Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 041
  • 781
  •   1
Отговори
# 765
И аз последно се миа с нея, пресушава, щипе после.
Взимам си пак Сафорела, що ми трабваше да го сменям!

# 766
Чиста топла вода.
На младини ползвах интимен гел, тогава кой ти е мислел за лактобацили и нарушена флора...нямала съм проблеми. После като взех да научавам това онова, спрях и се миех само с вода, като си се чувствах все така чиста, даже се чудех защо ми е трябвало да ползвам нещо измиващо там долу.
Няма сила на света, в момента, дето да ме накара да ползвам каквото и да е, знаейки как работи женското тяло и интимна система.
А онзи Гинексид проклет - много хвален, че действа благотворно при вагинални инфекции...бях с БВ дълго и реших да пробвам, от любопитство, все пак е с подбран състав...нъцки Joy
Каквото и да ползвате, важното е да няма парфюм и да има млечна киселина.

# 767
Аз се бях оплакала на АГто от Гинексида. Тя ми препоръча Сафорела. Много съм доволна!

# 768
  • Plovdiv, Bulgaria
Колко време след лечение изчезват всички симптоми?
Лекувах candida albicans, която беше чувствителна само към нистатин. Пих нистатин хапчета 10 дни (изписани от гинеколог, който не е моя АГ), тук ми казахте, че те няма изобщо да повлияят и взех крем нистатин и макмирор, които слагах 6 дни, прекъснах заради цикъл и после продължих още 6 дни. Нямам течение, сърбеж.. но от време на време усещам парене. Ще ида на лекар, но моя го няма, а не искам пак да ходя при когото се падне..

# 769
  • гр.Пловдив
Цитат

Ако е успешно ,повярвайте все едно с нож сте изрязала всичко,няма такъв кеф от чисто белъо ,изхвърляне на всички ежедневни превръзки  и комфорт там долу ..Simple Smile

# 770
На какво може да се дължи обилно течение без миризма, без неприятни усещания и прочее. По принцип съм ходила на различни АГ, като изключим периодите на гъбички Мб е чиста. Казвали са ми, че просто имам по-обилен флуор. Създава ми дискомфорт от гледна точка бельо - избягвам да ползвам ежедневни превръзки, защото имам алергии и ме е страх пак да не се проявят, защото е ад. Просто по бельото остава бяло, трудно се изпира, трябва да пера на ръка. Има ли как да го премахна?
Иначе в същото време е суха пустиня по време на полов акт. Отдавам го на това, че пиех противозачатъчни дълго време и пролетта ги спрях, според мен е от това. Хубаво ми е по време на акт, но като се докосна е сухота. Ползвам лубриканти, но както казах - алергии правя и не всичко ми понася, засега е обикновения дюрекс. Питала съм АГ и са на мнение, че е хормонално. Да ползвам лубриканти.

# 771
На какво може да се дължи обилно течение без миризма, без неприятни усещания и прочее. По принцип съм ходила на различни АГ, като изключим периодите на гъбички Мб е чиста. Казвали са ми, че просто имам по-обилен флуор. Създава ми дискомфорт от гледна точка бельо - избягвам да ползвам ежедневни превръзки, защото имам алергии и ме е страх пак да не се проявят, защото е ад. Просто по бельото остава бяло, трудно се изпира, трябва да пера на ръка. Има ли как да го премахна?
Иначе в същото време е суха пустиня по време на полов акт. Отдавам го на това, че пиех противозачатъчни дълго време и пролетта ги спрях, според мен е от това. Хубаво ми е по време на акт, но като се докосна е сухота. Ползвам лубриканти, но както казах - алергии правя и не всичко ми понася, засега е обикновения дюрекс. Питала съм АГ и са на мнение, че е хормонално. Да ползвам лубриканти.
След всичко това не разбрах какъв е въпросът.

# 772
  • Plovdiv, Bulgaria
Цитат

Ако е успешно ,повярвайте все едно с нож сте изрязала всичко,няма такъв кеф от чисто белъо ,изхвърляне на всички ежедневни превръзки  и комфорт там долу ..Simple Smile

Лошо. Как да продължа според вас? Има ли смисъл още нещо да слагам, или да търпя докато ида на лекар.. ама е много неприятно.

# 773
Възможно е да са редуцирани лактобацилите, оттам да идва дискомфортът. Възможно е и да има остатъчна кандида. Моят съвет е - на венеролог, най-добре, особено такъв с микроскоп в кабинета си. Нека се направи директна микроскопия, там и кандида ще се види, и ако има някакви коки, най-вече ще се види има ли лактобацили и като цяло какво е положението с вагиналната флора. Всичко друго биха били догадки тук.. Винаги е добре след лечение да се направи контрола, най-добре да се изчака да мине менструация и след нея вече да се отиде на преглед.

Обилно течение без миризма и дискомфорти може да е много неща, но аз бих изключила някакви мико и уреаплазми, хламидия, трихомони, също проверка на лактобацилите, тоест един пакет за полово предавани патогени, една микробиология и директна микроскопия. Ако всичко е наред, значи е хормонално. Ако състоянието е отскоро, това би бил моят съвет, но ако винаги си е било така, значи просто това е нормалното състояние на влагалището.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 09:33 от Café del Mar

# 774
Здравейте мами! Благодаря за помощта на предишните ми въпроси, но сега се включвам с нов. Grinning Колко време след поставянето на ломенксин се изчиства там долу..? Сложих го преди седмица а все още има нещо бяло вътре, което мисля че е останало лекарство от капсулата още.. извинявам се за подробностите, просто не знам какво и кога да очаквам

# 775
Нормално е Relaxed

# 776
Възможно е да са редуцирани лактобацилите, оттам да идва дискомфортът. Възможно е и да има остатъчна кандида. Моят съвет е - на венеролог, най-добре, особено такъв с микроскоп в кабинета си. Нека се направи директна микроскопия, там и кандида ще се види, и ако има някакви коки, най-вече ще се види има ли лактобацили и като цяло какво е положението с вагиналната флора. Всичко друго биха били догадки тук.. Винаги е добре след лечение да се направи контрола, най-добре да се изчака да мине менструация и след нея вече да се отиде на преглед.

Обилно течение без миризма и дискомфорти може да е много неща, но аз бих изключила някакви мико и уреаплазми, хламидия, трихомони, също проверка на лактобацилите, тоест един пакет за полово предавани патогени, една микробиология и директна микроскопия. Ако всичко е наред, значи е хормонално. Ако състоянието е отскоро, това би бил моят съвет, но ако винаги си е било така, значи просто това е нормалното състояние на влагалището.
Благодаря, забравих, да отбележа, че съм така отпреди да водя полов живот. Тоест от години.

# 777
Минавам да помрънкам малко Joy
Ден 8ми от лечението на Кандида глабрата , Нистатин 4х1т. и Макмирор комплекс. Не знам,обаче неприятното усещане си го има. Особено като изтича Макмирор-а. Явно борбата ще е сериозна. Нещата да ми дадени за 12 дни,мисля поне Нистатина да го пия 14.
Ако микробиологията е пак положителна за тази гад,мисля да почна с Борната киселина. АГ-то не пожела да пуснем изследвания с антимикограма,ама сега ще му се наложи.
Исках да питам дали ако се подтисне под,да кажем 10³ ,ще излезе в микробиологията?
Или само в Фемофлор ще цъфне.

# 778
Снейк,

Писала съм го незнам колко пъти, Нистатин орално не действа на вагинални гъбички. Само на такива в стомашно-чревния тракт. Говорила съм с 3-ма лекари по въпроса - дерматовенеролог, АГ и микробиоложката в НЦЗПБ в Микологична лаборатория.
Действат на гъбите само, ако са на глобули.
Тъй че и да пиеш 2 месеца - ефект никакъв.
А на въпроса ти дали ще се хванат 10 на 3-та, зависи от лабораторията. Ако пуснеш във въпросната микологична лаборатория към НЦЗПБ ще я хванат и ще ти направят и антимикограма.

# 779
Благодаря,Мила . Просто това лечение ми предписаха . А тази лаборатория на Янко Сакъзов или на Столетов е?
Този доктор пуска микробиология в Микроген,за първи път работя с тях и не мога да преценя колко е читава като лаборатория

Общи условия

Активация на акаунт