Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 754
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
  • Varna
Ние за една година не можахме да преборим Streptococcus pneunonie. Колко капки и капахме, антибиотик пи няколко пъти заради бронхит, отит. Все от стрептокока пречинени. Така хвалената Риноджермина слагахме три месеца. Файда няма. Излиза си масово, но и аз вече познавам по сопола дали има. Сега и давам хомеопатия и се моля, да не стана някой бронхит или отит. Сопола си е налице, както и кашлицата.

# 121
Симона, трета сливица изключихте ли? И при нас има сопол, вече година и половина, гъст лепкав. От третата сливица е.

Мартина, жалко... С каката нямаме проблеми, тя си ги прави. Ама дребчо е на година и малко и е страшно. Идея си нямам какво успява да вдиша Sad То е мятане, дърпане, извиване..

# 122
  • Varna
Барбалена, не сме. Ходили сме на УНГ и никой не е казвал за сливицата. Освен че, двете и са по сочни. Ще взема пак да я заведа, специално за това да я прегледат. Проблема ни е този стрептокок, който  и прави бели. Лятото беше добре, даже и в смесени групи в градината. Есента дойде и се почна.

# 123
  • shumen
При нас всичко започва от 3 сливица и стрептокока.Моя оставя ли го без лечение е готов веднага с хрема и кашлица и стига до пневмонии.
Емоджиа,аз също казвам,ако някой кашля да бяга далеч.

# 124
И ние ходихме на УНГ и никой не беше споменавал за трета сливица, докато не установихме един ден, че не чува добре. Бяхме в шок. Серозен отит - течност в ушите, оттам и намален слух. Чак тогава влязохме във филма трета сливица. Идете при някой читав УНГ и разкажете какво-що. Прави се тимпанометрия като за начало. Може и аудиограма, ако детето е по-голямо. А иначе, че стрептококът е кофти, така е. Трябва да се лекува Confused

Иначе при нас, досега или не е слизало надолу, или не сме го хващали. Удря я в ушите. И е със сопол постоянно. Малкият пък на година и 3 месеца и вече е с бронхиолит ей така от нищото. Явно на него пък това ще му е слабото място Sad

# 125
  • Пловдив
Тази зима започва зле. От началото на месеца съм с болки в гърлото, жестоки болки при преглъщане, както и към ушите е болката. Отне ми 11 дни да се съвзема..и само след още 5 отново съм в изходна позиция с  гърло и загуба на глас, храчки в гърлото,отпадналост. Ужас. Малката и тя  за пореден път с хрема. Абе кога ще минат тия болести. Има ли и други, на които този вирус създава такива неприятности толкова дълго време.

Имах абсолютно същото. Оправих се за 2 дни със зинат.

# 126
  • Varna
Стрептококи лекуваме и не успяваме. Върне ли се в  в градината и е пак тотал щета. Това значи всеки месец да е на капки, а то има само 2 вида, които са и по антибиограма. Последно пак имаше и на всичко отгоре, малко Мораксела за цвят.

# 127
Стрептококи лекуваме и не успяваме. Върне ли се в  в градината и е пак тотал щета. Това значи всеки месец да е на капки, а то има само 2 вида, които са и по антибиограма. Последно пак имаше и на всичко отгоре, малко Мораксела за цвят.
Стрептококус пнеумоние лекувахме лятото. По антибиограма само моксифлоксацин и левофликсацин излезна на този смотан щам, не знам защо само те.
По съвет на един доктор слагах 10 дена, 20 дни почивка, после пак....и така три пъти.
Е....изчисти се гадината, сектера е чист, но идем ли на ДГ и хоп...хрема. Първо бистра, после зелена, жълта, безцветна. Почва и кашлица...
Lore.lay първия пър пих 7 дни далацин, но полза не видях. Сега се инатя без АБ...да видим до къде ще я откараме.

# 128
Имате ли опит с кетони в урината? На 3г е детето, в момента е и с температура. Четох, че при боледуване се случва да има кетони, но останалите причини са доста стряскащи. Утре ще ходим на лекар.

# 129
Имате ли опит с кетони в урината? На 3г е детето, в момента е и с температура. Четох, че при боледуване се случва да има кетони, но останалите причини са доста стряскащи. Утре ще ходим на лекар.
Кетони има когато има повръщане или при обезводняване, ако не приема достатъчно течности.

# 130
  • shumen
Мона,а повръщало ли е детето?

# 131
Повече течности давайте. Малкият имаше кетони седмица след стомашно-чревен вирус.

# 132
  • Varna
EMOCJIA, едни и същи капки ли редувахте. Аз последно и слагах Хлорамфинекол, но така и не и се изчисти до края сопола. Остана някакъв там, като я накарам да издухва.

# 133
Кетони има и при гладуване или диета без въглехидрати.

# 134
Мона,а повръщало ли е детето?
Не, но явно е вирус и я боли корем.

Общи условия

Активация на акаунт