Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 293
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
Точно щях да кажа, че 3-4м тръби са минимумът за климатик.Слагайте без да се чудите.Но сега, за да скриете тръбите в стената..

# 286
Отопление в тавана е вариант, но ще топлите и съседите!
Всеки ден благославям нашите по този повод, защото у нас е все едно имаме подово отопление!

# 287
  • Варна
Какво е това отопление в тавана? Ние сме на последен етаж. Отгоре е плоча и необитаемо подпокривно пространство, и самите греди и керемиди се виждат.
Не че ще си сложа такова, де... таванът на стаята е със скъпа венецианска мазилка, просто ми стана интересно.

# 288
Не мога да кажа със сигурност. Знам, само, че е канадска  технология за лъчисто отопление и се вгражда в тавана.
В Гугъл намерих това
https://www.uponor.com/bg-bg/produkti/tavansko-otoplenie-i-okhlazhdane

# 289
  • София
Най-вероятно инфраред,лъчисто обаче не би следвало да нагрява плочата, да не кажа, че каквото и да ползват за тях би било по-добре да си бяха сложили изолация към плочата... Съмнява ме да са си сложили водна с-ма... Може и канални климатици 🤷‍♀️има там варианти разни.

# 290
  • София
Аз честно казано не мога да разбера едно защо даже не са пробвали подовото. По-идея то трябва да харчи по-малко от всеки друг отоплителен уред, ако работи и ако жилището има изолация.
Аз лично първо бих го пробвала и после бих мислила за алтернативи ако с него не става.
Пуска се, мери се колко харчи 2-3дни и какво се случва в стаята и се решава. Коркът в последствие може да се прежали, върне в магазина, ползва за друго и тн. Ламинатът няма да е загуба, пак ще се ползва.

# 291
Ние сме с вградени в стените конвектори във всички стаи. Не отнемат от стаята, не стърчат, не се виждат. Според мен, спокойно може да се сложи такъв на стената срещу гардероба, до бюрото. Ако стената го позволява, разбира се.

# 292
Канален климатик за стая от 8 кв.м. не е удачен вариант, трябва да се пуснат въздуховоди, които ще намалят височината на и без това малкото помещение, отделно цената е доста висока! Много малко климатици биха работили комфортно в тази т.н. стая! Най добре ще е  конвектор монтиран на стена!

# 293
Виждала съм по строителните маркети някакви конвекторни печки, които визуално приличат на вътрешно тяло на климатик. Но никога не съм се интересувала и не знам повече.. може да потърсиш нещо от сорта

# 294
Аз не разбрах колко са големи децата/детето, но ако са малки, бих ползвала подовото отопление в стаята. Достатъчно е малка и със сигурност няма да е скъпо, а ще им е добре като играят и ходят по пода.

# 295
  • Варна
Подовото не е пробвано, защото съм на 99% сигурна, че ще харчи повече, от колкото можем да си позволим.
Но пък сега, пишейки това, се замислих дали да не дам шанс на едното процентче - ей така - да си докажа, че съм права и да го забравя завинаги. Joy Как бих могла да изчисля каква му е консумацията само неговата?

"някакви конвекторни печки, които визуално приличат на вътрешно тяло на климатик" - абе и аз имам някакъв смътен спомен, че съм виждала нещо такова, затова си и пуснах питането, белким някой каже ако е ползвал, дали е доволен.

"Аз не разбрах колко са големи децата/детето" - децата/ детето още е в процес на изработка, така че стаята ще се прави с идея за бебешка първоначално. Работата ми е достатъчно натоварваща, затова в момента, в който забременея, ще искам да си почивам максимално, а не да се занимавам тепърва с ремонти. Искам всичко да е готово дотогава.

# 296
  • София
Засичаш на електромера. Гледаш 2-3дни без пофово, 2-3с подово. Разликата е от него. По принцип ако е ок трябва да харчи по-малко от климатик, конвектор, лъчист и тн.
Или още по-лесно спираш вс др и гледаш за няколко часа какво ще направи.

# 297
Детска стая без деца... Даже и с обзавеждане за две... Няма смисъл от сега. Докато станат децата за детска, 10 пъти ще си промениш идеите кое къде и как... Не си хаби сега времето и парите. Обзаведи я после с конкретните нужди. Да не се наложи всичко да се чудиш как да напасваш и преработваш пак..
Повярвай ми, има разлика с теория за деца и с деца.
В майка ми е с подово. Като бях малка го ползвахме доста (края на 90те). Сметките с климатик или подово бяха 3 пъти по-високи при включено подово. Комшиите под нас не пускаха отопление зимата 😁 Това дано ти дава идея. Скоро не го е пускала.
Предполагам, че сега ще е една идея по-добре с някаква изолация, но си гълта доволно ток.

# 298
  • София
Чакай, чакай... То няма още дете? Дори едно... Но има стая с двойно бюро, двуетажно голямо легло и 2гардероба...като за ученици?
Извинявай, но на едно бебе му трябват съвсем различен тип мебели. Трябва ти кошара, едно гардербче или скрин, стол за кърмене, място за преповиване, място за играчки и много празен под където да лази и играе....

# 299
  • Варна
Обзавеждането ще е първоначално за едно. Ще ми е от полза двуетажното легло дори само за едно дете, за да може възрастен да остава да спи при него при нужда. Понеже досега се занимавах с обзавеждането на останалата част от апартамента, лично видях как всичко поскъпва не с дни, ами с часове. Не виждам причина да отлагам ремонта, при положение, че знам какво искам. То и да бях от тези, които си променят мнението по 100 пъти, това стайче не предоставя милион възможности. Пък и ще е добре стаята да може да се ползва за преспиване на гости и за съхранение по гардеробите дори преди да сме се размножили. Сега седи и кънти съвсем празна, на циментова замазка...

Чакай, чакай... това, че съм разпределила мебелите в схемата, не означава, че съм ги купила. Просто съм предвидила място за тях, защото ако сложа фиксиран отоплителен уред, нямам намерение да го местя на всяко пренареждане и да замазвам дупки от дюбели като хамава.
Питането ми беше единствено за отоплението и ще ви помоля да не обсъждате останалите неща, за които не съм питала...

Общи условия

Активация на акаунт