Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 322
  • 782
  •   1
Отговори
# 720
Аз..тая сутрин с пълна сила повръщам ,като парцал съм ..детето видимо по добре ..да видим как ще се гледаме днес мм и той с разстроен стомах ..

# 721
  • shumen
Ваня,моя е на 11.Не знам за него Зофран може ли или не?
Ликеуинд,оправяйте се скоро.То и при нас не се знае кои кого ще гледа днес.

# 722
Не мисля, чу може зофран, освен ако не то изпише лекар.

# 723
  • shumen
Минахме преглед.С гнойна ангина на АБ Амоксислав за 7 дни,пробиотик Синкванон,Улитус сироп за кашлицата и Нексиум за стомаха е Дени.За стомаха каза,че може да го боли и ако пие много вода.Пусна и кръвни педи и е с левкоцити 8,но СРП е 35.На 3.01.мислех да си е на училище,но педи каза да го заведа пак и ако даде зелена светлина тогава чак.Уж на 31.12.трябваше да сме на банкет,но уви.Вече нищо не смея да резервирам предварително.
Ликеуинд и другите болни как сте?

# 724
Видях на стори,че познато детенце е с абокат в болница ...грип

# 725
Дени, ако банкетът е в Шумен, какъв е проблемът да отидеш? Детето си пие АБ, нали баба му и дядо му живеят с вас, отиваш да се забавляваш. Дотогава не би трябвало да има темп.
Да ви кажа, в този сезон тест за грип и ковид са ми с предимство пред кръвни, последните така или иначе изключително рядко ги пускам, но и моите деца вече поотраснаха. Секрети пък гърло и нос пускам още по-рядко.

# 726
Ваня,моя е на 11.Не знам за него Зофран може ли или не?
Ликеуинд,оправяйте се скоро.То и при нас не се знае кои кого ще гледа днес.
Данаека, ако не те знаех от петокласната, щях да мисля, че за 5 годишно пишеш...
Дъщеря ми го изкара тоя вирус точно последната седмица преди ваканцията. 2 дни с гърло и 39, спа по цял ден. Пиеше вода и малко печена филия. Температурата сваля във ваната, кисне се по час понякога, излиза свежарка. Лекарства не съм давала, освен Вит С. На 4тия ден беше като нова, но за един петък не ми се пускаше в клас... Гледаше се сама през деня, освен когато батко й се прибираше за кратко вкъщи след училище, ама с него и без него.. По болници и лаборатории бих ги водила за нещо много изискващо и различно от баналните сезонни вируси (напр. синът ми ходи, като си счупи пръста на крака.. ритнал леглото... хванал си такси и ми се появи с гипс вечерта).
После що са задръстени спешните и докторите за наистина сериозните случаи 🙄
Като чета що лекарства и изследвания, тия деца нямат шанс да се преборят за имунитет...
Зелени сополи не знам какво е, пръскала съм само сребърна вода и клеева тинктура. СРП от форума научих какво е, нито педиатър, нито личен лекар е пускал такова изследване, никакви даже кръвни за ОВИ не помня. Секрети - никога даже не е ставало дума.
Малко по-различно ми е мнението, ама нали е за споделяне...

# 727
Като цяло съм съгласна с мнението по горе. Но относно зелените сополи имам какво да кажа. Хубаво е, че не знаете какво са зелени сополи. Това е цял късмет. Аз пък не знам какво са прозрачни сополи. На моето дете винаги са зелени, от най-тъмнотл 😂
За жалост при всяко дете е различно. Ето, моето дете влачи зелените сополи втора седмица. Уж се беше подобрил, от вчера стана по-зле носът му.. през това време му пръсках сребърна вода. Не мога да си позволя лукса да чакам повече, защото сливицата му с която така или иначе си имаме проблеми, ще стане леш и после няма оправия. Започнах капки.

# 728
Добра стратегия, просто не работи за всички. Аз също не водя за всичко, гърло гледам сама, ако имам съмнения си пускам изследвания, но има ли сериозна кашлица и по 3 пъти в седмицата се редя за преслушване. На дежурен кабинет тъм ходила много рядко...първи сблъсък с ларингит, падане и удряне на корема, темпуратура на фона  на антибиотик...май са това. Имаше и един път с варицела и подута фонтанела.
Моите деца, обаче, не се оправят от нищото. Голямата вече успява само със среброто в носа, но малката си прави усложнения. Ето сега за месеците от началото на учубната година пи 2 пъти антибиотик, а сестра и се оправяше за 3 дни. Та си е чист късмет, че вашите деца се оправят така лесно, просто не винаги става.

# 729
И аз съм съгласна. Кръвни пускам като има висока Т, без нищо друго. Просто за да знам с какво си имам работа.
Но на всеки сопол да пускам секрети и на всяка Т, която не е висока (38.5 ме е висока Т) да водя по спешни и да пускам изследвания е малко прекалено.

# 730
На колко е? Моите са големи вече, 5 и 12 клас. Ама с баткото съм се борила с 3та сливица и задна хрема. Но никога зелен сопол 🙄
Само да чуех че подсмърква малко и започвах якото промиване на нос с физиологичен разтвор и сребърна вода. На 1г можеше да си духа носа, грам не се застояваше сопол, че да го чакам да позеленее 😁
НО ги водех на класически хомеопат, може би това доста помогна. Отдавна не, но смятам, че имаше доста добра подкрепа цялостно.
За някои неща не се справи много добре. Но пък за баналните градински изпълнения (да чукна на дърво) беше много полезно.
Кръвни с температура ще покаже, че има инфекция. И? Как разбираш какво е от кръвните? Като има само температура, до 3тия ден е избило я гърло, я ухо (най-често), ако е стомах е супер бързо.. Натискам ги да спят максимално и така най-лесно минава.

# 731
Моме, аз съм на същото мнение за изследванията, секретите и т.н., но дъщеря ми след няма и 2 седмици става на 5г., да ме беше видяла преди 2г. На всеки сопол пусках секрет, на всяко разболяване изследвания, та някой път и по два, три пъти на разболяване. Сигурно 20 пъти съм и пускала секрети от носа и гърлото, само един път излезе бактерия, всички останали пъти - нищо, а сопол колкото искаш и все жълти. Всеки път я водех на частни прегледи, уж там по-добре да я лекуват. Буквално през ден давах по 40лв. за преглед и поне 30-тина лв. за изследвания. Нито спря да боледува, нито боледуваше по-леко и в един момент си казах достатъчно и спрях да хвърлям луди пари за прегледи и изследвания. Дори сега първите два, три дни си започвам лечението симптоматично и след това я водя при личната лекарка, да не кажа, че за някои неща не се е налагало и да я водя, а ми е пращала рецепти по Вайбър или ми е пускала електронни.
За зелените сополи не мога да се изкажа, защото дъщеря ми е имала само веднъж и ги лекувахме сигурно 1 месец, но нейните иначе обикновено са си жълти. Всъщност най-големия и проблем са алергиите, съответно за 5г. в 90% от случаите е болна от една и съща болест. От всякакви лекари, които обикаляхме вече я водя само на алерголог и при личната лекарка при нужда.
И не бих казала, че дъщеря ми се оправя лесно, просто се оправя така или иначе - без значение дали съм я изследвала за 100 неща или не и отнема същото време.

# 732
Няколко пъти е била с вирус само Т 3 дни и това е. Веднъж е била с отит с 39 градуса, без да я боли ухото. Аз много съм страдала от уши и от това ме е страх. Кръвните показват дали може да мине само с капки или е за аб през устата.

# 733
Е точно това имах предвид.
Децата боледуват по сходен начин и майките след няколко години обикновено вече знаем какво и как следва със или без изследване и висене пред кабинети. Когато е ново и нестандартно - ок, доктор .
Отказах се от спешните кабинети, след като в частна клиника доктор на преклонна възраст посреднощ, след 2 часа чакане, за 3 минути преглед,  3 пъти прегледа гърлото и синът ми остана с три бъркалки за гърло в ръка 😁😁 ММ не издържа и ни изнесе от кабинета.
Това и аз го наблюдавам. До към 2-3-4 г, после всичко се върти по сходен начин.
в 90% от случаите е болна от една и съща болест.
...просто се оправя така или иначе - без значение дали съм я изследвала за 100 неща или не и отнема същото време.
За хомеопатията повярвах, че става и за сериозни неща, когато излекува щерката с отит, конюнктивит и гнойна ангина, с 39,5, за 3 дни. Ама яко стисках зъби де 😁🙄

# 734
Духи, с каката за 11 години имам пускан секрет веднъж. Не ходим от хубаво да пускаме секрети. С малкия за две години са сигурно 15 пъти. Зависи как боледува детето. Ако си е просто сопол, Т в рамките на 2-3 дни и подобрено общо състояние, никой няма да се занимава. Ама като се заредят Т след Т и такава, продължаваща 5-6 дена над 38 и като отидеш на спешен ти пускат антибиотик на око..(който оказва се, противно на всяка логика понякога помага)....та вече си блъскаш главата какво да го правиш това дете, щото лекаря изписва рецептата и те праща да се оправяш вкъщи сама. Миналата година от сопол сутринта, до вечерта малкият беше с бронхит. И така...кажи речи всеки път. След като влезе няколко пъти в болница, парен каша духа. Там му вливат банката и без да е излязъл резултата на секрета, ама го оправят.
Аз не съм пускала секрет от два месеца 😁, нито изследвания. Мисля точно толкова, колкото не е ходил на градина 😁😁.
Та мисълта ми е, има си деца и деца...

Общи условия

Активация на акаунт