Избор на Airfryer - тема 3

• 101 438
  • 1 139
  •   2
Отговори
# 480
Ако е в кошница и фурната е с вентилатор, ще минава горещ въздух от всички страни. Идеята е, че например ако сложа картофи в обикновена тава, дори да са на функция "готвене с горещ въздух", което пуска силен вентилатор във фурната, водата от картофите си остава край тях и стават нещо средно между печене и пържене. И на мен ми е интересно каква е тази кошница. Фурните на Бош например имат едни специални тави за тази цел, с дупки. А това, което капе, къде отива?

# 481
Аз затова не мога да си го представя, наистина не съм виждала такава кошница и ми е интересно как са го измислили че да е по-добре евентуално. Във фурната могат и върху решетка да се слагат неща, не е нужно да са "в собствен сос" задължително.
Освен пък да е точно някаква такава установка, а не дълбока кошница както са на еърфраерите и на практика да е същото.

# 482

Ето я кошницата дами. Аз наскоро писах, че ще има такива в немския Лидл и дамата явно живее тук и си е купила.
p.s. На краченца е кошницата, т.е.течностите ще могат да се отцеждат при печенето, както е във фраерите.

Към дамата с въпроса - да, правилно си схванали идеята. Пусни снимка на резултата като пробваш. И аз си купих, но нямам време за проба.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 15:42 от мама-ени

# 483
Ясно, интересно са го направили. На практика си е решетка върху тава пак, удобно изглежда.
Бланшираните картофи ще станат със сигурност, те и в нормална тава стават, това по повод на първоначалното питане. В кошницата за да има разлика трябва да не са струпани много-много, иначе все тая че са в нея. Но то това последното и в еърфраер е същото, трябва честичко разбъркване.

# 484
Аз ги тръскам 2-3 пъти, ако са по-плътно сложени и веднъж, ако между тях има разстояние.

На решетката на фурната няма какво да сложа, понеже ще изпада. Удобна изглежда кошницата.

# 485
Благодаря на мама-ени за пояснението и снимковия материал Simple Smile Точно това е кошничката, струва около 10 лв., не съм фен на АФ, но вярвам, че с нея  и "обикновената" ми фурна с венитлатор би заместила донякъде АФ. Благодаря и на останалите за коментарите. Ще дам отзив като я сефтосам.

# 486
Тази кошничка  не се ли води за барбекю? От нея серия?

# 487
Тази кошничка  не се ли води за барбекю? От нея серия?
Хм аз я използвам за отцеждане на зеленчуци 😃

# 488
За фурна и грил (демек барбекю) се води кошницата. Но лично аз не виждам с какво ястие приготвено в тази кошница в ХУБАВА СИЛНА ФУРНА би се отличавало от това в Еърфрайер. Освен че нали за малки количества като у нас не си струва да пускаме фурната. (освен в неделя)

# 489
Някои фурни са слаби, загряват бавно, уплътненията изпускат ...

# 490
Някои фурни са слаби, загряват бавно, уплътненията изпускат ...
И моята е стара и прави така. Затова написах с големи букви хубава и силна фурна. И да е с вентилатор също е важно.

# 491
Здравейте! Баща ми ще се мести в ново жилище и не иска да има фурна, тъй като живее сам и няма да я използва. Предложих му да му купим еърфрайър и той се съгласи. Проблемът е, че аз не мога да избера такъв.
Татко ще приготвя в него основно сандвичи, кюфтенца, картофки, някое филенце, зеленчуци и за друго не се сещам като цяло.
Спряла съм се на капацитет около 5-7 литра, но не знам с какъв реотан /двоен, горен, долен.../ да бъде, с колко кошници да бъде?
Ще се радвам на всякакви препоръки. Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 13:40 от Бетичка

# 492
Препоръчвам марка Филипс.

По горната дискусия - не може да се сравнява качествен фраер с каквато и да е фурна.

# 493
Пишете и какъв ви е бюджета Simple Smile Две кошници - две неща едновременно. Реотани - долу и горе, за да не обръща, но за някои модели такива има други критики... назад в темата.

Ако съвсем няма да има фурна, може би е по-удачно някой който е като мини-фурна, а не кошница за имитация на пържене и запичане. Макар че изброените храни ги правя в моя с кошница, за някои се налага да обръщам, други стават и без обръщане.

# 494
  • Paris, France
За сам човек една кошница е предостатъчна. Майка ми има малък фрайър, нещо като 1.5 или 3l и и стига, като го ползва и за някои печива като има до двама или трима човека на гости.

След като няма да пече мъфини, и, кекс, хляб и подобни, не е силно нужен долен реотан, предвид, че пак ще обръща, защото долните реотани на тези уреди са слаби.

Мини фурната иска много чистене. Не бих си я причинила. Нормалната фурна поне се чисти сама, а това чудо иска препарат и търкане.

Гледайте чекмеджето да влиза в миялна!

Наистина Филипс, Тефал и Мулинекс пекат по-равномерно и добре от други марки с долен реотан. Не знам защо. Този е 4л, но супер удобен и пече много добре. Решетката е с дръжка и лесно се вадят парчета храна. Направо изсипва в чинията:

https://www.amazon.fr/dp/B08D9HYZMS/ref=sspa_mw_detail_0?ie=UTF8 … ZXRhaWwp13NParams

Идете в магазин, та да прецените обема дали е достатъчен!

Общи условия

Активация на акаунт