Избор на Airfryer - тема 3

• 102 144
  • 1 139
  •   4
Отговори
# 600
Това не са ли различни уреди? Не съм сигурна какво точно е първото, но изглежда нещо между скара и готвене на пара. Какво ще се готви в него?

# 601
Това не са ли различни уреди? Не съм сигурна какво точно е първото, но изглежда нещо между скара и готвене на пара. Какво ще се готви в него?

Пише, че може всичко да се готви, включително и супи. На мен също ми се струва, че са различни уреди, за това исках да разбера, ако някой е по-запознат, кой от двата е по-практичен.

# 602
За различни - различни са.
Първият и аз го бях харесала, но май не му се вади "тавата", в която се готви, а едното забърсване не го приемам като измиване. Поради тази причина вече не го харесвам чак толкова.
Разликата по принцип м/у двете е, че едното "пече" и от горе и от долу. Другото пуха топъл въздух на "въртележка".
Най-простичко казано.

# 603
Бих взела нещо такова, ако исках да прави и супи.
https://www.emag.bg/multikukyr-ninja-speedi-1760w-5-7-litra-10-p … 0eu/pd/D3DFM7YBM/

# 604

Никак не съм в час с тези по-нови и модерни домакински електроуреди. Иска ми се да си купя нещо, на което да мога да си приготвям пържени картофки, или някакво печено месо, или пържени зеленчуци, панирани хапки, нещо такова. Ориз с месо или зеленчуци също много обичам. До сега съм си използвала само готварска печка или котлон за пържене на картофи, паниране на месо и зеленчуци.
Първо бях решила да си купя фритюрник с мазнина за пържене картофи , но четейки мнения на потребители реших, че не е практичен уред и не си заслужава да го купувам. От известно време насам , разглеждам и чета мнения за фритюрник с горещ въздух - airfryer демек, но не мога да се ориентирам с каква в вместимост да бъде. Този на philips , за който споделих линк, ми изглежда подходящ - не много голям, но и не прекалено малък. 0.800 кг суров продукт, примерно картофки, си е съвсем добре. Обаче като видях днес този Instapot, също много ми хареса. Не знам каква е разликата във вкуса на храната, която се приготвя във еърфрайър, т.е. горещият въздух циркулира около продукта и тази храна, която просто се пече. А мултикукър и инстант пот едно и също ли е?

# 605
За еърфраер възмжно най-голям, не се лъжете че тия литри са нещ огромно за обем храна. То не се пълни целият обем като на тенджера със същия литраж... Или поне го вижте някъде на живо. Пълни се като тава - само на дъното, а не като тенджера.
За изброените неща еърфраер, без ориза де. Ориз нищо не ви спира да си го готвите както и досега.

# 606
За еърфраер възмжно най-голям, не се лъжете че тия литри са нещ огромно за обем храна. То не се пълни целият обем като на тенджера със същия литраж... Или поне го вижте някъде на живо. Пълни се като тава - само на дъното, а не като тенджера.
За изброените неща еърфраер, без ориза де. Ориз нищо не ви спира да си го готвите както и досега.

Имам усещането, че накрая няма да си купя нищо ново, ами ще си печа на готварската печка и ще си пържа в тиганчето на котлона и това е. Какви са тия сложнотии мултикукъри, мукъри, пък с горещ въздух, пък трудно се почиства после бях чела, пък дълга и широка. Чудно ми е само как така се пържат тия картофи в еърфрайър, хем почти без мазнина, хем пържени...някой беше писал, че е нещо средно между пържени картофи в мазнина и печени на фурна. Обаче такъв хибрид никак не мога да си представя как ще е на вкус.

# 607
  • до най-прекрасния мъж
Ами прекрасни си стават картофите на еърфрайер. Точно като пържени са си, ние не намираме разлика. Те така или иначе се поръсват с малко мазнина, няма как да стане иначе. Но например за кило картофи се слагат 3-4 с.л. олио не повече. Чисти се само с топла вода и мека гъба, нищо сложно.
Имам и комбиниран кукър, всичко правя в него - от супи, през яхнии, мусака със заливка, кекс, пържоли на бавно готвене, спагети със сос, варя мляко без да се притеснявам, че ще изкипи, правя домашна шунка и още какво ли не. Кукърът имам от две години, миналата взех и отделен фрайер. Котлон и фурна ползвам много рядко за по-големи количества храна - пица, баница, питка, нещо на тиган, ако в момента кукърът е зает и общо взето за тези цели.
Ето едни картофки:

# 608
Ако не изчетете поне две теми, трудно ще добиете представа. Тук всички сме с различен опит и предпочитания. Ако просто вземете нещо, колкото да вземете, няма да останете доволни, това е почти сигурно. Особено, както все още не сте проучили разликата между кукър, фраер и разновидностите им. Аз изчетох доста, пречупих го през това, което реших, че на мен ми трябва и пак не уцелих от първия път. Може и да стане на късмет, но аз за уреди не разчитам на такъв.

# 609
Ами прекрасни си стават картофите на еърфрайер. Точно като пържени са си, ние не намираме разлика. Те така или иначе се поръсват с малко мазнина, няма как да стане иначе. Но например за кило картофи се слагат 3-4 с.л. олио не повече. Чисти се само с топла вода и мека гъба, нищо сложно.
Имам и комбиниран кукър, всичко правя в него - от супи, през яхнии, мусака със заливка, кекс, пържоли на бавно готвене, спагети със сос, варя мляко без да се притеснявам, че ще изкипи, правя домашна шунка и още какво ли не. Кукърът имам от две години, миналата взех и отделен фрайер. Котлон и фурна ползвам много рядко за по-големи количества храна - пица, баница, питка, нещо на тиган, ако в момента кукърът е зает и общо взето за тези цели.
Ето едни картофки:

Да, картофите Ви изглеждат супер, много апетитни, наистина.
Само не мога да се ориентирам с каква вместимост да бъде. Ето този разглеждах днес, струва ми се подходящ за количество като това от Вашата снимка.
"Уред за здравословно готвене PHILIPS NA130/00 1700, КАПАЦИ … NA130-00/p/801962

Ако не изчетете поне две теми, трудно ще добиете представа. Тук всички сме с различен опит и предпочитания. Ако просто вземете нещо, колкото да вземете, няма да останете доволни, това е почти сигурно. Особено, както все още не сте проучили разликата между кукър, фраер и разновидностите им. Аз изчетох доста, пречупих го през това, което реших, че на мен ми трябва и пак не уцелих от първия път. Може и да стане на късмет, но аз за уреди не разчитам на такъв.

А бихте ли споделили Вие какъв уред използвате?

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Моят е Инстант Вортекс 5.7 литра, по принцип го дават за килограм. Но аз установих, че ако ги пържа на два пъти, стават и по-хубави, и по-бързо. Това са към 500 гр.

# 611
Панда, използвала съм активно Vortex, Cosori и Cecotec с двойни реотани, както и фурната фраер на Cosori. Комбиниран кукър със запичащ капак на Инстант пот също. Изпробвала съм за малко и други, но от тях не се впечатлих, дотолкова, че нямат това, което на мен ми е удобно.

# 612
  • Paris, France
Благодаря Ви!
Интересува ме, как става рибата в еърфраера? Дали става като печена на скара или като печена на тава във фурната?

Точно като на скара не става във всички подобни уреди ако имаш предвид скара с решетка, която оставя кафяви или черни следи по рибата. Нинджа имат модел, който пече и само на долен реотан и тогава става като на скара, но без специфичната миризма ако скарата е на дърва. Като в тава във фурна става, но трябва да се добави течност.

Airfry е като малка фурна с вентилатор на програма вентилатор, но без долен реотан са повечето. Разликата е, че еър фрай може и да не го загряваш предварително. 

Здравейте!
Бихте ли споделили мнение за тези уреди?

https://eltromax.com/product/raf-multifunkcionalniya-goresht-ele … oINQpBs65kZP1KCNw

https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … NA130-00/p/801962

Кой от двата си заслужава повече според Вас?
Благодаря!

И двата си заслужават 😆. Първото е като електрическа тенджера с долен и горен реотан, чийто капак се обръща и става грил. Корейците по студентските общежития ги тачат доста. За сам човек е много добре като е на път. Като студентка имах подобен уред, но и двете тефлонови покрития се вадеха и миеха. Идеална работа вършеше. Няма вентилатор, но понеже пространството е малко и има долен реотан, пече като пушка. Вътрешната тавичка е много малка. Нещо като 20х20см или 25 на 25 е дъното. 30см е широк. Нарисувай си го на лист в 2D за да видиш колко храна се побира!

Питай продавача сваля ли се тефлонираната тава и грила! Тук ги има по азиатските магазини и някои са с мобилна тава, а други не. Ако не се свалят, аз не бих го купила. Не се виждам да мия електрически уред след готвене на ориз и яхния.

За редовно хранене на повече от 1 човек ми се вижда малък.

Вторият, когото са нарекли уред за здравословно хранене, хахаха, е airfryer. Philips са повечето много добри, макар без долен реотан.

# 613
  • София
Grimozo, твоят Cecotec Cecofry duoheat 6000 ли е? Хвърлила съм му око. Може ли да споделиш дали циркулира добре въздуха в него? Аз имам Ръсел Хобс грил/еърфраър, много хубава работа ми върши, но е предимно грил/мултикукър, въздухът не е достатъчен и повече пече/вари нещата. Имам и стар еърфраър, в който картофките стават по-хубави. Та него трябва да хвърля и си търся уред за замяна.

# 614
Добре циркулира, според мен. Решетката му е двустранна. Ползвам го основно за риба, месо и печива. Площта не е много голяма, но пък стават бързо нещата, мощен е. Доста често не ги и обръщам или бъркам, стига да са добре разпределени и да няма много застъпване.

Общи условия

Активация на акаунт