Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 288
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Цитат
...
(за ъгловите, на някои от снимките се припокриваха, което смалява нужната дължина за едното, нп отваря място отдолу за бюро или гардероб, което би освободило пък друга стена и тн).
Помисли отново. Погледни пак картинките и помисли отново. Застъпват се, но това не променя нуждата на всяка една от страните да има съответната дължина за легло.

Цитат
Хората наистина си избират мебели, когато купуват и дори когато проектират жилища, но ако нямат деца, точно мебелите за детска не планират в детайли, само се скицира идеята, за да се предвиди достатъчно пространство.....
Виждате ли детайли в моя проект? Това е точно една скицирана идея, за да се ориентирам пространствено с реални размери на мебели, които съм харесала. Пространството така или иначе е това. Стаята няма как да се разшири. Влязох с два конкретни въпроса в темата - за входната врата и за отоплителен уред. Но коментиращите са тези, които се захванаха най-детайлно да обсъждат мебелите. Изобщо нямах желание да обсъждам тях.

п.п. Винаги съм се застъпвала за това, че е по-правилно по-голямата спалня да е за децата, по обясними причини. Обаче в това жилище и двете спални са малки. Другата е само с един квадрат по-голяма. В тази малката не успях да измисля как да си набутаме спалнята, гардероб, скрин и нощни шкафчета и в крайна сметка се настанихме в "голямата", като малката остава за детска. Успокоявам се от мисълта с три факта.
- Колкото и да е мини това стайче, пак ще е по-добре от стаята, която аз и много деца сме имали - никаква.
- Имаме и място в града, където ще строим къща и когато тотално започне да не ни свърта в центъра, ще можем да ходим да се ширим там
- Понеже сме на последен етаж, смятам някой свободен ден да се консултирам с проектанта как стоят нещата с надстрояването и да си построим още 1 - 2 стаи отгоре. Това разбира се е доста оптимистичен вариянт, но 90% от блокчетата в съседство са надстроени, та всъщност може и да е реалистично...

Много спам стана...

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 01:40 от Didi168

# 316
  • София
🤪Това с надстрояването даже няма да го коментирам... Става незаконно и с мн пари.

# 317
  • Варна
Ами недей, като явно не разбираш. Да, става с много пари, но има и законни начини, с проекти и разрешителни.

# 318
  • София
Почти невъзможно... В 99,999% това са незаконни пристройки или без взето право за ползване... Но права си с достатъчно пари за рушвети у нас вс става...

Просто прави плановете един по един. Етапите и са и не са кратки, но нуждите на бебе, дете в детскоградинска възраст, в начални и късни ученически години се променят много, една детска стая търпи промени и се нагажда поне 3-4пъти до тийн годините.
Ако са две и то с голяма разлика още по-трудно... Ако пък от първият път ти пратят тризнаци, тогава къде отиват чертежите?

Като цяло за отоплението имаш няколко варианта -
1 нагаждаш го според нуждите, като променлива през годините и се носиш безгрижно по течението.
2избираш си място, забождаш го там и си съобразяваш мебелировката с него (все едно но си на тец, сложили са ти радиатор и точка). Това важи независимо къде ще го сложиш и какъв вид ще е, защото в накой момент може и стените да потрябват на децата ти и да те питат с кой акъл си го забила това там... 🤷‍♀️
3.отделяте пари и си оправяте подовото /слагате таванно или каквото там невидимо решение , стаята е малка, разхода няма да е колкото строеж на къща или пристройка на покрива, а става дума за отоплението, те покриване на жизнена функция на двете ти деца. 🤷‍♀️
4. Удряш една боя, слагаш един нормален ламинат и се посвещаваш на банята. 👍😅

# 319
Мислех да предложа варианта, който е у нас на Диди, но си мислех, че има две деца, които ще учат на бюрата и столът на едното ще е много близо до конвектора и се въздържах.
При нас конвектора е на стената - точно между бюрото и леглото и се получи много приятно кътче за учене. Топлината е супер като се застои по дълго ученика. Стаята ни е 9 квадрата. Препоръчвам  Аерлек - изпробван над 10 години. Първо го ползваш с  крачетата. Като купиш легло и бюро го слагаш помежду им на стената и готово.

# 320
Детската на сина ми беше такава малка и отоплявахме с климатик, не е имало проблем.Цялото жилище беше на климатици.
Диди, отсега наистина няма смисъл за цялостно обзавеждане, да не говорим децата как рушат като са малки и ремонт ще правите пак.
При нас подредбата беше ляво двуетажни легла, следвани от гардероб.На срещуположната стена( където имаш гардероби) бюро и секция около него.Така ще имаш малко повече място за игра и играчки.

# 321
Диди влезе с въпрос за отоплителен уред. А не как да си планира живота десет години напред.
Наистина не виждам защо й се дават акъли за нещо, което не е питала.
Диди, имах предвид нещо такова, но наистина не мога да дам препоръка за модел или каквото и да е .
https://heating.bg/product/9/keramicen-konvektor-za-stena-rohnson-r-6065

Пожелавам ти бързо нещата да се променят от план в реалност!

# 322
Здравейте.
В апартамента до нас когато идват на гости сестра ми остават за празниците.
Скрит текст:
Обзавеждам в момента спалня за бъдещите родители и сега кипя от идеи. Старите мебели са избелели, от 1982 г. Неудобни.
Сега ще им шия пердетата. Вземани са от турски магазин тук. Не намерих нищо по-светло за завеси.

Сменихме ламинат и правихме пръскана мазилка.  Преди това сме живели в този апартамент като деца и всичко е запазено но ретро.
Търся някаква тоалетка тип стенно окачване  дървесен цвят, защото намирам само по проект. Ще се ползва и като маса за лаптоп, сестра ми е работохолик редактор.

Ще сменям вратичките на вградения гардероб и се чудя дали дя са светло лилаво или като цвета на завесите? И се чудя на тапицирано ново легло-Виденов или да им купя нова спалня пдч? Пода имитира дърво, среден цвят.  Ние със зет ми го правихме. Първо замазка на краищата после подложка и ламината. Изобщо не съм доволна. Кроношпан повече не могат да ме навият да купя. Ще прикача снимки после защото на новия телефон нямам нито една снимка.
В момента стената е бяла а тя я иска лавандулова. Намерих подобен цвят шалте памук вафел като завесите от Мони текстил.
За детската стая пространството е ограничено.
Принцесата ще се роди през януари но леля и я сърбят ръцете. Предполагам ще ме разберете.

Стаята е тясна 3.36 на 2.85. Старото легло е било до прозореца. В края на стаята има дълбока ниша за гардероб и в края до прозореца има детски гардероб до тавана 60 см ширина. Пространството е ограничено.

Цветове по проект беж-дървесно зелено пастел и
/или жълто. Тапети ще има защото няма начин да местя гардероби. Ще сменя цнета на вратата на мялкия гардероб. Но големия е в прекрасно състояние. Ползвали сме го само 13 г и е гланцов тъмно кафяв. Как да съчетая горемия кафяв гардероб? Ако се изшкури може ли да стане с тебеширена боя? Начинаеща съм в тебеширена боя иначе в моя апартамент сама си правих пясъчните мазилки.
Препоръчайте ми мебели за тодлер-деца 3-5 г. Няма смисъл да купувам легло за ученик. Ще взема подвижна кошара за спалнята ако дойдат лятото.
Правя го с мои средства за да ги зарадвам. Сестра ми я е срам всеки път като идва, но в същото време не влага пари нито помага защото имат заем за апартамент в Сф. Няма значение. Аз нямам свои деца.
Очаквам мнения за детски модулни комплекти такива без гардероб.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 12:16 от LaLeone

# 323
От как се помня ме е страх от високо. Предложените по-рано проекти на двуетажни легла са опасни за мен дори на тази ми възраст. Откровено, не си представям какво ще е това дете, което ще се събуди през нощта, защото му се ходи до тоалетна и ще набере достатъчно бодрост да слезе по тези необезопасени стълби без да се убие, и после ще се върне, качи отново и успее да заспи. Не знам... Не е моето това. Обяснявам го само защото не е толкова невероятно евентуалните деца на питащата да развият моя проблем с височините - не сме малко хората с него.

Наясно съм, че въпросът опира до възможности и до размер на наличното жилище, но 8 кв.м. са безумно малко за детска стая. Та това си е килер. Децата имат нужда от пространство за игра, освен ако не искате сама да ги залепите за телефоните. Съветвам Ви да преосмислите концепцията на жилището и евентуално да размените родителската спалня с детската стая. Помислете и за други възможности - за съжаление не винаги първото решение е най-оптималното. Разбирам желанието да се направи един ремонт качествено и след това дълго време нищо да не се пипа: все пак не всички деца вандалстват по апартаментите и хич не е задължително да шпакловате и боядисвате на всеки интелектуален скок на детето. И все пак не е и реалистично да очаквате, че следващия ремонт ще е преди абитуриентския бал на наследника.

# 324
Леглото у нас не беше високо, долното бе на колела и се издърпваше, като го слагахме перпендикулярно на горното.Никой не е падал.Нямам снимки, за съжаление

# 325
Привет, Didi168
Виждам, че имаш план за обзавеждането, но ще споделя и моя скромен опит. Закупихме жилище през 2021 година. Трябваше да се ремонтира и обзавежда. Тогава не бяхме се и замисляли за дете (а съм била на 33 години). Нямах сили и финанси за ремонт за още една стая (в случая детската) и просто я оставихме. Единствено сложихме ламинат, за да е еднакво във всички стаи, а и да може да се ползва като склад все пак.
Бебе се роди края на месец май тази година и трябваше да захващаме ремонт. И аз като вас бях питала за съвет относно разпределение: та бюро, Тв и разни други, които нямат смисъл в момента. Преди повече от месец свършихме ремонта - в момента в стаята има само кошара, скрин и малък пречиствател, към момента друго наистина няма нужда. От месец даже си спи самичка без проблем.
Да не казвам, че някои бебета спят до 2 годишни в родителската спалня и стаята, за която сега хвърляте нерви и труд ще стои не използвана....

# 326
  • пустинята Гоби
Моето дете слиза без проблем от втория етаж до тоалетната. Освен това дадохме най-голямата спалня на децата и това се оказа грешка, не седят в нея, дивеят из другите стаи. Сега ще правим разместване и ще ги разделяме в отделни спални, а ние ще се местим в тяхната.

На мен не ми харесва, че стаята е претрупана с излишни мебели. Иначе няма лошо да се обзаведе, за да има екстра място за спане при нужда. Издърпващото легло е много по-добър вариант наистина. Двуетажно без деца е безсмислено за един дълъг период от време.

# 327
  • Варна
Привет, Didi168
Виждам, че имаш план за обзавеждането, но ще споделя и моя скромен опит. Закупихме жилище през 2021 година. Трябваше да се ремонтира и обзавежда. Тогава не бяхме се и замисляли за дете (а съм била на 33 години). Нямах сили и финанси за ремонт за още една стая (в случая детската) и просто я оставихме. Единствено сложихме ламинат, за да е еднакво във всички стаи, а и да може да се ползва като склад все пак.
Бебе се роди края на месец май тази година и трябваше да захващаме ремонт. И аз като вас бях питала за съвет относно разпределение: та бюро, Тв и разни други, които нямат смисъл в момента. Преди повече от месец свършихме ремонта - в момента в стаята има само кошара, скрин и малък пречиствател, към момента друго наистина няма нужда. От месец даже си спи самичка без проблем.
Да не казвам, че някои бебета спят до 2 годишни в родителската спалня и стаята, за която сега хвърляте нерви и труд ще стои не използвана....

Ама аз НЕ СЪМ ПИТАЛА ЗА СЪВЕТ ОТНОСНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ. Питах ЕДИНСТВЕНО ЗА ОТОПЛИТЕЛЕН УРЕД със стенен монтаж на високо. Започнах да си мисля, че аз не съм наред нещо, но ето, че second отлично ме е разбрала. Хайде стига толкова за моя казус. Пожелавам ви весело посрещане на новата година!

# 328
Диди, всички разбрахме какъв е въпроса ти. Но когато е зададен в обществен форум искаш, не искаш получаваш повече от очакваното.
Не е лошо да се замислиш над всички споделени мнения, заради опита на пишещите, заради труда който си направиха да мислят по твоя казус и заради цялостно добронамерения им тон.
Весело посрещане и на теб и успешна реализация на плановете ти.

# 329
А ако се родят близнаци? Heart

Общи условия

Активация на акаунт