Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 292
  • 778
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Това двуетажно легло поне първите 3години няма да ти трябва, а най-много да имаш бебе със счупена глава, катерило се или паднало отгоре, бебетата спят в кошарки, после се маха решетката и си соят доволно на малкото легло до към 3годинки,чак после ти трябва голямо легло.
Остави за какво можеш сега да ползваш стаята, няма да можеш да я ползваш с бебе като ти дотрябва с тези мебели, сложи един гардероб, като идват гости на походно/надуваемо легло и толкова. Нещата поскъпват, пари се печелят, доходи се вдигат. Дай направо и кола му купеъе от сеха, че някой ден може да потрябва.
Всичкп с най-добри чувства... Успех с бебеправенето. Просто, приеми, че към момента не знаеш от какво има нужда едно бебе и една майка, ще се вкараш в харчове за неща, които ще се удиш къде да дянеш, като ти затрябва пространството.
Не е важно ти какво сега искаш, а от какво ще имате нужда, най-вече бъдещото ти дете.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 22:21 от Angel_Dust

# 301
Боядисай стените, сложи подова настилка и го остави стая за игра. С няколко кутии и етажерки за съхранение.детето има нужда от място и пространство. Мебелите са за училище чак.
2рия етаж възрастен няма да може да ползва. А детето поне 4г. откак разбереш, че си бременна. Изключително излишно купуване на мебели, само защото ще поскъпнат.

# 302
Старо подово гълта като ламя. Предполагам, че е поне 2 квтч, ще ги навърта, защото няма термореле, което да го изключи.
Нищо общо няма като консумация със съвременните климатици.

# 303
Старо подово гълта като ламя. Предполагам, че е поне 2 квтч, ще ги навърта, защото няма термореле, което да го изключи.
Има реле. Климатикът също си беше за тогава.
Не смятам, че подово е по-евтино от климатик. Макар че топли по-добре със сигурност.
Вкъщи сме с ТЕЦ и не заменям за никакви климатици.

# 304
  • Варна
Боядисай стените, сложи подова настилка и го остави стая за игра. С няколко кутии и етажерки за съхранение.детето има нужда от място и пространство. Мебелите са за училище чак.
2рия етаж възрастен няма да може да ползва. А детето поне 4г. откак разбереш, че си бременна. Изключително излишно купуване на мебели, само защото ще поскъпнат.

Така или иначе искам да съобразя мястото на фиксираното отоплително тяло с бъдещите мебели, които ще се ползват повече време от бебешките. Легло и малко гардеробче със сигурност ще сложа в началото. Кошарата за нашата спалня я мисля.
Нямам намерение да дупча стените за печка сега както ми падне, на празна стая, а после да демонтирам, пълня дупки, боядисвам и пробивам наново, защото е дошло време за бюро.

# 305
Има реле. Климатикът също си беше за тогава.
Не смятам, че подово е по-евтино от климатик. Макар че топли по-добре със сигурност.
Вкъщи сме с ТЕЦ и не заменям за никакви климатици.
Моята теза е, че старото подово топли по-малко и харчи в пъти повече от съвременен климатик. Защото това е дилемата - да пробва с наличното или да монтира нов/някакъв отоплителни уред.
А парното не го обсъждаме, защото потребителката няма възможност за такова.

# 306
Ми не знам колко малко топли, ама по пода не се ходеше, така пареше (плочки навсякъде).
Потребителката и тя не знае какво иска, ама и то малко нероден Петко нейното...
Не бих сложила климатик на малко дете, после ще се чуди как да се справя с кашлици и сополи.
Един преносим конвектор, като за начало. Като не иска да дупчи. После като реши кое къде - ще си го монтира на стената.
Като дойде време за бюро, със сигурно пак ще боядисваш, защото за няколко години с дете нещата изглеждат тамън за ремонт 😜

# 307
  • София
Ама няма да ги разори да пробва 2-3дни подовото какво прави.... А за мебелите, щом не са купени аз пък ще кажа, че има много варианти за по-големи деца, така че пространството да се ползва по-оптимално. Нещо в контакт и на дюбели не се мести трудно, нито дупките изискват мн да се замажат, а стаята така и така ще се пребоядисва... Не знам аз не мога да завъртя всичко около хипотетичнпто обзавеждане, което евентуално ще се случи след 5-7-10години. До тогава може и нови начини на отопление да има, и доходи други да имате, да имате едно или 5деца, да сте в друго жилиже или в друга държава.... 😉

# 308
  • Варна
.... А за мебелите, щом не са купени аз пък ще кажа, че има много варианти за по-големи деца, така че пространството да се ползва по-оптимално...
Ще съм благодарна да чуя тези много варианти. Въпреки че едва ли ще си применя мнението. Само без падащи легла, защото не съм фен, твърде скъпи са ми, а и не вярвам да ми ги изработят особено качествено.
А за подовото - ще се престраша да го пробвам. Дано не се запаля. Grinning

# 309
Може и с електрическа камина, като има опция за пробване и връщане в рамките на 14 дни.
https://www.klarstein.bg/Otoplitelni-uredi/elektricheski-kamini/ … avlenie-bjal.html

# 310
  • София
Ми ето някои комбо идеи, с такъв тип мебели може да отвориш мъничко място в една малка стая
Скрит текст:
Може и да не свършат нищо, но предполагам човек с опит или ентусиазъм би оптимизирал с нещо такова мястото на макс.... Обаче за всякакъв тип такива идеи е много рано - първо пожелание - Бог да те дари с толкова точно деца, колкото искаш и когато искаш... Защото нали знаеш, човек предполага, господ разполага. 🤗🤗🤗

# 311
Рибата още в морето, а олиото вече в тигана...

# 312
  • Варна
zigizagi, не виждам нищо лошо в това да планирам нещо, което ми предстои. С мъжа ми правим опити за бебе. Апартаментът е новозакупен, точно с идеята да увеличим семейството си тук и нормално това да ме вълнува, още повече, че поприключих с другите стаи. Остана тази и банята. Не искам да се занимавам бременна с ремонти, особено предвид факта, че с мъжа ми си правим всичко сами.

Има хора - мислят мебелите още преди да купят жилище, докато го гледат на хартия.

Angel_Dust, Много харесвам двуетажните легла, които са на ъгъл, но в нашата стая няма необходимата дължина за легло на стената с вратата. Част от проектите ми се струват неизпълними или много скъпи.  Иначе благодаря за пожеланието.

# 313
  • София
Изпълними са, пригодими са, могат на сносни цени да станат, могат да се домислят по нуждите на стаята, но всичко това е за големи деца.

Мисли детска стая-няма нищо лошо, но я мисли за бебе, а докато то расте ще имаш предостатъчно време да мислиш и за следващият етап. Аако няма да се ползва подово на първо време може един лъчист конвектор на колелца на пода, за 200лв да вземете, а като стигнете до преобзавеждане да го продадете в олх заедно с бебешките мебели и да си помогнете финансово за новите.

Да не говорим, че аз ако имам 2деца и имам и по-голяма спалня, това малко стайче го правя родителска спалня с легло и гардероб, защото ние там общо взето само спим, а голямото давам на децата. 🤷‍♀️ 😂

Има и друго, ти предполагаш, че ще са на близка възраст... А ако не са и имат различни нужди?
Или ако ти се падне дете, което не иска стая и има нужда да спи във вашата, а по цял ден е лепнато като ваденка за теб първите години 🤔😂

(за ъгловите, на някои от снимките се припокриваха, което смалява нужната дължина за едното, нп отваря място отдолу за бюро или гардероб, което би освободило пък друга стена и тн). Имаш толкова много време за решения...

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 00:57 от Angel_Dust

# 314
Изпълними са, пригодими са, могат на сносни цени да станат, могат да се домислят по нуждите на стаята, но всичко това е за големи деца.

Мисли детска стая-няма нищо лошо, но я мисли за бебе, а докато то расте ще имаш предостатъчно време да мислиш и за следващият етап. Аако няма да се ползва подово на първо време може един лъчист конвектор на колелца на пода, за 200лв да вземете, а като стигнете до преобзавеждане да го продадете в олх заедно с бебешките мебели и да си помогнете финансово за новите.

Да не говорим, че аз ако имам 2деца и имам и по-голяма спалня, това малко стайче го правя родителска спалня с легло и гардероб, защото ние там общо взето само спим, а голямото давам на децата. 🤷‍♀️ 😂

Има и друго, ти предполагаш, че ще са на близка възраст... А ако не са и имат различни нужди?
Или ако ти се падне дете, което не иска стая и има нужда да спи във вашата, а по цял ден е лепнато като ваденка за теб първите години 🤔😂

(за ъгловите, на някои от снимките се припокриваха, което смалява нужната дължина за едното, нп отваря място отдолу за бюро или гардероб, което би освободило пък друга стена и тн). Имаш толкова много време за решения...
Подкрепям. Ремонт може да се направи, но за мебели, и то за големи деца с бюра, е твърде рано. Със сигурност бих постъпила по същия начин - на децата голямата стая, за мен - спално място.

zigizagi, не виждам нищо лошо в това да планирам нещо, което ми предстои. С мъжа ми правим опити за бебе. Апартаментът е новозакупен, точно с идеята да увеличим семейството си тук и нормално това да ме вълнува, още повече, че поприключих с другите стаи. Остана тази и банята. Не искам да се занимавам бременна с ремонти, особено предвид факта, че с мъжа ми си правим всичко сами.

Има хора - мислят мебелите още преди да купят жилище, докато го гледат на хартия.

Angel_Dust, Много харесвам двуетажните легла, които са на ъгъл, но в нашата стая няма необходимата дължина за легло на стената с вратата. Част от проектите ми се струват неизпълними или много скъпи.  Иначе благодаря за пожеланието.
Хората наистина си избират мебели, когато купуват и дори когато проектират жилища, но ако нямат деца, точно мебелите за детска не планират в детайли, само се скицира идеята, за да се предвиди достатъчно пространство. Нито се знае колко ще са децата, дори при първо раждане, нито от какъв пол, нито с какви нужди и индивидуалност, за да им се планират мебели от толкова рано. Точно с такъв подход могат да се окажат изгубени пари, вместо да се спестят (предвид изказаните опасения, че цените растат). С времето се появяват и нови технически решения, и материали, сегашното обзавеждане/отопление може да се окаже напълно непригодно. Един конвектор на колелца, разтегателен диван и малък гардероб/скрин са напълно достатъчни за ползване на стаята при нужда, преди да дойдат децата.   
Всяко планиране се основава на някакъв минимум набор от данни или обосновани прогнози, освен ако не се обзавежда голяма къща с няколко еднакви по функции стаи, та все някоя ще пасне или с минимални промени ще се адаптира, какъвто не е случаят.
Аз разбирам какво точно те води, но не прибързвай с мебели, това мога да посъветвам.

Общи условия

Активация на акаунт