Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 022
  • 781
  •   1
Отговори
# 780
Снейк,

Писала съм го незнам колко пъти, Нистатин орално не действа на вагинални гъбички. Само на такива в стомашно-чревния тракт. Говорила съм с 3-ма лекари по въпроса - дерматовенеролог, АГ и микробиоложката в НЦЗПБ в Микологична лаборатория.
Действат на гъбите само, ако са на глобули.
Тъй че и да пиеш 2 месеца - ефект никакъв.
А на въпроса ти дали ще се хванат 10 на 3-та, зависи от лабораторията. Ако пуснеш във въпросната микологична лаборатория към НЦЗПБ ще я хванат и ще ти направят и антимикограма.
Пълното лечение за гъбички включва,както лекарства през устата,така и локално,иначе винаги се връщат отново.Освен това,за да не изскачат пак и пак след някой друг месец,се налага продължителна профилактика от включване на няколко неща едновременно.Минимална диета,имуноподсилващи,определен вид витамини,екстракт от грейпфурт/чесън  и прочие и прочие.Няма да прекаля,ако кажа и психотерапия,защото често се появяват във връзка с влошени партньорски отношения или тревожни разстройства.Ако се пренебрегне 1 компонент,не ни е виновен партньора,който едва ли не ги носи постоянно,нито некадърният лекар,нито скапаната лаборатория,нито недезинфекцираното бельо,нито куп шантави работи,на които виждам,че всички сме робували на някакъв етап от време,когато сме си скубели косите от поредната им проява.

# 781
Абсолютно вярно!!!

Особено пък митовете, че мъжете ни заразяват от гъбички.
Ами като не съм правила секс от известно време, преди 2 седмици МБ ми беше чиста и ми се появиха гъбички преди няколко дни - какво? Съвсем други са факторите, поне аз не се шашкам и знам от какво е.

И понеже минахме 50 стр. моля администратор да заключи темата.

Линк към новата:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1700747.new#new

Общи условия

Активация на акаунт