СНБМ - инициативи - 4-та част

• 13 720
  • 363
  •   1
Отговори
# 165
А имаше ли чат тази вечер?

АМ, Лили, Айла, бях поела ангажимент да ви включа, но май не е имало чат.

# 166
Момичета на предишната сбирка се разбрахме нещо, относно общуването във форума, а какво стана.....
Запазете добрия тон моля ви, други са ни приоритетите.....Ако има нещо лично на лични.

# 167

Сигурно не е имало кворум  Wink

# 168
Щом срокът е до началото на май, предлагам датата 25 март -  Благовещение. Пада се неделя.

Още повече, че ако не се съберат необходимите средства, от края на март до началото на май има още цял месец, в който да се търсят допълнителни дарители.

Май се налага да се самоцитирам...
Става въпрос за малкото събитие, днес мислех да предложа тази дата на обсъждане...

# 169

Embarassed Embarassed Embarassed
извинете ....
 Embarassed Embarassed Embarassed

# 170
Що се отнася до формата за дарение, аз си я представям по следния начин:
1.кратко представяне на Сдружението:
1.1.какво представлява;
1.2.цели;
2. постигнати резултати до момента;
3.да цитираме съвместната дейност с МТСГ, както и участията в различните комисии и програми;
4.описание на проекта , по който ги каним да финансират;
5.защо сме избрали да поканим съответната фирма за "партньор";
6.начини, по които ние ще ги рекламираме(транспаранти по време на провеждане на мероприятието, рекламни брошури, техни продукти...)
7.може би е добре да опишем горе-долу каква сума очакваме да получим от тях(да не би да си мислят ,че ще йм искаме много пари и предварително да се откажат...)

Не съм сигурна, че това е добро предложение, просто давам отправна точка, върху която да мислим и да сътворим нещо.Ако някой е навътре в тематиката или има идеи - Hug

# 171
  • София
    Относно малкото събитие, аз бях останала с впечатление че трябва да е едно мероприятието. След като това не е задължително, защо не се възползваме и от идеята за парка. Аз лично не мога с малките да дойда в театъра, но ако времето е хубаво защо да не дойда на разходка в парка. Може и както беше предложено малките деца да рисуват нещо. Начина на събиране на пари в този случай и на мен не ми е много ясен, но ако мероприятието е упоменато тук във форума всеки ще е наясно и ще може да даде по някой лев. Тако дори с малка сума пари от всеки, ако хората са повече би се събрала поне някаква част от необходимата сума пари.
    Следващото което ме притеснява през цялото време е, че реално това засяга малка група хора, а именно майките с многознаци. По този начин лично на мен ми е неудобно да искам пари от останалите родители, което не означава обаче че би ми било неудобно да поискам от близнашките майки. Проблема при нас е че обаче рядко имаме време да ходим по различни мероприятия особено тези с малки бебета. Така че тук би било полезно просто да се пусне темичка в близнашкия с кратко резюме по въпроса и номер на банкова сметка където да се приведат пари от желаещите да помогнат, но не разполагащи със свободно време. Преди време Мишленце беше пускала тема и доста майки се отзоваха че биха помогнали финансово евентуално за заплащането на хонорара на адвокат - става въпрос за идеята да се съди държавата за неравнопостованото положение.
     Като стана въпрос за пари, кой и къде да попитам за членската вноска която преведох през ипея и не беше уточноно на срещата все още кой е превел пари по този начин.
    Отделно напълно съм съгласна и с АМ, че доста хора биха искали да станат членове на сдружението, но доста по по неформален начин и единсвения принос да е членски внос, което не би било зле за сдружението.
    Имам още да пиша но за съжаление се разревахме. Ще се опитвам да се включвам по често. И чата по скайпа кога се организира по принцип?

# 172
В сайта не мога да вляза и аз, сигурно сървърът нещо прави номера.

Владе, и аз не мога да вляза в сайта изобщо, излиза parent directory и съобщение за забранен достъп.

Влади, сайта ни пак никакъв го няма.

Всичко е ок вече. Бях го пуснала да се прехвърля сайта и по закона на мърфи след като го чаках 2 дена прехвърлянето станало точно като не си бях в къщи.
Вече е на нов сървър. Който за сега работи безотказно и нямам оплаквания от другите клиенти, че спира. Даже и малко по-бързо се отваря при мен, но това не е важно.
Важното е, че вече няма да има издънки и да няма сайт.

# 173
  • София
   И чата по скайпа кога се организира по принцип?

Четвъртък, 19.00 ч.

Като стана въпрос за пари, кой и къде да попитам за членската вноска която преведох през ипея и не беше уточноно на срещата все още кой е превел пари по този начин.

Движението по сметката следи Хриси. Предполагам, че като се върне и я прегледа ще ти отговори.

# 174
  • София
16.02.2007 г.

Столичните школа с видеокамери до края на годината

Слагат камери в училищата

Всички училища в София с камери за наблюдение

15.02.2007 г.

Цитат
Преглед на основните теми във великотърновския печат
9 безработни дами от “Бюрото по труда” във В. Търново са поискали да станат детегледачки към новата програма на Министерството на труда и социалната политика “В подкрепа на майчинството”, съобщава “Янтра днес”. Сред проявилите интерес има три жени с висше образование, една от тях е детска медицинска сестра, една е с основно образование и останалите кандидати са завършили средно образование, казаха от Бюрото по труда.
Нито едно заявление от майки, желаещи да се възползват от новата програма, не е подадено до момента в Дирекция “Социално подпомагане”, каза шефката Мая Пешева. По програмата жените ще могат да се връщат на работа 9 месеца след раждане, като от трудовата борса ще могат да избират бавачки, чиято заплата 180 лв. ще плаща държавата.
тук

14.02.2007 г.

Цитат
Преглед на основните теми в плевенския печат
Стартира нова Национална програма “В подкрепа на майчинството”, обяви началникът на отдел “Закрила на детето” в Плевен Светлин Симеонов, цитиран от вестника. Основната цел на програмата е професионалното развитие на майката, чрез осигуряване отглеждането на детето й от безработни, в рамките на отпуска по майчинство. Това ще позволи на майката да се върне на работа, а грижите за детето ще бъдат поети от безработни, на договор с дирекция “Социално подпомагане”, уточни г-н Симеонов.
тук

11.02.2007 г.

Кабинетът на Проди e на път да узакони съжителството на несключили брак двойки

И малко информация, която би била полезна на тези с по-малките деца.

Комисията за защита на потребителите откри опасни детски проходилки

# 175
Извинявай Жени, знаеш, че не присъствах на срещата в Тукан, не разбрах в крайна сметка какво сте коментирали около информационната система и в последствие ти защо писа на Фандъкова.
Предлагам за пореден път - да ви дам ли телефона на човека, който движи нещата около нея, занимава се с конкурса за фирма, която да я прави /те уж бяха избрали вече, не знам защо такъв е бил отговорът на Фандъкова/. Вие какви идеи ще и предлагате? Нещо ми убягва, не е ли редно да се напише тук? В протокола от срещата, който аз четох нямаше конкретики. Ако в крайна сметка аз съм единствената недоразбрала, моля, пишете ми на лични. Или по телефона /947 97 71/, тъкмо може нещо за неделя евентуално да се разберем за Пица Хът.

# 176
Извинявай Жени, знаеш, че не присъствах на срещата в Тукан, не разбрах в крайна сметка какво сте коментирали около информационната система и в последствие ти защо писа на Фандъкова.
Предлагам за пореден път - да ви дам ли телефона на човека, който движи нещата около нея,
Няма нужда , Деси , имам всички телефони , които са ми нужни
Коментирахме действащия в момента сайт на СГО и това , че той в момента не е полза на майките , а напротив внесе объркване (за справка виж темата в Нашите деца - Какъв е този списък, пусната от Ню) .
Вчера се срещнахме с Фандъкова (аз и Влади) и изяснихме доста неща , а именно
- единната информационна система ще функционира за приема на деца , набор 2005
- изтриха старите списъци и се изготви абсолютно нова форма за сайта на СГО , в която ежемесечно ще се подават данни за подадени молби към всяко ОДЗ , за свободните места , за бройката деца , които я посещават и т.н . Промените ще могат да се видят в готов вид в средата на другата седмица . Влади като специалист в тази област коментира това , което ни показаха , като примерен вариант и в който внесохме несъществени подобрения .
- разбрахме къде ще се строят нови градини
- къде ще има подмени на стари пожароопасни постройки ( въпросните 11 нови градини са всъщност стари постройки , на мястото на които ще построят нови ) В несъществена част от тях ще има възможност за допълнителни места , така че на тях не може да се разчита
- Фандъкова има голямо желание да организираме кръгла маса само за проблемите на ДГ
- Бяхме уверени , че ще присъстваме на КС , на който ще се реши крайния вариант на Правилника за прием , в който аз смятам , че трябва да се добавят още някои неща , които разбира се ще обсъдим допълнително

Фандъкова поиска да разбере становището ни относно неправомерното събиране на средства в ДГ и училищата . Всъщност се оказва , че големия проблем е изнудването на родител от родител , дори и да има регистрирано настоятелство

Имат желание да накарат МОН да плаща половината издръжка на децата от предучилищните групи в ДГ

Специално за Вики -  когато има обявена карантина в ДГ , не се плаща 50% от таксата
Не можем да атакуваме решението за таксите на самотните майки , трябвало по съдебен път да си търсят правата , разбирай издръжката

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 19:42 от писна ми

# 177
Момичета, тръшна ме грипа  Sick

Кали, много ми харесва плана на действие.
Аз влизам в работната група. Надявам се да съм ок да се включа.

# 178
Не видях отговор на постингите ни с Доли относно заявлението ти newsm78

Laughing това ми напомня на комсомолските времена преди години.

Мисля, че вече веднъж отговорих, но щом е необходимо ще го направя отново.
Няма да попълвам документ "заявление за членство", тъй като съм член на сдружението.
Всеки е взел доброволно решение за себе си, аз взех своето. Нещо против?

Да, имам против и по-точно след като веднъж сме взели решение всички да го попълним и всички начело с председателката са го попълнили, не виждам с какво случая на един от членовете на УС може да е по - различен, за да правим изключение специално за него.

Кали, честно казано не очаквах такова отношение от теб.
Ако имаш нещо против, то за съжаление е лично, няма общо със сдружението и си остава за теб (за справка прочети устава).
Както вече писах (и го правя за последен път по тази тема), това са лични решения, а не решения на УС или ОС и ти, като член на сдружението, трябва да можеш да правиш разлика.

Ина искам да кажа, че аз не очаквах такова отношение от теб. Решението да попълним заямления всички, не беше решено еднолично, нито пък отношението на Кали е лично към теб. Аз също съм на мнение, че правилата които поставяме пред новите членове, трябва първо ние да сме изпълнили. Не може да се прилага, различен принцип за някого, защото той е решил да е наобратно със всички. Няколко пъти ти обясних какъв е смисъла да си попълним тези информация. Всеки от нас написа какво образование има и с какво се занимава - т.е. с какво може да е полезен на СНБМ. И тази информация се вижда от всички - принцип на прозрачността. З атеб тази информация я няма  Peace както си решиш.
Просто не мисля, че трябва да се отнасяме така помежду си. Все пак сме събрали да правим нещата заедно и да вършим полезна работа.  Това е последното, което ще кажа по този въпрос.   Peace Hug

# 179
Доли, аз само искам да уточня още веднъж, че изобщо не е взимано решение за попълване на заявлението.
Всички го направиха спонтанно и по собствена воля..
Така че въпросът остава на личен избор.

Все още чакам коментари за предложената от мен дата 25 март - Благовещение. Очаквах че именно ти, Доли, Калина, Рада, ще бъдете най-активни в  обсъждането, защото вие сте хората, които сте най-навътре с нещата

Общи условия

Активация на акаунт