Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 336
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
Дани, 4 дена кашля дъщерята. Първите два Т, след това два дена сопол. После почна кашлицата и на 6-7 ден вдигна Т отново. Днес е първия ден, в който кашлицата затихва. Водих я на лекар само първия ден, защото ми трябваше бележка за училище (беше два дена преди ваканцията). В първи ден общо взето не водя на лекар, ако не е за бележка няма смисъл.

# 706
Дани и за мен е грип, и по лабораториите правят тест като за 15 лева. Може да се дава изопринозин, той влияе в някаква степен на размножаването на грипния вирус.
За гадене за възрастни по-добре таблетки Зофран, а не Деган. Имат по-силно действие и по-малко странични ефекти, само дето са 30 лева кутията, а Дегана е почти без пари.

# 707
Момичета, ето комбиниран тест за грип и ковид: https://marvi.bg/shop/kombiniran-test-covid-grip. Аз не оставам без тест за ковид, а отскоро и за грип Grinning

В емаг даже имаше тест и с включен RSV, ама докато се начудя, че доставката беше 14 лв, те взеха, че свръшиха.

# 708
  • shumen
Бръм,аз също невинаги водя на лекар от ден 1,но този път ме достраша заради тази висока Т.Моя от нищото само от кашлица ми е правил бронхити и пневмонии и ме е страх.
Ваня,аз вкъщи правих тест за грип,но нещо не успях както трябва и не отчете нищо.
Барбалена,нашия тест беше същия,но нещо нямаше течност и не стана.Дори си мислех,че е изветряла,защото е от миналата година.
Моя сега не кашля от както заспа,но сега меря Т,че е неспокоен и е с 38.5.

# 709
Момичета, може ли малкият, на година и 4 месеца, да е с възпалени уши, но да не ги пипа? Много е раздразнителен, често плаче, изпъва цялото тяло и краката, нервничи. Нощно време често се буди да суче, но сега е съпроводено с тези "тръшкания", давам гърда, дърпа се, ядосва се, изпъва тялото и се избутва назад, в един момент се успокоява и засуква. След час-два ,"тръшкането" се повтаря. Ако го болят ушите, не трябва ли да ги пипа и мачка, все пак не е съвсем бебе? През деня също е тръшкащ се, период ли е, зъби ли са, покрай грипа ли е, но останах без зърна, болят ме от сукането по 345 пъти на ден. За капак, чопли и мачка зърното на свободната гърда.

Чудя се дали да търся педиатър или УНГ предвид многото почивни дни и кратката работна седмица.

Дани, явно тестът е с изтекъл срок, трябва да има течност. Най-вероятно не се е напоила цялата лента, не се е показала контролната черта и тестът е бил невалиден?

# 710
Има най-различни вируси. Моето дете в началото на Юли вдигна Т в четвъртък и вдигаше до Неделя вечер, и то все над 38,5. Понеже бяха ппчивни дни, си бях казала в Понеделник на лекар. Последно беше вдигнал тогава Неделя вечер 38,8. Бях се шашнала вече,, че пак вдига висока.. дадох Нурофен смъкна я и край. Но такъв вирус не беше карал, нон стоп Т 72 часа.

Един доктор унг е казал на моя приятелка, да дава на детето всеки Понеделник Осцилококцинум два месеца, заради грипа.

# 711
Да, не помага даването на Осцилокосцинум. И на мен един УНГ ми го беше казал и аз давах ли, давах..все тая.

# 712
Зофран не е на свободна продажба. Искат рецепта, а и до преди няколко месеца беше кът по аптеките. Сега не знам как е.

При нас цъфнаха 2 бактерии в количество за лекуване, ама още не е готова антибиограмата. Мораксела и Хемофилус инфлуенце. Чакам да пропищи от ушите всеки момент, че кашлицата е налице вече 4 ден, а лекуваме симптоматично, докато стане антибиограмата...
Като ви чета с тези вируси, направо и на лекар не искам да ходим, че 100 про ще лепнем нещо чакайки.

# 713
Да, не помага даването на Осцилокосцинум. И на мен един УНГ ми го беше казал и аз давах ли, давах..все тая.

Да не е бил Геронтиев? 😂

Еми.. на моето дете не му минават зелените сополи и това е… пробвах, няма какво да чакам повече.. сливицата ства все по зле заради тия сополи в момента. Днес ще взема по старата антибиохрама Моксифлоксацин, тия от години не сме ги ползвали 😂

# 714
На нас за зелени сополи ни изписват мупироНазал

# 715
Мупироназала има да го чакаш да подейства...а и той е много тясно действащ. Моксифлоксацина трепе бързо и до крак.
Зофран купих преди месец без рецепта.

# 716
  • shumen
При нас за зелени сополи действа Мупринозал.
Барбалена,теста беше стар и течност нямаше.Явно срока му беше изтекъл.
Оксилококциум и при нас не помага.
Зофран не съм го чувала и не съм давала досега.
Ние снощи не сме спали почти от Т и запушен нос.Сега чакаме при педи и само се моля да не е слязло надолу,че ще се гръмна вече.

# 717
Да, Тони, точно Геронтиев. Когато беше малка дъщеря ми я бях водила при него няколко пъти, той нали е голям фен на хомеопатията, страшни коктейли и беше изписал. Естествено, нищо не помогна. Satisfied

# 718
Дано при всички мине по най - благоприятния начин!
Ние бяхме при педи за крака. Общо взето еидгна рамене и ни даде направление за ортопед. Ще записвам час за 2ри..

# 719
При нас за зелени сополи действа Мупринозал.
Барбалена,теста беше стар и течност нямаше.Явно срока му беше изтекъл.
Оксилококциум и при нас не помага.
Зофран не съм го чувала и не съм давала досега.
Ние снощи не сме спали почти от Т и запушен нос.Сега чакаме при педи и само се моля да не е слязло надолу,че ще се гръмна вече.

Теста е бил заминал. Зофран не се дава на деца, за големи е, ама го написах на майката, която лепна повръщането, вече забравих коя беше.

Общи условия

Активация на акаунт