Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 31 713
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • nowhere
При нас е 19ти-23ти. И аз не знам от какво зависи.

Днес първи училищен ден след ваканцията при нас, имам чувството, че продължи безкрайно тази ваканция. И при нас е студ, но пък слънчево.

Веджи, как е дъщеря ти?

# 616
Благодаря, вече е добре, пъпките завехнаха, вчера беше у дома, днес е обратно на училище, след консултация с офиса им Simple Smile
Не знам защо са различни датите, вероятно зависи от общините, а и някои академии си имат свои календари и дати..

# 617
  • До хладилника, който обичам
За да се избегне струпване на почивките - ако цялата страна излезе едновременно в отпускаваканция, ще е хаос. Затова предполагам има леко разместване, обикновено съседни графства имат разминаване със седмица преди/след. И лятото има леко разминаване в началото и края на ваканцията, само средата е неизменна мисля навсякъде.

# 618
  • nowhere
Момичета, вашите деца ходят ли в Райнбоус/ Браунис/ Скаутс? Ние записахме голямата в листата за чакащи през септември и ни казаха, че времето за чакане е около една година и днес ни се обадиха, че другата седмица може да почне. Така се зарадвах, защото тя много иска да е рейнбоу.

Ние летим от Ливърпул и Манчестър, и двете летища са ни на около 40 минути. Има редовни полети и сега около Коледа като летях не беше толкова скъпо, но лятото беше брутално, помня, че платихме над 2000 паунда за билети.

Веджи, радвам се, че е добре и вече е на училище!

# 619
Да, дъщерите ми са ГърлГайдс - голямата беше брауни и гайд, и после беше доброволец при малките за DofE, малката почна от рейнбоус и сега ще е рейнджър, т.е. мина всичките нива. За малки е по-интересно, при големите малко го има вече деленето по лагери и с тези съм приятелка, с онези - не. Хубава програма е, и двете деца максимално се възползваха от нея с преспивания, лагери и т.н.
Малкия тръгва на Скаутс от другата седмица.
И в двете програми има голям проблем с най-малките групи - Скуърлс § Рейнбоус, и голям недостиг на места, защото са разпуснати по Ковид и обратното уим събиране е явно много трудно. В нашия квартал Скуърлс Скаути ще тръгва едва сега за първи път от много време, а Рейнбоу на Гайдс - от април чак. Докато Гайдс си вървяха виртуално, макар и със затруднения, докато беше локдауна - малките не можеш да ги хванеш да седят по час и да си представят игри с други хора.

# 620
  • Истински се вижда само със сърцето.
Моята дъщеря беше Рейнбоус, сега е Брауни и много и харесва, но зависи и дали ще им допадне групата и ръководителката. Първата в Рейнбоус беше странна особа, но сега при Браунитата е супер и имат много повече забавления.

# 621
  • nowhere
Благодаря ви, дано имаме късмет и й хареса. Нашето съседче е там, те са приятелки, така че се надявам бързо да свикне. Майката на мъжа ми дълго време е била  brown owl и често ни разказва истории за браунитата.
Жената, с която разговарях каза, че има липса на доброволци и затова се чака толкова дълго.

# 622
Момичета знаете ли откъде мога да поръча блузка за дъщеря ми с шевица, трябва ми за 23ти януари, ще представят различни държави и ми се ще да е с нещо такова облечена освен презентацията.

# 623
Илейн, тази жена е в Англия и изработва дрехи със шевици, не съм поръчвала и не знам как е качеството Simple Smile
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063253146539
Дано се отваря линка.

# 624
Момичета, в какъв вид носите стари лекарства в аптеките за унищожаване? Със или без картонената опаковка? Приемат ли български, на които все пак обаче има изписана активната съставка на латиница?

Сякак ги нося. Приемат и бг. Само главният фармацевт се разписва за тези, които са им съмнителни и ти вземат адреса и телефона. До сега проблеми не съм имала.

Илейн, виждала съм на сайта на Българан.

Blue dress, и на синът снощи много му хареса при скаутите. А на мен това, че вече не ги делят на момичета и момчета, и са смесени групи. Още малко да порасне щерката, ще запиша и нея,а не при Браунитата.

Тук откомврийската ваканция се разминаваше между местните училища и родители с деца в две различни изпищяха. Отделно половината деца изпуснаха планираните активности по обектите.
За коледната пак всеки излезе по различно време ваканция.

# 625
  • UK
Моята дъщеря ходи на къбс! Simple Smile Синът скаути. Повече момчета са при нея, но има и момичета, харесва ѝ много, падат игри и занимавки и момчетата не подбират този приятел, онзи не. След една година в Girls brigade преди време мисля на само момичешки групи да не ходи, спукаха ги там от правене на сладки и рисуване 🤪 Важно е лидерите да са готини и ентусиазирани, да се включват във всички инициативи, да си изкарват достатъчно пари, да си намират достатъчно дарители и доброволци.

# 626
А нашите имаха походи, бой с водни топки и подобни при Браунитата. Аз исках и при скаутите да я запиша, но тя отказа.

# 627
Походи, лагерни огньове и готвене на открит огън, спане на палатки и спане на разнообразни места (като местни замъци и прочие) са имали моите. И правене на сладки и крафтс, но не мисля, че това са лоши умения за който и да е пол. Сега са канени (може би само по-големите, не знам кой получава поканата освен нас) на преспиване в нотингамския "замък" с adventure trail през юни и двудневен палатков лагер през май, но моята малко врътна очи, защото същите месеци са ѝ тренировъчната и истинската експедиции за DofE и има право, че много ще дойде плюс всичките ѝ други занимания.

# 628
  • Манчестър
При нас е 19ти-23ти. И аз не знам от какво зависи.

Днес първи училищен ден след ваканцията при нас, имам чувството, че продължи безкрайно тази ваканция. И при нас е студ, но пък слънчево.

Веджи, как е дъщеря ти?

Интересно. Моят билет е от Ливърпул, точно по време на ваканцията.

# 629
Ave, знаеш, че понякога намаляват изненадващо и много за кратко. Едно лято насред ваканцията купих еднопосочни билети по £15, които предния ден бяха доста над сто, след купуването взеха да пълзат бързо нагоре и часове по-късно пак бяха толкова скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт