Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 371
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
Още помня моята идеална кръвна картина пролетта, а аз пиех Аулин за болката в гърлото, никога не ми се беше случвало. Чаках да минат почивните дни за да отида на УНГ, която се чудеше какво да ме прави, аз с обелена лигавица на небцето, не мога глътка да преглътна, а тя ме пита как може да имаш такива кръвни изследвания, при наличие на бактерия? И така два месеца.

# 691
Моето имаше точно 24 часа температура, която стигна до 39,2. През тези часове един път повърна и еднократно беше разстроено. Последваха болки в гърлото, хрема от ден трети ден се появи лека кашлица. Да чукна на дърво днес е 5 ден, отива на оправяне. Лекувам симптоматично, като се има предвид празниците лекар не съм търсила. Толкова често боледува, че вече мога сама да я лекувам. Изключвам  случаите, когато виждам, че е за антибиотик.

# 692

Ей така изглеждаше тази вечер.
Мерси момичета,ще видим утре какво ще каже Лл.
Дани, и аз не знам защо го водиш нас спешен,не е малък,а и Т не е толкова висока.
Бързо оздравяване на всички!

# 693
Уж живна малко синът ми в късния следобед ,малко солети хапна..поигра с играчките и след като заспа изригна на фонтан ,аз пък се уплаших че започна да повръща докато спи по гръб..отделно и на мен ми се бърка корема ...

# 694
  • shumen
Момичета,доста се чудих дали да го заведа на спешен,но като го знам как от нищото прави бронхити и пневмонии ме е страх Колкото пъти не съм послушала вътрешния си глас,толкова пъти съм била в грешка.
Ваня,Моме,утре ще му е 3 ден с Т реално и затова и ще пусна кръвни тогава.ЦРП съм пускала и още със самото разболяване и е било високо.
Сега заспа,дадох за Т,но не спада.И тая кашлица го мъчи,въпреки,че направих инхалация само с физиологичен разтвор.
Ликеуинд,ужас.Явно е вирус при Вас.

# 695
Уж живна малко синът ми в късния следобед ,малко солети хапна..поигра с играчките и след като заспа изригна на фонтан ,аз пък се уплаших че започна да повръща докато спи по гръб..отделно и на мен ми се бърка корема ...

Ох, ако питаш мен му дай Авирон. Мен малко ме е яд, че не му дадох.. явно в тия два дена, в които е бил ок, организма му се е мъчил да се справи, но не е успял. И освен, че се завърна повеъщането, ами Сега вече е и с диария.

# 696
  • shumen
Тони,давай пробиотик и за повръщането и утре на лекар.Май ще се окаже актуалния вирус сега при вас.

# 697
Опитах да му дам хидратин обаче след него повръща,искаше доста вода да пие и нея повръщаше след всяко пиене наистина много кофти вирус ..аз пих спрайт но ми се гади ...охх почивка ли е да я опишеш ...

# 698
Дани, според мен детето ти е с грип, не ги мисли тия пневмонии и бронхити на втори ден. Адекватен тест ти трябва.
Сигурно сто стомашно-чревни са ми минали през ръцете. Обикновено малкият повръща над 10 пъти. Никога не се дава вода в острата фаза. Давам хидратиращ разтвор 5 мл след всяко повръщане, за да може до следващото такова - след около 30 Мин. организмът да си е поел каквото може. А ако виждам, че нещата не се оправят - водя детето за Деган. Всичко зависи от възрастта, общото му състояние и съпътстващи симптоми. Т.е. ако е под 2-годишно, няма да чакам да повърне 5 пъти, за да тръгна към клиника, както и ако е едновременно с повръщане, темп. и разстройство.

# 699
  • shumen
Моме,и според мен е грип,но лекарката в детско каза,че е от гърлото.Ще видим утре при педи.
Ликеуинд,моя Хидратина не го харесва.

# 700
Ако наистина е грип, нямаш много време, за да действаш. Нищо не пречи да е грип, ударил в гърлото. Кашлицата от гърло ли е, или от гърдите?

# 701
  • shumen
Кашлицата е от гърлото.То и инопротект е за имунитета и за грип,но то реално от две хапчета няма как да подейства.А и моя зор ги пие,дави се,повръща и май реално нищо не правим.

# 702
За повръщане досега до лекар не сме стигали. Оправяме се на домашно.
Каката както уж беше спряла да вдига Т преди два дена вдигна пак 37.5. На следващият ден почна зверски да кашля, сигурно час и половина кашляше през 10 секунди. Бях почнала Салбутамол сироп, обаче вечерта й дадох моя инхалатор Серетит. От първата доза й облекчи кашлицата. Тая сутрин идва да пита можела ли да си вдишва когато се закашля. Викам-Ти добре ли си? Сутрин и вечер по веднъж. Обаче днес вече не кашля.

# 703
Аз и друг път съм казвала, но при синът ми задържи ли се температурата повече от 3-4 дена, винаги се стига до АБ.
Даже кръвни изследвания не намирам за нужно да пускам вече.

# 704
  • shumen
Бръм,при нас започна с Т вчера,я ат днес и бонус кашлица.
Роскет,не си сама.След 3 дни с Т и аз не винаги пускам кръвни,защото почти 100 процента съм сигурна,че е за АБ.

Общи условия

Активация на акаунт