Избор на Airfryer - тема 3

• 101 893
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 975
А аз обратното. Да, покритието е по-калпаво (ползвах го шест години, де, има време и на пота да сдаде багажа), но е на светлинни години пред инстанта. Пече по-бързо и не обръщах в него. Но както се вижда, дори и при уредите всеки има своите предпочитания. Важното е всеки да е доволен от своя уред и да си го ползва със здраве!

# 976
Не знам, свекърва ми е с хубав и голям Тефал (ние лично сме го избирали и подарявали), използва го редовно, но няма нищо общо с Нинджата. Нито една рецепта, която правя аз не се получава при нея по същия начин. Вероятно наистина голямата мощност играе роля, иначе тя си ги адаптира, да, но времето при нея е повече, а мен именно това ме впечатлява - бързото приготвяне, когато се налага. Обичайно през седмицата, когато нямам време за дълги манджи, ми е пръв приятел.

# 977
И храната в Нинджите става по-вкусна. Аз си го обяснявам точно с мощността защото реално самите уреди правят едно и също- нагряват и въртят въздуха. Когато обаче е мощен времето за готвене се съкращава и храната остава по-сочна. Имам обикновен фраер тип фурна 1900 мощност и съм супер доволна, но  след като опитах храна притотвена в Нинджа, по нищо не може да се сравни

# 978
Да, мощността е много важна. С филипса кюфтетата ставаха за 9 мин. (замразени за 11), а с инстанта са готови за... 17 мин. А като добавим и времето за загряване на уреда и отиде коня в реката.

# 979
  • София
Е, и аз да похваля Нинджата. Моята е малка - 4.7л, но е 2000W. Освен това е с широка кошница и събира много. 600г картофи ги прави за под 15 минути. Дори използвам програма Roast, защото другата духа много и ги изсушава прекалено.

# 980
Аз си взех  на  косори дуал блейз, нямам база за сравнение, но съм доволна. Не е супер бърз, кюфтета/бутчета на 1 печене за към 20 мин са готови, но пък бяха сочни. На тиган кюфтетата все ми загарят отвън, за да са опечени добре и от вътре. И да картофите, не стават като във фритюрник, но са по-добре от на тиган, поне за нас. Само още му се уча и често отварям или нагласям време/градуси докато му свикна.

# 981
  • София
И аз вече съм с Airrryer.
Сега ще се опознаваме. Пробвах пил. бутчета станаха за 20 мин., но като чели им трябваше още малко.

# 982
Ако са някакви бая елегантни долни бутчета или пък обезкостено като пържола и разгънато месото във фраера, може и да станат за 20 минути но иначе и на мен ми звучат малко. За цели или горни, или пък по-едрички долни бутчета им предвиждам половин час, даже ако са по-якички може и към 40 минути. Това от  включване на уреда, не го чакам първо да ми загрява и т.н. Те вътре пак остават сочни, няма да изсъхнат за това време.

# 983
https://amzn.eu/d/egQy3N5
В момента Cosori Dual Blaze 6.4 л
e намалено  на 141 евро в amazon.de. Аз грабнах едно.

# 984
И аз се точех на Косори, но от толкова други покупки, отделно имам и Инстант Пот Про Крисп, ще си спестя сега едни 500 лв. , пък натам ще го мисля пак. Simple Smile Тъкмо и цената ще му пада. Grinning

# 985
  • Mediterraneo
Не знам кой е спряганият от инфлунЦърите уред, аз съм в затъмнение, такива неща не ме ловят. Но съм съгласна, че трябва да успяваш да се нагодиш към начина на готвене на фраерите.
Аз никога не съм искала фраер, исках мултикукър. И ми попадна възможността за няколко дни да пробвам стар модел на Olla GM, не се поколебах изобщо; просто реших да взема последното, което са извадили като модел, а това се оказа комбиниран уред. Ами, дясната ми ръка е. Счупи ми се една част, а е гаранционен. Искаха да им пратя целия уред, за да видят какво да правят, аз отказах- не си представям 2-3 седмици без кукъра Simple Smile (въпросът се реши все пак в моя полза, без да пращам нищо никъде).

# 986
  • Пловдив
Ама уточни, че това става извън милата Родина Simple Smile тук надали ще е такова развитието.

# 987
Може ли мнение за Инстант Vortex ClearCook 5.7 l?🙂
Някой, който го има, може ли да измери ширината на уреда от ляво до дясно? Наистина ли е почти 38 см (в някои сайтове видях даже и 39-40 см)?!🤪
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-air-fryer/

Кои модели на Инстант и на Нинджа коментирате?🙂 Ще се връщам назад да чета, но имам страшно много страници да наваксвам...😄
П. П. На този модел Инстант ли казвате "Джамчо"?😄

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 18:14 от dolce miele

# 988
  • Mediterraneo
Ама уточни, че това става извън милата Родина Simple Smile тук надали ще е такова развитието.

Ясно ми е, аз това го споделих в реда на мисли, че не мога 1-2 седмици да съм без уред.

# 989
Dolce miele, Аз имам този модел, ширината му е 28, а не 38

Общи условия

Активация на акаунт