Избор на Airfryer - тема 3

• 102 164
  • 1 139
  •   3
Отговори
# 630
Невена, подарих го на свеки Grinning Достраша ме да пускам тавичката в съдомиялната, че е с някакво покритие. Тя поне няма две мрънкащи под 5 годинии и не я забравя като мен неизмита и после да мие и да реве Grinning Много искам пак фраер, обаче тавичката трябва да е без покритие, ако изобщо има такива модели. Затова питам тук Hug

# 631
Моят фраер го купих от лидъл, някаква тяхна марка. Пишеше да не се пуска в съдомиалнята. Мих няколко месеца на ръка и познай дали не го пуснах. Вече един месец поне го мия в съдомиалня всеки ден и нищо му няма.

# 632
  • Paris, France
Много искам пак фраер, обаче тавичката трябва да е без покритие, ако изобщо има такива модели. Затова питам тук Hug

Май няма такива. 12+ литровите, които са като фурна, имат шишове и барабани от инокс, но повечето от тавите са с покритие, а долната е алуминий и си пише да не се пуска в миялна.

И на майка ми е от Лидл и мие в миялна и нищо му няма.

Мия тефлонираните тигани само в миялната вечееее 15г. Никой не се е скапал от миялна, а имам и 30 годишни на Тефал. Скапва ги прегаряне. Ако пише, че се мият в миялна - никакъв проблем.

Четкане, дране, търкане с груба гъба ги скапва повече.

Кисна в гореща вода и малко оцет ако има много загоряло, плакна и в миялната. Излизат като нови.

# 633
Те на фурничките не са съдове като тавички, а едни мрежести решетки от неръждаема стомана. Само тавичката за отдолу дето да се окапва в нея мазнина евентуално, е с тефлоново покритие, а точно тя сещай се дали ми дреме колко е излъскана и колко не е Grinning
Решетките както си искаш ги миеш, ако щеш и с телената четка търкай, те нямат покритие което да повредиш. Определено си се мият в миялна, за който има де, аз за съжаление моите ги мия на ръка и ме дразнят много че се закача гъбата по мрежата.

# 634
  • Paris, France
Определено си се мият в миялна, за който има де, аз за съжаление моите ги мия на ръка и ме дразнят много че се закача гъбата по мрежата.

Пробвай с четка! И намери място за миялна! Ако трябва я сложи над пералнята в банята, в шкаф под умивалника, но си вземи миялна! Най-малките за 2 или 4 комплекта не струват, макар и да са някаква помощ. За 6 комплекта са бомба. Един от най-полезните уреди в кухнята е за мене, заедно с печката с котлони и фурна, микровълновата, ръчния пасатор с чопър и балон и мултикукъра. Всичко останало ми е глезотия.

# 635
Лесно е да се каже, но за момента обстоятелствата ми не позволяват такава екстра, дори и най-малката да е. А и го казах като факт, не да искам очевиден съвет колко хубаво нещо е да не мия на ръка. То е ясно на всички но това е положението.
Иначе да, става и с четка ако има по решетката да трябва да се тръкне повече с четка си действам. Но хубавото им е че като няма покритие да го пазя от драскане,  хич не ги жаля и пазя.
На предишния ми с тефлоновата кошница бързо му разказах играта точно на покритието. Ама и аз много го тормозех де, не е само щото беше евтин уред. Представи си загрят на 200 градуса и мятам в него замразени на заготовка кюфтета. Ама на кокал както са, директно от фризера, те направо тракаха из кошницата Grinning

# 636
  • София
Имам въпрос за контактен грил. Много ми пасва на готвенето, но все нямам късмет, вече трети ще хвърлям. Първите два изгоряха, а този последният, уж с керамично покритие, а много залепва и ми е страшно неудобен. Беше някаква немска марка. Та, някой ползва ли такъв уред, доволен ли е, покритието издържа ли? Насочила съм се към Тефал, още не знам скъп или по-евтин модел. Ако някой не знае за какво говоря, ето една картинка:     

# 637
Моят опит е, че всичко що е с покритие рано или късно се поврежда. Предпочитам по-евтини модели за да не ме е яд. Ползвам на Тефал грил, доволна съм, този е https://www.trovaprezzi.it/Fprezzo_tostiere-e-bistecchiere_tefal … tm_medium=organic

# 638
  • София
Ясно, че не изкарват колкото стоманените, но поне 5години Thinking Твърде оптимистично, първите два изгоряха след 2 години, явно не са сметнати правилно. Последният много залепва и не го ползвам много, за да видя дали и той ще изгори.

Точно този модел го няма тук и в немския Амазон, но има друг базов модел. Дори в емаг е по-евтин в момента. Гледам и скъпите, бих инвестирала по принцип, обаче се чудя какви толкова функции има и за какво са ми. И ако ще му падне покритието, дали има смисъл.
 Аз правя предимно зеленчуци - патладжан, тиквички, чушки. Правя кюфтета от тиквички/картофи - без да ги оформям, с лъжица изсипвам, притискам и готово.

# 639
Аз съм с Тефал опти грил и съм доволна. Взех го на много добра оферта с тава, която не ползвам много. Пека само на ръчен режим. Трета година го ползвам.

# 640
  • Paris, France
Ако уредът работи и единственият проблем е износено покритие на плочите, може да потърсите плочи. За Тефал съм виждала в Auchan, но не зная за кой модел бяха. Нещо такова:

https://www.amazon.fr/s?k=plaque+tefal+optigrill&adgrpid=1148129 … pd_sl_2wc3qauhj_e

Пишете на производителя и питайте откъде да намерите плочи!

И аз много харесвам контактни грилове и имам лещи подобно с плочи за скара, гофрети и плосък, но рядко го вадя, че ме мързиииииииииии.

Успех

# 641
  • София
Меган, много полезно, благодаря ти. Видях и този с тавата, но аз си имам еърфраър с двойно загрявяне.
Невена, не знаех, че неподвижните плочи могат да се сменят. Но то това фалшиво керамично покритие не ми и трябва.
Може би ще взема най-базовия Тефал - 2000Вт, достатъчно голяма площ за печене.

Иначе харесах една Ninja Speedi. Излезе добра цена в Амазон и ще я мисля и нея. Тя ще е на мястото на един стар еърфраъер. Eто линк, ако някой иска да погледне:    
https://www.amazon.de/-/en/Speedi-Multicooker-Airfryer-Cooker-ON … 2C146&sr=1-2&th=1

# 642
Аз ползвам Оптигрил от години, но честно казано само за сандвичи и гофрети, така че не е особено често. На този етап е като нов. Имам ХЛ варианта с тава и плочи за гофрети.

# 643
От кои сайтове поръчвате аксесоари за airfryer?

# 644
Здравейте, от десетина дни експериментираме вкъщи с Russell Hobbs SatisFry. За сега всичко става перфектно, особено рибка Relaxed.
Знам, че има няколко човека в групата, които имат същия уред. Искам да попитам, за да се получи ефект задушени пържоли, примерно, има ли някакви противопоказания да се покрие тавичката с алуминиево фолио, както биха се задушавали във фурна и в края на готвенето да се отвие и запече само за коричка? Правил ли е някой подобни експерименти?

Общи условия

Активация на акаунт