемно, а родата са едните баба и дядо на север , другите на юг Simple Smile на всичкото отгоре искам пак да я оставя да стои там лятото което са още общо 3 самолетни билета в края на ваканцията.... плюс да отидем на море и никак не ми излиза сметката.

# 586
  • Манчестър
Благодаря Аве и аз гледах тях. Ако помня правилно вие сте около Манчестър, ние сме под вас в Стафорд, така че и ние си имаме път Simple Smile
Остава окончателно са го решим като дати.
Брейкдаун застраховка за европа правите ли?

Имам колежка пътува всеки ден от Стафорд до Манчестър.

Имате си път и Вие…

Breakdown insurance е задължителен…не знаеш кога какво се случва. На нас за толкова години веднъж ни се случи ( колата просто угасна в Австрия на един третокласен път). И не можеха да ни намерят…само един крайъгълен камък имаше…намесих и брокера ми( той се занимава  с всички застраховки от 17 г) и той помогна да ни намерят.

# 587
Сега гледаме билетите за февруарският халф търм, тези авиокомпании полудяха, Лондон-София, 567, 850 и 1748...
Не е истина Stuck Out Tongue Winking Eye

# 588
родата са едните баба и дядо на север , другите на юг

Ние за това редуваме къде ще кацнем и коя рода ще видим. Изобщо не кръстосвам Бг.
Приятели, които оставят децата лятото, първо единят взема отпуска и отива с тях в Бг и после другият е в отпуска края на август да ги прибира.

Блу, Лондон имат много добри оферти по всички дестинации, но за да пътуваме от там трябва да тръгна ден по-рано с преспиване. Аз имам 6 летища в окръжност от 3 часа и следя тях и са много по-скъпи от лондонските дори в непиковите уж евтини периоди. Примера с февруарската ваканция, най-евтиното е 880, a от нашето летище е 1400. Ако летя с прекачване в Бристол - 720, но пътят ми се удължава с 6 часа. А билетите до Аликанте са 400-450 директно от нас. Нямам идея защо сме толкова скъпа дестинация.

# 589
Памперс миналата година детето беше цяло лято в БГ,  но с моите родители, аз я водих и взимах. Тази година живот и здраве пак ще е с тях, но трябва да види и другите баба и дядо, та ще ходим тримата първо там, после ще отидем до моите родители и от тях към Гърция, на връщане от морето ще я оставим с тях и после пак аз ще се връщам до БГ да си я взема. Поне това е идеята, но как беше ние предполагаме, а Господ разполага та дано стане както го мисля или поне по най-добрия възможен начин.
Мен ако питаш най-лесно ми е да отида някъде на почивка без еквилибристики как и кого да посетя в БГ, но да са ни живи и здрави семействата така ще е за сега.

# 590
  • UK
И ние сме така, буквално на двата края на диагонала на страната ни сме. Всяко лято пътуваме за 3 седмици, едната при едните родителите, другата при другите, третата на море, като заемаме колата на баща ми. Обаче си е кръстосване и тази година сме им казали, че вероятно ще пропуснем, пък и с тия цени на билетите...Децата така или иначе там сами без нас не остават. И аз съм мислила да пътуваме с кола някой път, но аз не шофирам, а и тогава вместо 3, трябва да вземем 4 седмици отпуск. Много е.

# 591
  • До хладилника, който обичам
Обмисляме тази година дали да не си идем с кола. Няма да е по-евтино, но да обиколим малко, на отиване приятели в Германия, на връщане други в Швейцария. Така са им ваканциите, че никога не се засичаме на родна почва и много си липсваме вече.

# 592
За жалост и ние няма как да отделим 3 или 4 седмици за дя пътуваме с кола, а детето там не оставяме също, не че е лошо, но той ще страда много за това ще ходи на холидей клуб  😞
Идея нямам защо билетите за България са толкова скъпи, без детето сме правили всякакви еквилибристики, през Милано или Франкфурт, но него няма как да го подложим на това.

# 593
Ние само през Лондон пътуваме. Другата опция е Бристол, но последно нямаше никакви удобни полети. И пътуваме само с Бг еър, имаме и двамата карти, които ни дават по още един 23кг куфар и с тези на децата стават общо 6 плюс ръчните. Багаж та чудо мъкнем, свекито прави разни неща и праща. Правихме опит да изпращаме с фирма багаж, но то е още по-сложно  и ома само един за Корнуел и е мъка. Кара в накакъв си офис нейде извън София и голяма хямалпгия. Тук също събора от майната си, на едни сървиси на А30.

# 594
DD и моята е обикновенно по холидей клубове, миналото лято за първи път преценихме, че може да остане без нас - на 7 години. Сега сама каза, че иска при баба си лятото, по-скъпо идва отколкото на клуб, но тя да е доволна.

# 595
  • Bristol
От Лондон и на мен ми излизат най-евтини билети. От Бристол пускат през зимата, а лятото ги спират 🤔 Едно време хващах супер оферти от Бирмингам с прекачване, но последните няколко години не съм попадала на такива. Ние за София обикновено летим.

# 596
Илейн, сигурна съм, то и за детето е по-добре, но лятото на 2022, цялото пътуване и смяна на среда беше изпитание за него. От гледна точка на самолетните билети, винаги са били по-скъпи от холидей клубове. Спомням си преди 10 години, купихме декември на предишната година билети за август на следващата и пак бяха 380£. Летата в България са приключение, пътуваш да видиш всички и всъщност не си почиваш, за тава решихме да виждаме фамилията в оф пик, а през лятото- ваканция, истинска 😀

# 597
От Лондон и на мен ми излизат най-евтини билети. От Бристол пускат през зимата, а лятото ги спират 🤔 Едно време хващах супер оферти от Бирмингам с прекачване, но последните няколко години не съм попадала на такива. Ние за София обикновено летим.

Една приятелка от Бристол каза, че били пуснали полети на Райнеър за цяла година до София. Но аз не съм проверявала

# 598
  • Bristol
Ронка, може нещо ново да е. В началото бяха целогодишно, после само зимата. Приятели ни идват на гости и ме изненадаха, че май месец ще летят от Бристол. Аз уверено им обяснявах, че март месец ги спират директните до София 🤪  Аз още за лятото се услушвам, нямам идеи къде да ходим и какво да правим, но май е време да се огледам. Ние първо имаме ски почивка, после сме на круиз из норвежките фиорди. Исках септември-октомври евентуално да отидем на морска дестинация. Но заради майка, трябва и до България да отскоча.

От как децата пораснаха, като дявол от тамян избягвам пътуванията по време на училищни ваканции 😄 🤣

# 599
За лятото не правя планове, но гледах за майския халф търм полети до южна Испания, Португалия, Гърция и островите им. Определено прекаляват с цените.

Общи условия

Активация на акаунт