Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 018
  • 782
  •   1
Отговори
# 735
Зелените сополи са много относително нещо. 😅
Малкият сега беше с такива, но понеже са празници и не ходи на градина, го оставих малко на самотек. Ами минаха си за около 5-7 дена само с пръскане на морска вода по 3-4 пъти на ден. Това при условие, че не е вдигал температура и на 3.5г вече що годе се издухва добре. Карам го да скача и да духа силно и добре му се получава така. Joy

За изследвания и пиене на АБ, старая се да не се  престаравам. Имам чувството, че постоянното ходене по доктори, лаборатории и майчината паниката от един изписан антибиотик, може да създаде сериозна тревожност при децата. Психичното здраве също не е за пренебрегване.

# 736
На колко е? Моите са големи вече, 5 и 12 клас. Ама с баткото съм се борила с 3та сливица и задна хрема. Но никога зелен сопол 🙄
Само да чуех че подсмърква малко и започвах якото промиване на нос с физиологичен разтвор и сребърна вода. На 1г можеше да си духа носа, грам не се застояваше сопол, че да го чакам да позеленее 😁
НО ги водех на класически хомеопат, може би това доста помогна. Отдавна не, но смятам, че имаше доста добра подкрепа цялостно.
За някои неща не се справи много добре. Но пък за баналните градински изпълнения (да чукна на дърво) беше много полезно.
Кръвни с температура ще покаже, че има инфекция. И? Как разбираш какво е от кръвните? Като има само температура, до 3тия ден е избило я гърло, я ухо (най-често), ако е стомах е супер бързо.. Натискам ги да спят максимално и така най-лесно минава.

И моето дете духа перфектно носа. На 4г е. И въпреки това са зелени, винаги винаги винаги… Да, от миналия Май сме при класически хомеопат, висчко вървеше много добре до преди няколко месеца. Започна да се изтърва положението, за първи път направи бронхит минали месец. В началото се повлияваха зелените сополи от хоемопатията, не бях слагала капки 8 месеца. Но..нещо се случи. И аз яко промивам, пръскам.. няма, стоят си и все такива.

Рокет и аз така ама при моето дете ще стане 10 дена и няма въобще изгледи да му мине, дажв се засилиха. И там е разликата според мен. При вас е явно вирусно, при нас отново бактериално заради третта сливица.

# 737
toni, да, аз затова казвам, че е относително много със сополките.
И при нас имаше един период, в който често прибяхвахме до антибиотични капки.

Не знам дали си втълпявам иначе, но от около 2 месеца сме с пречиствател на въздуха, който си работи 24/7 и сякаш боледуванията ни почнаха да стават по-леки и да минават по-бързо.
Но синът ми е с алергичен ринит и няма 3та сливица, та може и с това да е свързано.

# 738
Пробвай с това
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019384
Аз ползвах обикновена голяма спринцовка. Но гледам има вече устройства. И клипчета има...
Маниачка съм на тема сополи (или по-скоро липсата им), смъркащ нос ме побърква и го спирам от 1/4.

# 739
Пробвай с това
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019384
Аз ползвах обикновена голяма спринцовка. Но гледам има вече устройства. И клипчета има...
Маниачка съм на тема сополи (или по-скоро липсата им), смъркащ нос ме побърква и го спирам от 1/4.

Първия му отит докарах с това. При запушен нос ми е казано да не правя, а неговия си е нон стоп запушен заради третата. Омагьосан кръг.

# 740
Пречиствател имаме от близо 3г., със сигурност разлика има откакто го имаме. Детето не е спряло да боледува в никакъв случай, но има разлика.
За хомеопатията мнението ми е по-скоро отрицателно за основно лечение, а може и да не попаднахме на хомеопат. Не я отричам, ползвам някои хомеопатични лекарства като допълнително лечение, обаче сериозни неща да лекувам само с хомеопатия не е моето.

# 741
Уф.. пречиствател и ние имаме ама стои в килера от една година 😂 Къде държите вашите? В хола, в стаята на детето?

# 742
Нашият пречиствател уж се води за чистене на цялото жилище като обем, но аз за по-сигурно го разнасям из стаите понякога. Grinning
Иначе стои основно в хола, защото там прекарваме най-много време и съответно има най-много мебели, уреди, техника и тнт.
Тези дни се замислям и да взема овлажнител за въздух, защото в момента използвам един арома дифузер за целта, но нещо ми се струва, че не върши качествена работа.

# 743
Нашата педиатърка беше върха като сега на стрептококовата ангина комбинира лечение АБ + хомеопатия, уж за ужасната болка в гърлото. Едва се сдържах да не ѝ се изсмея в лицето...

# 744
duhi_puhi, може ли контакт на класическия хомеопат, от който сте доволни. Къде приема? Ако искаш на лично.
Благодаря предварително!

Ние сме с овлажнител от 3 год и определено съм доволна. Аз съм с хроничен ринит и ме спасява нон- стоп. Пречиствател обаче нямаме... трябва да взема най- сетне.

# 745
  • shumen
Духи,познавам си детето и затова водя на лекар.От нищото прави бронхити и пневмонии и ме е страх.А на хомеопотия не вярвам,че при него не действа.
Роскет,и моя за ден от няма нищо е правил пневмония и ме е страх.А и моето дете е от тези,който зор пият каквито и да е лекарства и стигаме до инжекции накрая.
Секрети и изследвания пускам рядко и то,ако педи каже.

# 746
От Пловдив съм - Тони Кочева, не знам дали са ми актуални данните, от няколко години не сме ходили. Но като малки децата много ги оправяше и двамата.
Започнах с хомеопатия след злополучно безсмислено влизане в болницата с 3месечно бебе... Та след седмица чудене какво да ни правят и нищоправене като цяло, трябваше все пак да предприема нещо... (След ако с кръв около месец, което никой не се нае да диагностицира от какво е, в болницата казаха, че е от чушка в пюрето, екзотичен вирус, неразгадана бактерия, алергия към квото се сетите... Диагнози на кило, общо взето).

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 22:24 от duhi_puhi

# 747
  • shumen
Моме,ако е по добре ще отида за малко.Но то дали,ако знам,че не му е добре и съм го оставила ще ми е спокойно и ще отида на банкет е друг въпрос.
Сега заспа,но е неспокоен от кашлица и Т.То се е видяло,че ще е безсънна нощ за мен отново.

# 748
  • Враца
Безсмислено е според мен да спорим кое и как е правилно. Всеки си познава детето и знае къде му е слабото място и какво трябва да прави. Децата ми са сравнително голями вече, синът ми ще направи 8 другия месец, а дъщеря ми е на 5, но бих казала, че все още си боледуват стабилно. За мен ходене до спешното е нещо много крайно, или трябва да е наистина спешно или трябва да съм решила, че искам да ни приемат в отделение. Секретите за мен са абсолютно безсмислени, пускала съм броени пъти и нищо не е излизало, а изследвания правя по моя преценка и все по-рядко. Аз съм си паника и рядко само лекувам децата, но е факт, че знам какво ще ми изпишат всички педиатри в нашия град и дори след преглед давам лекарства по моя преценка. Не обичам изопринозина за всеки сопол, не обичам антибиотик за всяка възпалено гърло, температура и вентолин и пулмикорт за всяка кашлица. Наистина като порастват децата се научаваш как и какво да лекуваш и сам понякога, а и в малките градове добрите педиатри са кът, а и не са особено добри. Преди няколко месеца обиколих за два дена всички педиатри и хирурзи в областта и всички бяха на мнение, че синът ми е с възпален апандесит и е за операция, а ден по-късно се оказа, че е с гнойна ангина, така че и тичането по лекари при първи симптоми не е най-правилното нещо.

# 749
В хола е нашия пречиствател. Не го местя, но вратите са ни отворени като цяло. Бих взела още един за кухнята, нооо все не стигам до това..😃

Общи условия

Активация на акаунт