Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 704
  • 782
  •   1
Отговори
# 315
  • shumen
Ваня,значи Риножермината действа.
Аплегардън,да не е от цистита тая Т?
Моя се оплака от гърло.Дадох Ефизол и дано подейства.

# 316
Мен ме "втресе" ... голямата каза, че 5 деца окапали от класа тия дни. Някои са с корем, това го минахме поне. Ама другите са неясни и почвам да го удрям на молитви.

# 317
Както казах онзи ден, имайте в предвид, че има и грип, който е ужасен. При мен почна с втрисане. Изкарахме го цялото семейство, както и всички контактни се разболяха Sad

# 318
Малкия прихърква тази сутрин, леко но все едно има секрет в носа… Иска ми се този път да се пробвам да стопирам.. Вторник им е тържеството + дядо Коледа. Децата две седмици репетираха - има думички, танц 😖😖
Чудя се дали мога да взема Авирон? Той само като има налична Т ли се дава? Авирон, коризалия, витамин Ц….

# 319
Тонш, Авирона и голяма глупост според мен, но пробвай. И моята голямата тази сутршн е като да има сополче. Почвах веднага силвър скалер.
Малката както се беше подобрила леко и вчера я боднахме с втора доза и днес...изненадааа сопол колкото щеш.

# 320
На нас, мен и детето, авирон много ни помага. Не е нужно да има температура, при първи признаци на вирус може да се дава, схемата я пише на опаковката.

# 321
Авирона е много странен препарат. На мен никога не ми е действал и точно боклук бих го нарекла, на мъжа ми пък му действа, винаги го пресича.
Дана, не е от цистита температурата. На 2-рия ден от аб пуснахме контролни изследвания за проверка дали лечението е ок и всичко беше наред. Отделно от това оплакванията и са съвсем други и нямат връзка с цистита - болки в гърлото, тотално паднал глас и температура. Вчера я прегледа личната, вирусен ларингит някакъв, то на такова си и изглежда по симптоматиката. Дъщеря ми не за пръв път ги прави тия работи, докато пие антибиотик за едно да се разболее от друго и преди я мъкнех по нощите по спешни кабинети, че си изкарвах акъла...вече съм гърмян заек и не се впечатлявам толкова. За тази година приключихме с детската градина...достатъчно ми беше за 2023г. 😀

# 322
Applegarden, да се оправя малката 🌼
Авирона (сашетата, които са за 5 дена) при моето дете действа много добре, поне до сега. Но винаги съм го давала при вируси с температура. В крайна сметка като се събуди, изглежда ок (да чукам на дърво). Взех инфлуцид и коризалия да му давам.

Допълвам се: сутринта сдъвка инфлуцида..Обеща ми, че на следващият прием ще го смуче, ама сега пак го сдъвка 🤯 Искам да питам.. така въобще дали има някакъв шанс да действа?

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 13:15 от toni1189

# 323
Разтвори му го във вода, да го изпие.

# 324
Един път докторката ме убеди да взема инфлуцид и още едно...по тъпо похарчени 25 лева нямам.... никакъв ефект нямаше.
Тони защо не увеличиш Дефендила, нали имаш дози при радболяване или при този за възрастни съм го чела.
Голямата се оплаква от световъртеж, та не ми харесва но къди отиват нещата, ама да видим. Пие лимонада от лимон, вода и мнооого мед.

# 325
Пълна боза са тия инфлуциди, цинабсини 😂🤯
Той приема Дефендил таблетки, те не се увеличват при разболяване.
Бяла пъпка на устната, една, дали означава херпес?

# 326
Къде точно? На ръба или баш си на устната? Устнште нямат мастни жлези, та ако е баш на устната сигурно е херпес, но ако е ръба може и да си е пъпка. Имал ли е херпес някога?

# 327
  • Г. О.
Здравейте. Детето се събуди с много гурелясали очи - чак залепнали. Все съм виждала, ама такова чудо не се е случвало. Гурелите са зелени, предполагам е бактериална инфекция. Имате ли опит? Лекарката каза да капя капки Макситрол, но не ни прегледа, а направо по телефона даде препоръки какво да правим. Три пъти по една капка. Ако няма Макситрол, можело Тобрадекс или Трио Вижън.

# 328
НефертитиЯ, в момента има някакъв ужасен бум на конюнктивит. И двете ми деца го изкараха по 2 пъти. Слагаме капки 7дни след 3-4 дни пак започваме наново. Познати също се оплакват. На едната детето 3 пъти подред. Голяма лям кошмар.
Да ви питам за варицелата колко дни е карантината? Другото дете може ли да ходи на градина или и него трябва да спирам?

# 329
Момичета, сега видях, че на малката на 4 год и половина и се клати долно зъбче. Писахме на приятел зъболекар, каза, че тези се сменят на 6 и иска да я снима за да се увери, че всичко е наред. На вашите деца кога почнаха да падат? Пак се притесних, все си намирам за какво да се тревожа

Общи условия

Активация на акаунт