Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 227
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
Дами,
Хубаво е да обвиняваме партньорите си за такива неща, НО…
Кандидите не са класическа полово-предавана болест. Те си живеят в нас и категорично не могат да се “хванат” само от секс. Причината, разбира се, може да е секс, но партньорът трябва да наистина с кандидоза, а това означава не чак толкова трудно видимо състояние. Това с безсимтомното носителство на гъбички при мъжете е толкова голям мит, че няма докъде. Сексът, сам по себе си, обаче може да причини гъбички, при самото триене се получават микротравми, микровъзпаление, средата се променя, изобщо - чудесна картинка на гъбичките, които така или иначе си живеят в нас да избухнат.
Причините може да са толкова неизброимо много, че няма докъде - прием на АБ, противозачатъчни, кортикостероиди, неподходящо бельо, ендокринни заболявания, стрес, други ППБ, нарушена микрофлора и какво ли още не. Сигурна съм, че изпускам нещо, защото факторите са много.
Но, за да не бъдем гадатели на боб и леща, следва да се направи следното - при една рецидивираща гъбична инфекция, следва все пак да се изследва и партньора, но не само за гъби, а и за други ППБ. Жената - също - хламидии, микоплазми, уреаплазми и изобщо всичко. Ако партньорът има гъби - да се лекува и съответно да се изследва контролно.
Ако няма - то проблемът не е той, а е при жената и да се видят кои от гореспоменатите фактори са провокатор на гъбите.
Секс - само с презервативи, най-вече, за да не се въртите в омагьосан кръг и да гадаете има ли гъби мъжа или няма.
Споделям само мимоходом опит - сегашния ми партньор не се лекува успоредно с мен от гъби, а аз имах 2 пъти. И двата пъти си бяха чисто мои - от други лекарства, които приемам. Питах изрично 3-ма лекари, АГ, венеролог и микробиолог, нито един не изписа лечение за партньора. Или моят е с някаква уау имунна система и не ги хваща или не знам, но не е хванал, не ми ги и предал обратно. Всъщност - досега от целият ми над 20 годишен опит с гъбички, никога от никой не съм хващала, на никого не съм ги предала. Винаги факторите при мен са били лекарства и донякъде - стрес.
Не ангажирам никого да се съобразява с моето мнение, но това е моят опит. За съжаление, това изобщо не важи за някакви други тъпотии, които съм имала от рода на уреаплазма и трихомони, тук става дума за патогени, а не за нормална флора и те задължително, ама задължително се тестват/изследват/тестват и за мъжете. Защото тук вече говорим за истинско безсимптомно носителство. Гъбичките си живеят върху всеки един от нас, от раждането до смъртта. Бебето ми на 1 седмица направи гъбички от подсичане, например. Миналата година направи кожна инфекция от Кандида на единия си пръст, бях в ужас, че ще го разнесе по кърпи и какво ли не - ами не, не стана нищо, нито той се зарази на друго място, нито зарази някой от нас. С това също искам да дам пример, че това, че някой друг е заразен от гъбички, не значи край, избухна атомна бомба и всички навред ще се заразим. То ако така лесно ставаше - да сме умрели всички от Кандида.
А това, че е отказал да се тества - ама изобщо не ме изненадва. Ако заплашите, че трябва да ходи на лекар, олеле, това ще е ад под небето. А пък при мъжете се иска следното - 1 стерилно шишенце, мастурбация и ти носиш пробата в лабораторията. 😀
Не съм приемала никакви лекарства, буквално се излекувах и след няколко дни пак, нищо не съм променяла и лактобацилите са супер.

# 481
Здравейте,откриха ми гъбички освен хапчета  и ми изписаха бетазон трио крем външно.
Видях че на листовката пише да се прилага само върху кожата. Но докторката ми каза че може и на лигавицата да се приложи понеже проблема ми е там. Според вас какво да правя да не стане някаква нежелана реакция

# 482
Здравейте,откриха ми гъбички освен хапчета  и ми изписаха бетазон трио крем външно.
Видях че на листовката пише да се прилага само върху кожата. Но докторката ми каза че може и на лигавицата да се приложи понеже проблема ми е там. Според вас какво да правя да не стане някаква нежелана реакция
Щом докторката Ви е казала , значи може. Погледнахте ли състава?

Клотримазол , бетамизон и Гентамицин , но понеже е кортикостероид и мисля че е силен и може да пари лигавицата

# 483
Dd420, пускате изследвания за полово-предавани болести и двамата и вижте каква е причината.
И презервативи оттук нататък.
Nna222, аз лично не бих си слагала ни кортикостероид, ни гентамицин отдолу про гъбична инфекция. Освен това - това е маз, гадно е… По-добре си вземи чист Клотримазол крем или канестен.

# 484
На лигавици не бих прилагала аз.

# 485
Здравейте. Всичко започна преди около 2 седмици. Ужасен сърбеж, и бяло течение като извара. Веднага се свързах с моята Аг и ми изписа Донафил, вечер по 1 + Залаин крем външно.За капак ми дойде цикъла, чаках 5 дни... Та така, вече съм на 6-тата глобила. Сърбежа спря, но това пресечено като извара не. Продължавам до края, но ако не се оправя?

# 486
МБ правена ли е?
Защото не знам колко пъти са ми бъркали гъбичките с нещо друго… или с нищо… последният път АГ беше почти убедена, че съм с гъбички, а аз бях с лактобацилоза…

# 487
За жалост не. Ще си направя като свърша и последната овула. Няма да ми се размине явно.

# 488
Че то е по-добре МБ, отколко гадаене по телефона.
И да не ти развалям настроението още, но съм длъжна да ти кажа - минимум 5, най-добре 7 дни след последната глобула.
Кремът може да си продължиш, спри го само в деня преди изследването.

# 489
И мен пак ме хваща сърбежа, предполагам, че е защото трябва да ми идва тия дни пък и преживях много стрес преди няколко дни .. уф.. сега ще запазя час..

# 490
Само с донафил няма да се оправите. Аз ползвам чиста борна киселина от месец и половина и все още имам симптоми.

# 491
Глобулите по принцип трябва да се комбинират с лекарства през устата.
Трудно става само с локално лечение…

# 492
Някой има ли наблюдения над ползването на превръзките на тианде?
Консултант съм от скоро, знам, че са полезни, но май ме е страх да ги ползвам, тъй като правя алергии от превръзки и в момента ползвам само един вид.

# 493
Здравейте, отново съм с гъбична инфекция, но този път съм с Кандида Глабрата.. Направо съм в шок… до сега освен Албиканс друга гъба не съм имала… Ако може малко информация каква е тази гъба? Какво е лението? От какво се получава? Sad

# 494
Здравейте, отново съм с гъбична инфекция, но този път съм с Кандида Глабрата.. Направо съм в шок… до сега освен Албиканс друга гъба не съм имала… Ако може малко информация каква е тази гъба? Какво е лението? От какво се получава? Sad
Много упорита. Години наред я влачих...

Общи условия

Активация на акаунт