Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 382
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Аз нося в един, те си пресипват.

# 676
Зависи от лабораторията. В повечето лаборатории си пресипват, обаче има някои, които много държат на два контейнера. 🤨

# 677
За паразитите да кажа, че ако имате ХЕИ в града най-добре там да пускате проба (ако имат лаборатория) и обикновено излизат на същия ден. В частните лаборатории се чака 3 дни и повече.

# 678
Благодаря много
И аз така мислех да направя.

# 679
Как се даваше хидратин алфа ? По лъжичка през какво време ? Засега всичко повръща ..

# 680
Аз давам по 1-2 лъжички, през 10 минути. Но е добре минимум 1 час да не е повръщало детето преди да му дадете каквото и да е.

# 681
Момичета,адски се притесних.
Сега видях това на крака на детето.
Твърдо е като кост.
Какво може да е? Да търся ли ортопед?

Прочети за ганглионова киста. Събира се течност от ставните връзки в мехурче. От пренатоварване понякога, изкълчване може да провокира...
На ММ му излиза на китката редовно, после се пука само и пак излиза.

# 682
Май наистина ще се окаже вирус при детето, някакъв мутирал.. щом през два дена се появяват нови и стари симптоми. Сега се изходи никак добре. Сополите се увеличиха също така.

# 683
Момичета,адски се притесних.
Сега видях това на крака на детето.
Твърдо е като кост.
Какво може да е? Да търся ли ортопед?

Прочети за ганглионова киста. Събира се течност от ставните връзки в мехурче. От пренатоварване понякога, изкълчване може да провокира...
На ММ му излиза на китката редовно, после се пука само и пак излиза.
Лесно се проверява дали е киста. Взима се финерче или на телефона и се допира на мястото. Ако е киста се вижда, че е прозрачно, пробвала съм с моята на китката.

# 684
Не е прозрачно, момичета Cry и сякаш е станало някак жълто отгоре, съмнява ме да няма някаква инфекция.. дано не.

# 685
Не е прозрачно, момичета Cry и сякаш е станало някак жълто отгоре, съмнява ме да няма някаква инфекция.. дано не.

Много ми прилича на маслено топче. Пиши ни утре след лекаря. Всичко ще е наред

# 686
  • shumen
Тони,явно е  някои мутирал вирус при вас.
Мартина,според мен е маслено топче.Пиши утре след прегледа.
Ние минахме днес през детско.Почакахме 4 часа,прегледаха го и изписаха лечение-близалки за гърло,Т понижаващи,инхалации с физиологичен и Имунопротект и утре при педи да прецени дали е за АБ.Според лекарката в детско тая Т е от гърлото,гърдите са чисти.Кръв да пуснем утре и ЦРП и така на отидем при педи.
Ваня,тест за грип пробвах вкъщи да направя,но нещо не го направихме както трябва и не отчете нищо.

# 687
Според мен за антибиотик се мисли ако темпиратурата е повече от 3 дни.
Мартина, отгоре кожата е твърда и жълта вероятно от влачене върху крака като е на пода.

# 688
Не знам какво очаквате да видите с тия кръвни на 2 ден разболяване?
При малкия - при все изолирана бактерия в гърлото - бета хематоличен стрептокок, кръвните си бяха супер, ЦРП малко над 5. Да, ама гърлото огън червено, та си го почерпихме АБ.
Та, Дани, много ми е странно поведението ти в такива случаи, защо го мъчиш детето 4 часа на спешен, при някакви не особено драматични симптоми на 2 ден?

# 689
  • Пловдив
И за мен няма смисъл да се виси по спешните кабинети за неща, които не са баш спешни. Още повече, че не става въпрос за бебе. Най-много да се хване още някой вирус.

Общи условия

Активация на акаунт