Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 222
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
https://www.lauraashley.bg/products-list.php?cat=Тапети%20и%20интериорни%20бои

# 481
Здравейте, търся си по разчупено огледало за тоалетката в спалнята.
Нещо подобно (може да не е точно същото-просто някаква фигура).

Бихте ли ми препоръчали сайтове за да разгледам. Hug

# 482
Здравейте, търся си по разчупено огледало за тоалетката в спалнята.
Нещо подобно (може да не е точно същото-просто някаква фигура).

Бихте ли ми препоръчали сайтове за да разгледам. Hug
Декор център -  на сайта огледалата са в секция декорации. Имат магазин в София , повечето неща ги има налични в магазина.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 22:07 от gloginka

# 483
Скрит текст:

Момичета и момчета купихме си апартамент, който е за тотален ремонт и ще става апартамент за гости. Имаме вече 1 обзаведен, но този мисля да е малко по-интересен. Мисля в стаите да сложа по-изчистен фототапет на 1-та стена, която ще е най-празна и да съчетая цвета на боята с основния фон на тапета.
Примерно харесах този за кухнята
и останалите стени ще бъдат в цвета под листата.
Рових, четох...основно се споменава Домко за фототапети. Нямаме наблизо, за да видя дали изглеждат добре. Също ми попаднаха сайтове като www.fototapeti24.com ,  www.europastyle.eu , www.pano.bg , www.art-gift.net.
Размера, който гледам е 3.50/4 на 255-260. В домко подобно нещо е 350лв +, fototapeti24 е под 200лв, на другите  места има също различно цени. Та, на къде да се насоча към КАЧЕСТВЕН тапет, защото ще го слагаме ние и искам да си пасва, да не се разминава и да не се разпадне при лепенен. Четох, че трябва да е на основа ФЛИС, но на някой сайтове има различни варианти и по-скъпи "основи" от флис за м2 но крайната цена пък е по-евтина? HELP 😇
Горещо препоръчвам да преосмислите идеята за фототапетите. Губи се ефекта и интериора става смешен, когато е във всяка стая.
Изберете друг начин за разчупване на стереотипите. Примерно чрез осветление, други аксесоари за стена.
Фототапета да е само в едно от помещенията.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 11:20 от dariVale

# 484
  • Горна Оряховица
Скрит текст:

Момичета и момчета купихме си апартамент, който е за тотален ремонт и ще става апартамент за гости. Имаме вече 1 обзаведен, но този мисля да е малко по-интересен. Мисля в стаите да сложа по-изчистен фототапет на 1-та стена, която ще е най-празна и да съчетая цвета на боята с основния фон на тапета.
Примерно харесах този за кухнята
и останалите стени ще бъдат в цвета под листата.
Рових, четох...основно се споменава Домко за фототапети. Нямаме наблизо, за да видя дали изглеждат добре. Също ми попаднаха сайтове като www.fototapeti24.com ,  www.europastyle.eu , www.pano.bg , www.art-gift.net.
Размера, който гледам е 3.50/4 на 255-260. В домко подобно нещо е 350лв +, fototapeti24 е под 200лв, на другите  места има също различно цени. Та, на къде да се насоча към КАЧЕСТВЕН тапет, защото ще го слагаме ние и искам да си пасва, да не се разминава и да не се разпадне при лепенен. Четох, че трябва да е на основа ФЛИС, но на някой сайтове има различни варианти и по-скъпи "основи" от флис за м2 но крайната цена пък е по-евтина? HELP 😇
[/spoiler]
Горещо препоръчвам да преосмислите идеята за фототапетите. Губи се ефекта и интериора става смешен, когато е във всяка стая.
Изберете друг начин за разчупва е на стереотипи те. Примерно чрез осветление, други аксесоари за стена.
Фототапета да е само в едно от помещенията.
Това също го обмислях, благодаря за съвета!

# 485
Здравейте. Фототапетите бяха модерни едно време и се ползваха защото бяха и за някакви стотинки образно казано. Ако имаше стена която те мързи да мажеш слагаш фототапет. Вече не е модерно. Препоръчвам ви за 350 лв да си купите материал за пясъчна перлена мазилка. Аз се научих сама от майстора и направих 2 стаи. Вместо да дам 2 бона дадох само 400 лв за материалите.
Може да ползвате и семпъл едноцветен тапет а там където искате да подчертаете има красиви тапети със цветя.

Ако искаш пиши ми на лично да дам подробности за мазилката която става миеща се.

# 486
Хахха, има такива красиви фототапети, въобще не са демоде.Не говорим за онези от соца.
А пясъчната мазилка си е демоде отвсякъде, моята в едната тоалетна ще я разкарам, преди 15г нямаше такава и много ѝ се радвах, а сега всеки клепа от нея.

# 487
Моля, пишете във форума за мазилката.

# 488
  • София
😂 А какво значение има какво е модерно в този момент, не е ли важно какво ще му е кеф на собственика да гледа няколко години поред(малко хора правят основен ремонт ежегодно, та да не изостават с модата, а тя само по себе си е преходна и мимолетна)

# 489
Angel, точно така е, но като гледам по групите как я слагат тази мазилка навсякъде и вече просто не ми харесва.Иначе си права на 100%.

# 490
  • Пловдив
с пясъчна мазилка направихме балкона - да красиво е, да ефектно е...но вкъщи, в стая която се обитава редовно не бих си го причинила Joy
Въпрос на вкус и лично светоусещане.

# 491
  • София
Мазилка, тапет, дъски, огледала, кой каквото му душа иска да си прави... По-принцип колкото по-претруфено, "интересно", модерно е, толкова по-бързо ще омръзне или "остарее"... За това хората правят една такава разлика между стилно и модерно. А иначе, най-хубаво е просто да си се водиш от личния кеф, когато става дума за твоето собствено жилище... Не за клиент, не за наем, не за инвестиция..

# 492
  • До сърцето...
Момичета и момчета купихме си апартамент, който е за тотален ремонт и ще става апартамент за гости.

Та не е за лично ползване и слагането на скъпи (фото)тапети е безсмислено, според мен.
За тази цел, от практична гледна точка, използването на мазилка е оправдано.
Май последната тенденция е стените да са фон на обзавеждането, да подчертават и импонират на мебелите в стаята. Но и това е въпрос на личен вкус и предпочитания.

# 493
  • София
Оооо, извинения, не съм видяла. Тогава аз лично бих се прдържала към латекса.
Но да кажем може би зависи къде е имота, в какъв стил и към каква таргет група е насочен...

# 494
Мазилката изобщо не е !
Слагат я от над 5-6 години. Тя се разбира с нови луксозни мебели.
Скрит текст:
Ние я сложихме на антрето защото правихме основен ремонт и ни беше писнало от тапети изгризани от едни буболечки в банята, а мразя латекса.

В спалнята имам зелена пясъчна. Гардероба и пода пясъчно бежово. Малка джунгла. Там стана моя рай. Майка ми казва че зеленото е за лудите. Мен не ме  интересува кой какво казва. Аз му се наслаждавам. Hug

И в хола сложихме след антрето защото имах останала база.
На мен си ми харесва.
Който смята че е демоде да седи с тъпите латекси. Това го правиш веднъж на 10-15 г но го и пазиш. В спалнята има леко отчупено. Поправих го и не личи. На скрито място е.

Много по-красива от другите мазилки с пясък които уж са само за навън.

Има италиански производители, тук продават турски Ar deco. Покривно е.
Има тънкости. Трябва ви добре шкурен таван и стени. След това се обезпрашава.
На тавана може с малка италианска четка за да е по-красиво. А на стените с голяма. Чака се 10 мин и се изглажда с втората четка. Но на мен ми харесва да е рошаво.
На стената може да се прави на хиксове на различни посоки, на полукръгове-трябва да имаш точна ръка, на черти прави вертикални или диагонал-стои грозно ако се прави от начинаещ.  

В хола сме с база. Майка искаше за го съчетава със всичко. Аз си падам по ярки цветове във всяка стая. Тук нови мади е всичкия паркет и стени да са в един цвят. Бих умряла от скука.

Това е светло сиво заради пясъка. А сега продавят и изцяло бяло на двойна цена.
Антрето развалихме цвета. Тъпия турчин ни каза да боядисаме и грунда в същия цвят и стана тъмно бронзово-розово. Искахме светло розово.

На снимки трудно се хваща цвета. Истината е някъде по средата.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 13:56 от LaLeone

Общи условия

Активация на акаунт