Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 904
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
Teddynm, не знам какъв е този конюнктивит. Но е ужасен! Сина ми го хвана, още на 2 ден спря сълзенето. Естествено, направихме целия курс. Минаха се 3 дни след като приключихме с капките и го повтори. После и каката...

# 301
Бихте ли казали какви са симптомите на този конюнктивит? На места четох, че можело да наподобяват настинка- хрема, болки в гърлото..

# 302
  • гр.Пловдив
Бихте ли казали какви са симптомите на този конюнктивит? На места четох, че можело да наподобяват настинка- хрема, болки в гърлото..

При нас директно зачервени и залепени очи с адски много секрети ,направо не бях виждала скоро такова нещо,със зелени гъсти сополи,пресипнал глас и Т ,явно я е боляло и гърлото,понеже имаше лош дъх ..Педи изписа капки и каза,ако продължи да вдига Т след третия ден -АБ .
Бил вирусен конюктивита,доста деца имало ...

# 303
Лошия дъх от болки в гърлото ли е

# 304
Да, и аз чух че много деца има болни от вирусния конюнктивит. В нашата градина сега има и конюнктивит, и варицела, ама мога ли цяла зима да ги държа вкъщи докато свършат заразите.. Конюнктивита винаги съм го свързвала само с очите,  не знаех че има и други симптоми.
При моите деца в 90% от случаите, лошият дъх в свързан с възпалено гърло. Не винаги де, може да има и друга причина.

# 305
  • гр.Пловдив
Лошия дъх от болки в гърлото ли е

Да,както и при гнойната ангина с налепите ,специфичен е и не мога да го объркам,за мен е много голям показател

# 306
При нас лошият дъх най-често се получава от задната хрема.
Сега нещо пак пробва да се разболее, започнаха леко мътни сополки и ще видим докъде ще стигне.
Засега пръскам Назориг по 4-5 пъти на ден, давам Инфлуцид и Коризалия и вит. Ц и се надявам да го пресечен в началото, че другата седмица в градината ще идва Дядо Коледа и ми се иска да отиде на тържеството.
Ако се сещате още какво мога да давам, споделете! Flowers Hibiscus

# 307
Има едни капки грип стоп, чувала съм добри отзиви, но при нас не работят.
Аз давам на голямата вит.С и Имунд-а, че класната е болна, а дано се отърве.

# 308
  • Sofia
Сега нещо пак пробва да се разболее, започнаха леко мътни сополки и ще видим докъде ще стигне.
Засега пръскам Назориг по 4-5 пъти на ден, давам Инфлуцид и Коризалия и вит. Ц и се надявам да го пресечен в началото, че другата седмица в градината ще идва Дядо Коледа и ми се иска да отиде на тържеството.
Ако се сещате още какво мога да давам, споделете! Flowers Hibiscus
И моята малката (1г и 7м) цъфна със сополки и сега се чудя как да ги пресека. Засега не съм я спряла от ясла, защото няма нищо друго - нито температура, нито кашлица, а секретът е от бистър/прозрачен до бял максимум. Давам коластра, витамини, чистя нослето със спрей с морска вода и капя именно капките Грип Стоп. Грип Стоп-а й помага да диша по-спокойно нощем, но не мисля, че лекува.
И аз се чудя какво друго бих могла да добавя, за да не слезне надолу.

# 309
Ние от 2-3 дена сутрин слагаме Грип стоп. Не разчитам на чудо, ама мъжът ми се е хванал като удавник за сламка 😁

# 310
На голямата капя силвър скалер като сополяса и минава много бързо. На малката ако капна се сцепва да киха...
Бистрите сополки са си вирус, не е здраво детето и не е за ясла. Много се ядосвам някой като ми каже така...ми от бистри сополки, към кашлица и 3 седмици е болна малката...1 локален аб, един клацид и какво ли още не...

# 311
  • Sofia
На голямата капя силвър скалер като сополяса и минава много бързо. На малката ако капна се сцепва да киха...
Бистрите сополки са си вирус, не е здраво детето и не е за ясла. Много се ядосвам някой като ми каже така...ми от бистри сополки, към кашлица и 3 седмици е болна малката...1 локален аб, един клацид и какво ли още не...
Много се колебах дали да я пусна днес. Защото реално сополите дори не са обилни, но ги има (от два дена я прибирам от яслата с течащ нос, а после вкъщи нищо). Реших утре да я заведа в лаборатория да й вземат секрет и да видим какво ще излезне. Поне да знам дали сме за антибиотични капки.
Иначе в нейната група сумати деца окапаха, ясно е, че й нея няма да подмине.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 14:38 от Brin de muguet

# 312
Аз профилактично започнах сутрин и вечер да пръскам Колдисепт нано силвър за нос, от две седмици. По принцип в листовката е за над 6г, но ми казаха че няма проблем ( моето дете е на 4г). За лечение не знам как е… може да се пробва.
Отделно давам таблетките Дефендил и към тях добавих витамин Ц на Анимал парад, хареса ми, с биофлавоноиди е уж 😀 Плюс пробиотика си върви. Тия неща всеки ден са в менюто. Другото….не знам, ваеки път различно.

# 313
Аз мисля, че сребърни капки не е добре да се слагат на здраво носле, защото ако предположим, че има сребро, то би убивало не само патогенни бактерии, а и естествените, които всъщност са биологична бариера за болестотворните.
Дефиндил не тъм давала никога, сигурно ще му дойде реда.
Тони, днес малката много намали кашлицата и каза, че вече усеща малко вкуса, т.е. успява да се стече. Ще сложим и ваксината днес и доизпръсквам спрея....а в понеделник право в бациларника

# 314
Аз мисля, че сребърни капки не е добре да се слагат на здраво носле, защото ако предположим, че има сребро, то би убивало не само патогенни бактерии, а и естествените, които всъщност са биологична бариера за болестотворните.
Дефиндил не тъм давала никога, сигурно ще му дойде реда.
Тони, днес малката много намали кашлицата и каза, че вече усеща малко вкуса, т.е. успява да се стече. Ще сложим и ваксината днес и доизпръсквам спрея....а в понеделник право в бациларника

Тези специално ми казаха, а и в листовката пише, че може да се ползват и като профилактика. Даже един УНГ в едно видео обяснява защо, но там в тоя спрей нано частиците нещо си. По-различен е от обикновена сребърна вода.
Много се радвам, значи Риноджермината е успяла да “пробие” сливицата.

Общи условия

Активация на акаунт