Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 298
  • 778
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Ми така погледнато има място за отоплитен уред под прозореца, между леглото и бюрото и зад вратата. 🤷‍♀️ Ниско на стената закачени.
Леглото не се ли побира на стената с вратата?

Под прозореца няма място. Ще има бюро и пердета до пода. Ако визираш мястото в дясно от бюрото - там не може да се сложи нищо, защото ще пречи на отварането на гардероба. А и... пердедата.
Между леглото и бюрото, при дръпнат стол, остават едни 30 см, които са недостатъчни. Варант за конвектор на колелца не ми допада - да седи по средата на и без това малкото празно пространство. Зад вратата няма място дори за перваз. Съвсем плътно до стената е.
Благодаря за идеите, но търсенето ми е за уред, който се монтира на стената на високо. Подобно на климатик, но друг вид...

# 271
  • София
Пердето се скъсява, бюрото не пречи.

# 272
  • Варна
Ох, много мразя къси пердета... Grinning Но ще го обмисля като вариант. Все пак предпочитам някаква печка на високо.

# 273
  • София
То няма безкрай варианти, конвектор или климатик, чувала съм че някои си редят ел. "подово" на стените, може да проучиш и тскъв вариснт евентуално.

# 274
ДХ3, да - двуетажно е леглото.
Не се бях сетила, че могат да се сложат шайби на пантите. А дали самите панти могат да се преместят на другата страна?

🌹 Mimi Rose 🌹 - предполагам, че конфекторът ви е настената под прозорците? В моя случай няма как да е там, защото ще има бюро, а и пердета до земята.
Значи радиатор зад бюро и пердета не ви е проблем.При нас е така.Просто захващам пердето в двата края да открие радиатора.
Иначе климатик може на стената в ляво горе, над бюрото, но не разбрах какво за фасадата.
За вратата мисля, че трябва да се обърне всичко и ще се отваря обратно.Не се сещам да има начин, но не съм сигурна.

# 275
И аз бих предложила стенно отопление, същото като подово, но на стените. Но е свързано с много труд и разходи, а най-трудно е да се да намери някой, който да го направи както трябва.

За коридора - може леко да се изпили вратата отдолу, само колкото да не стърже. Може където е вратата и се стъпва с обувки да оставиш старите плочки, а нататък в "чистата" зона да сложиш друга настилка. Ще има малка разлика в нивото. Давам го само като идея.
Обръщане на посоката трудно ще стане, по-евтино и чисто ще излезе да купиш нова врата.

# 276
  • София
А колко са големи децата, мебелите купени ли са?
 Вариант с високи легла и бюра/гардероби отдолу?
Или прибиращи се легла?

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 13:52 от Angel_Dust

# 277
  • Варна
Angel_Dust - това ми беше питането. Дали съществува някакъв друг вариант за печка, която да се монтира нависоко. За "подово" на стена - абсурд. Това ще стесни стаята с още ценни сантиметри.
За климатик - за вътрешното тяло няма проблем. Проблемът е, че сме последен етаж и има съвсем малки скосове от двете страни на прозореца. Отвътре са само в горните 30 см на стената, но отвън всичко е керемида до долу и за външно тяло може да се пробие единствено под прозореца, което прави към 3 - 4 метра канал, с 3 чупки. Пак е някакъв вариант де. И за конвектор зад бюрото, а пердетата - с щипки... Ще мисля.

Да правя нивото на коридора на две нива е ужасна идея. Ако преправянето на тази врата би излязло колкото нова, разбира се, че направо ще я сменим.

Мебелите вече са избрани и не търся мнения за други такива, а за отопление при тези налични.

# 278
  • София
Ти стенните си ги знаеш - конвектори , с реотани, климатици... 🤷‍♀️ И ясно, че е късно за съвет, но по принцип, първо се уреждат нешата с жизнените нужди, после мислеш за задоволяване на физическите нужди и накрая за естетика. 👍Така или иначе сигурна съм, че ще успеете някак да я отоплите. Поне е малка, не изисква много.

# 279
  • пустинята Гоби
ДХ3, да - двуетажно е леглото.
Не се бях сетила, че могат да се сложат шайби на пантите. А дали самите панти могат да се преместят на другата страна?

🌹 Mimi Rose 🌹 - предполагам, че конфекторът ви е настената под прозорците? В моя случай няма как да е там, защото ще има бюро, а и пердета до земята.
Не е под прозорец конвертора, не е задължително да е там. Ние дълги години ползваме конвектори, слагали сме ги където ни е удобно.

# 280
  • Майничка
Ние сме с конвектори под прозорците в спалнята и в детската. Купувани са преди 20+ години, като специално търсехме да са такива, че да търпят мебел пред тях. Отворите са нагоре, не отпред, на 5 см пред тях има бюро и скрин. Скъсила съм завесите, но реално не си личи много, защото краят им е на 3-4 см под плота на мебелите и на 10 см от края на радиаторите.
За момента единственото неудобство е, че таймерът в контакта в детската даде фира и още не сме взели нов, та тийнката се вре под бюрото да изключва и включва от регулатора на конвектора.

# 281
  • Варна
Ти стенните си ги знаеш - конвектори , с реотани, климатици...
Може пък и да съществува нещо друго, което не съм виждала.

Не е под прозорец конвертора, не е задължително да е там. Ние дълги години ползваме конвектори, слагали сме ги където ни е удобно.
Ако не е задължително конвекторът да е под прозореца, сега си мисля, че моооже би бих могла да събера някой мини слим модел с до 60 см ширина, на стената между леглото и бюрото.

А тези конвектори все пак трябва да са монтирани на ниско, нали? Предполагам, че няма модели, които да се монтират на високо, на нивото на един климатик?

# 282
  • София
Може и по средата на стената

# 283
Angel_Dust - това ми беше питането. Дали съществува някакъв друг вариант за печка, която да се монтира нависоко. За "подово" на стена - абсурд. Това ще стесни стаята с още ценни сантиметри.
За климатик - за вътрешното тяло няма проблем. Проблемът е, че сме последен етаж и има съвсем малки скосове от двете страни на прозореца. Отвътре са само в горните 30 см на стената, но отвън всичко е керемида до долу и за външно тяло може да се пробие единствено под прозореца, което прави към 3 - 4 метра канал, с 3 чупки. Пак е някакъв вариант де. И за конвектор зад бюрото, а пердетата - с щипки... Ще мисля.

Да правя нивото на коридора на две нива е ужасна идея. Ако преправянето на тази врата би излязло колкото нова, разбира се, че направо ще я сменим.

Мебелите вече са избрани и не търся мнения за други такива, а за отопление при тези налични.
Имам монтирани климатици с 25 м. тръбен път от външното до вътрешното тяло. Външното тяло е на покрива на пететажна сграда, моето помещение е 2 етажа под покрива.
Не е никакъв проблем, освен финансов и то не особено голям. Плащат се повече тръби и повече охлаждащ агент.
Вътрешното тяло е на стената с обдухване от горе и отпред ниско долу до пода. Икономично, прибрано и удобно.
Ако потребителката се интересува, да пише на лични за повече подробности.
ПП Понеже ще възникнат въпроси за дължината на тръбите, да кажа, че около 12 м от тях минават в гипсокартона на тавана втре в помещението, защото вътрешното тяло е на противоположната стена спрямо входа на тръбите.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:33 от dariVale

# 284
По принцип климатиците започват да работят оптимално на 3м тръбен път. Когато е по-къс пътя, хората, които си държат на занаята, навиват остатъка зад външното тяло. Мърлячите режат останалата медна тръба и я издават на вторични, понеже от стотинките, които ще изкарат от тази измекярщина, ще забогатеят. Пък клиентите да се чудят после защо уред за 800 лв на комшията работи по-добре от техния за 2800...

Ако тръбният път се налага да е по-дълъг, тръбите се удължават и се добавя фреон. Това е по отношение на климатичната техника.

От друга страна, комфортно, но и по-скъпичко работят конвекторите. За това малко помещение обаче не мисля, че ще бъде осезаемо по-скъпо отоплението. При конвекторите имате вариант за крачета/колелца - ако ще стои на пода и ще се мести, или за стенен монтаж. Удачно във Вашия случай ще е да монтирате конвектор под бюрото - доколкото виждам пред него е прозореца, и ако има някакви микротечения, те ще бъдат стоплени и ще имате циркулация на въздуха. Ще Ви реши и евентуален проблем с конденз по прозорците макар и да не сте споменала за такъв. За целта бюрото не трябва да има челна страница, закриваща отоплителния уред - не са кой знае колко високотемпературни - безопасно ще е за детето, но не е добре да се топлят директно плоскости, кантове и лепила заради евентуално отделяне на пари.

Успех ремонта на детската стая!

Общи условия

Активация на акаунт