Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 299
  • 778
  •   1
Отговори
# 255
Кое ще се прави, кнауф ли?
Не виждам смисъл от него, ако после ще го вкарвате в колона. Само изяжда малкото място.

# 256
  • София
Защо да не може да си залепи гранитогреса на шкафа

# 257
С лепило за плочки не може, може би с някакъв силикон, ама фугата отстрани ще е зле според мен.

# 258
Най-бързо, лесно и евтино е просто да се скрият тръбите с 2 плоскости, захванати на "Г" помежду си. Ако са от материала на вратичките или корпуса на кухнята ще изглежда добре. Размерите на цяла плоскост ПДЧ са 2800х2070 (има и по-големи) и цените вървят между 120 и 160 лв. на плоскост от разпространените модели. Цените на МДФ също не са страшни, независимо какво разправят по мебелните фирми. Изрязването на плоскостта по Ваши размери е нещо от типа на 15 лв. на сряз - тази ми информация може и да не е съвсем актуална. Кантирането се предлага отново там, където продават плоскостите. Т.е. разхода Ви ще е 1 плоскост (понеже все пак не е малка плочата, даже материал ще остане), едно рязане, едно кантиране, 3-4 ъглови планки (за да нямате видими монтажи от външната страна и около 20 видии. Монтажът можете да го направите сама с помощта на дете или приятелка Sunglasses

# 259
Благодаря на всички за включването с идеи за моите чупки.
Аз съм ориентирана по към дизайна. Имам доверен човек, който ще се занимава с правенето на кухнята, просто за себе си исках да изясня чисто визуално как ще бъде най-добре.

# 260
  • Варна
Здравейте. Имам две питания:

1. Планирам обзавеждане на мини мини детска стая с площ 8,22 кв.м. Успявам да набутам всичката необходима мебелировка, но на пода не остава място за отоплителен уред. Климатикът е първата опция, за която се сещам, но заради специфичната фасада, ще е необходим монтаж с по-дълги тръби, което май ще се отрази негативно върху ефективността му. Чудя се са друг вариант с монтаж високо на някоя стена. Сетих се за инфрачервените лъчисти печки, но чета много лоши отзиви за тях. Леля ми също ползваше такава за кратко, но и тя не беше доволна. Седиш пред нея - лицето ти пари, краката ти - ледени. Иначе като форма и размер би било перфектно решение. Съществуват ли други варианти, за които не се сещам?

2. Имаме 2 входни врати на апартамента. Външната е дървена и красива, отваря се навън към стълбището. Вътрешната е метална и облепена с грозно фолио, отваря се навътре към коридора, но към края на отварянето чак опира и стърже в плочките на пода. Това не ми позволява да покрия плочките с друга настилка отгоре (и те са грозни, но не искам да къртя). Освен това бих искала вратата да не е лява, а дясна. Смяната е ясна, но на този етап - нежелателна. Въпросът ми е възможно ли е такава метална врата да се подреже отдолу, за да не стърже и да позволи вдигане нивото на пода и възможно ли е някак си да се обърне от лява на дясна, като се окачи на същата каса. Просто някак си да се преправят пантите и дръжката...? За бравата ми е все тая, тъй като не се заключва, но искам да запазя наличието на втора врата заради шумо и топло изолация.

# 261
  • София
🤔Подово отопление.
Може би една схема на стаята и необходимата мебелировка, някой може да има идеи за някакво разместване и как уред да стъпи на пода. Без да се лишите от нещо.
Има и печки на ток, които са доста тънички и не заемат мн място, на колелца, лекъ буташ ги накъдето искаш из стаята... 🤷‍♀️
Другият вариант е сама да решиш - тук седи отолнителното тяло и да редиш мебели съобразявайки се с него. Все едно си в жилище с тец и поставен радиатор.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 12:43 от Angel_Dust

# 262
  • Варна

Всъщност то има (заварено от сратите собственици), много старо на ток, но не желаем да го използваме. Сигурно ще "харчи" страшно много. А и върху него ще има 10 мм ламинат (уж подходящ за подово), 2 мм коркова подложка (купеи), не знам какво ще премине. А и с тая малка стая... не ща да отоплявам мебелите. По средата остава една празна пътека от един метър за минаване. Не мисля, че ще е ефективно. Вариант да разбиваме пода и да сменяме подовото или да слагаме друго отгоре, изобщо не съществува.

п.п. Ето схемата, която съм измислила засега:
Скрит текст:
Мебелите не могат да са по-малки, защото с месеци обикалям всевъзможни магазини и съм набелязала възможно най-дребно габаритните, които все пак ще ми свършат необходимата работа.

# 263
  • София
Ако мебелите са на крачета няма проблем ще си топли, но... Корка не е ок, той ще спира.
Ние сме с ламинат и подово (водно, обаче) топли си супер. За колко ще харчи нищо не мога да кажа, зависи от инсталация, изолация, дограми и какво ли не.

# 264
  • Варна
Съвременно водно подово съм сигурна, че топли много приятно, но 30 годишно на ток... Дори не сме го тествали дали работи. Grinning Все едно го няма.

# 265
Диди, металната врата може да се среже отдолу или да се повдигнат пантите ѝ  с някакви подложки.Имахме какъв казус.
Това двуетажни легло ли е?
За тръбите на климатика се консултирайте.

# 266
  • пустинята Гоби
Нашата детска стая се отоплява с конвектор на стената. Но по принцип всички си имат и крачета, а като дизайн има най-различни - тънки, малки, високи. Климатик в такава малка стая, че и детска за мен е излишно.

# 267
  • София
Ми така погледнато има място за отоплитен уред под прозореца(бюрото не е проблем, просто ще сложите къси пердета или щори) , между леглото и бюрото и зад вратата. 🤷‍♀️ Ниско на стената закачени.
Леглото не се ли побира на стената с вратата?

# 268
  • Варна
ДХ3, да - двуетажно е леглото.
Не се бях сетила, че могат да се сложат шайби на пантите. А дали самите панти могат да се преместят на другата страна?

🌹 Mimi Rose 🌹 - предполагам, че конфекторът ви е настената под прозорците? В моя случай няма как да е там, защото ще има бюро, а и пердета до земята.

# 269
Така скрихме старата боя зад секцията.Ходихме да търсим профили ,а намерихме огледала точно по размер.Решихме да ги купим и в крайна сметка се получи това.По средата реших да сложа картини и наши снимки.

Общи условия

Активация на акаунт