Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 197
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Някой знае ли от коя аптека в София мога да си взема Гиназол?Минах през 5 аптеки. Нямало го и на склад. Изписано ми заради Candida albicans - масово. А от опит знам, че помога.  Не мога да приемам антимикотици през уста, защото съм бремемнна.

# 571
Здравейте, имам въпрос относно дамите, които са имали гъбички имахте ли симптоми като зачервяване и парене около входа на влагалището. Понеже съм в това състояние и в момента се лекувам още тамън почва да мине и пак се зачервява и пари ужасно. Изглежда сякаш има някакво възпаление и болезнен полов контакт.

# 572
Здравейте, имам въпрос относно дамите, които са имали гъбички имахте ли симптоми като зачервяване и парене около входа на влагалището. Понеже съм в това състояние и в момента се лекувам още тамън почва да мине и пак се зачервява и пари ужасно. Изглежда сякаш има някакво възпаление и болезнен полов контакт.
Това е по-скоро от бактерия, не от гъбичка. Правили ли сте микробиология ипкакво се изолира? Аз такива симптоми имах от ешерихия коли.

# 573
Това е по-скоро от бактерия, не от гъбичка. Правили ли сте микробиология ипкакво се изолира? Аз такива симптоми имах от ешерихия коли.

Да направена е за момента ми излезе само гарднерела и кандида

# 574
Е, с двойна инфекция как няма да е зачервено и да пари.
Не ти ли каза АГ да не правиш секс, докато не се излекуваш?
Надявам се, че поне е изписано лечение и за партньора, че ще стане съвсем пинг-понг ефект да си ги предавате тези неща.
На мен лично лекарката ми е обяснявала, че ако жената е с активно, много ясно възпаление, то тогава вече е опасно и за мъжа, като нищо да направи кандидозен баланит.

# 575
Надявам се, че поне е изписано лечение и за партньора, че ще стане съвсем пинг-понг ефект да си ги предавате тези неща.
На мен лично лекарката ми е обяснявала, че ако жената е с активно, много ясно възпаление, то тогава вече е опасно и за мъжа, като нищо да направи кандидозен баланит.
Да спряхме с секса откакто знам диагнозата. Лекувам се от 2 седмици усещам подобрение в бялото течение но това зачервяване и парене си остана въпреки това че се мажа и външно не ми мина.

# 576
Да спряхме с секса откакто знам диагнозата. Лекувам се от 2 седмици усещам подобрение в бялото течение но това зачервяване и парене си остана въпреки това че се мажа и външно не ми мина.
Лекувате гъбичката, но не и гарднерелата. На нея наблегнете,  от нея са симптомите. Но лечението е тегаво, като има и гъбичка и бактерия. Трябва много добър АГ.

# 577
Съгласна съм с La Farina, всъщност - лечението трябва да е успоредно, хем за БВ, хем за гъби. По правило - лекува се първо бактерията, после гъбата, има и лекарства, които са комбинирани за двете.
Явно лечението не е било подходящо, а може би - недостатъчно.
Но за да не говорим наизуст, nna222, най-добре качи МБ и напиши каква схема ти изписаха, за да го коментираме по-ясно въпроса.

# 578
  • гр.Пловдив
Цитат
Лекувате гъбичката, но не и гарднерелата. На нея наблегнете,  от нея са симптомите. Но лечението е тегаво, като има и гъбичка и бактерия. Трябва много добър АГ.

Ами да,ама не АГ,омръзнало ми е да го повтарям...Лигавицата е много компрометирана след теззи инфекции ,кожно-венерически специалист трябва

# 579
Всъщност - писала съм го многократно, от години не ходя на АГ за течения и т.н. проблеми, ходя на венеролог.
Нейните лечения са много адекватни, диагностиката е по-добра, наблягаме много на профилактиката, следя си нивото на лактобацилите и т.н.
АГ се оказва, че далеч не са толкова добри специалисти по тези въпроси.
И уреаплазма съм лекувала много успешно, и гъби, и БВ, всъщност много спорадично имам вече проблеми там.

# 580
  • гр.Пловдив
Всъщност - писала съм го многократно, от години не ходя на АГ за течения и т.н. проблеми, ходя на венеролог.
Нейните лечения са много адекватни, диагностиката е по-добра, наблягаме много на профилактиката, следя си нивото на лактобацилите и т.н.
АГ се оказва, че далеч не са толкова добри специалисти по тези въпроси.
И уреаплазма съм лекувала много успешно, и гъби, и БВ, всъщност много спорадично имам вече проблеми там.

+1000 Mila,съсипа ми живота тази БВ  с гарднерела в най-хубавите ми години се влачих като идиот и ми костваше много средства /500-1000лв/ преди 15г ,изключително гадна работа ,но попаднах на топ венероложка в Пловдив,която ме пое и ме излекува ....Идваше ми да се гръмна,няма такава гадост,другото ми премеждие беше от сега с втората ми бременност ...а бе гадни истории ,разказвала съм ,дано всички тръгнали по този път намерят хаир...

# 581
Аз сега се чудя как да си оправя съсипаната лигавица след лечение на цистит, бактерии и гъбички. Станала е толкова чувствителна, че съсипва качеството ми на живот.... И всичко, заради един малоумен уролог, който ме лекуват грешно и ме съсипа с ненужни антибиотици.

# 582
Теди,
То аз бях с букет преди години, мислех, че край, никога няма да се оправя.
Омагьосан кръг, цистити, чревни бактерии, гъби. За разкош - трихомони и HPV.
Докато излекувам всичките гадории и си възстановя флората - отне буквално години. Мислех, че няма да мога да забременея с всичките тия глупости.
Е, имам си 8 годишно хлапенце 😆, даже по време на цялата ми бременност не съм имала ни една инфекция.
Отнема много време да се възстанови нормалната флора и лигавица, вагиналните пробиотици определено помагат, но има и разни специални глобули за възстановяване - с хиалуронова киселина и какво ли не. Обаче не се наемам, La farina, да препоръчвам, аз лично се оправям с Гинофилус, но при теб може би ще е необходимо още нещо. Идеята да си направиш консултация с дерматовенеролог е много добра, те имат поглед точно върху тези неща. Иначе чисто външно - аз лично съм доволна от Бигванеле гел, но той се маже само на устните и около входа на влагалището. За вътре - наистина нямам идея кое би било подходящо. Ползвала съм Цикатридина и Цикатридина Плюс, обаче на мен лично не са ми ми ОК, в едните има чаено дърво и Центела, които на мен не ми понасят, от другите - успях да направя някаква алергична реакция. Разбира се, то е индивидуално, аз съм доста алергична и то към контактни алергени, при други дами може и да помогнат много.

# 583
Здравейте, момичета.-пиша по повод 15 г. Ми дъщеря-преди 2 дена случайно видях,,че от вътрешната страна на краката има огромно кафяво петно с червени ръбове, може би около 10 см дълго и толкова  широко- веднага запазих час за кожен и лекаря каза,,че това е гъбична инфекция, в следствие търкането на краката.Изписа бетазон трио  за мазане и кандизол 150 мг и сега, като поразчетох за  лекарството и възможните нежелани ефекти се чудя дали да започва да го пие-схемата е на 1-ви, 4ти и 7-ми ден по едно хапче.Дали няма да се оправи само с кремчето, без да приема това лекарство през устата.?!И наистина петното на крака и е огромно и мислех, че е някаква екзема,но докторката бе категорична, че са гъбички.Какво ви е мнението за това лекарство/Кандизол/и да се дава на тийнейджър?

# 584
Според мен не пречи първо да пробвате само с крема. Ако не подейства, си включете и хапчетата. Все пак лекар ги е предписал, едва ли сме по-компетентни от него, освен ако някой сподели личен опит (което пак ще е субективно).

Общи условия

Активация на акаунт