Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 312
  • 778
  •   1
Отговори
# 240
Имах предвид да не се хвърляте на скъпа цена, защото пак идва от Китай.Иначе в групата : Как да направя ремонт у дома( фейса) вижте за мнения за тези мивки.
Точно на китайска хава прилича. Те много си падат по такива неща - множество автоматика. И то няма лошо. Въпросът е колко време ще изкара. Ако и марката си е китайска става много често майка плаче....Едно е да произвеждат за европейски бранд и да спазват някакви изисквания за качество, съвсем друго да си е за тяхна си марка.

# 241
Таз мивка е супер на картинка. За ползване ще е много неудобна.

# 242
  • София
Защо, аз също мн ги харесвам на картинка, ако вс им и работи тяка както трябва - супер, въпросът е какво става с плота ако трябва да се сменя, че май е по-дългичка от стандартно(така ми изглежда, не съм чела размери)

# 243
Всеки производител си има негови си стандартни размери, независимо стандарта в базите за шкаф 40, 60, 80, 90 см... Имам предвид, че базата указва на какъв най-малко широк шкаф може да се монтира мивката, а вече какъв отвор трябва да се изреже в плота е съвсем друга опера - някои мивки имат скосявания на коритата, други са с по-дебел борд и т.н. Т.е. изрежеш ли плота веднъж, се връзваш с конкретния модел мивка или поне с такъв, който е с много близки размери на изискуемия отвор. Неприятното е, че на някакъв период се сменят разцветките на плотовете и да кажем, ако след 5-6 години се наложи да смениш мивката или вградения котлон, вероятно няма да намериш същия плот и ще се наложи да смениш не само едно парче, а на цялата кухня. Ама то дори и да намериш същия модел плот твоят от употреба ще има известно отклонение от цвета, така че надали ще ти хареса комбинацията от нов със стар. За съжаление няма нищо вечно. По-неприятно ще е, ако избереш гранит, технически камък или някакъв друг по-скъп материал. Там цените стават все по-злокобни с всяка изминала година.

От гледна точка на безопасност и спокоен сън те съветвам да си избереш мивка и смесител от производители, за които си чувала и преди. На никого не пожелавам да научи от личен опит колко много може да струва теч от маркуч на китайски смесител или подлизване на вода от спукано корито на мивка, произведена от някой, убеден, че няма да е на пазара още дълго.

# 244
Вятър и мъгла, съгласна съм с теб.  Винаги бих избрала санитарно обзавеждане от реномиран производител, дори с по - компромисен дизайн спрямо личната ми представа, пред  перфектното на външен вид с неясно поведение във времето Simple Smile.
Не съм срещала китайски смесител, който да създава същото усещане за комфорт при употреба като най -  семпло изглеждащият  Grohe например

# 245
Най-притеснителното е размера на мивката и какво правим ако тази се прецака бързо.

# 246
Най-притеснителното е размера на мивката и какво правим ако тази се прецака бързо.
Ами прави се  ново кухненско и тамън китайската евтиния ще  дойде на цена.

ПП Коригирах обръщението Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 12:31 от dariVale

# 247
Аа, не ми трябва на мен тази мивка, друг питаше.

# 248
Здравейте, бих искала да попитам дали някой е поръчвал от Мебели Ларго?
Поръчах преди месец и малко столове от сайта им и се интересувам дали им е практика да се забавят доставките им.

# 249
Здравейте,  интериорни дами,
имам нужда от идея за една кухня, която изневиделица ще трябва да оправям.
В ъгъла е въздуховодът за абсорбатора, а до него е залепена тръбата за канализацията за мивката и миялната.
Иска ми се с минимални усилия да се скрие тази тръба и да не се обикалят тия чупки с гръб или някакви плочки. За момента обмислям да бъде шкаф колона, който да спазва линията на горни и долни шкафове. Гърбът засега е планиран да е от същия гранитогрес като пода (60x60 cm). Чуденката ми е дали страничната страница да е с гранитогрес или да е от ПДЧ-то на кухнята. Плотът с котлоните ще е отместен, няма да е плътно до страницата.
Ще съм благодарна на всякакви идеи Simple Smile
Скрит текст:

# 250
  • София
Не може ли там да го закриеш с колоната, а от пред дупката да се затвори с материала на шкафа например. Миялната от другата страна на мивката, а между мивката и колоната котлоните.
А може и да си използваш дупката за някакво мини шкафче, за бутилки, препарати , дреболии.... Няма размери, но може и да стане.
Иначе ако там ще са котлоните, страницата твърдо с гранитогрес да може да се влажни и чисти, без да го мислиш.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 12:38 от Angel_Dust

# 251
Да, точно това е идеята, тези чупки да ги скрия в шкаф-колона от същия материал. Точни размери трябва да видя на подробния чертеж.

# 252
Крила съм така и аз колона, получава се добре.Страницата към плота беше като гърба и самия плот, но беше иноксово платно.Във Вашия случай мисля, че като шкафа ще в по-добре.

# 253
Къде ще залепите този гранитогрес? Нали искате да скриете чупката, не може да го лепнете на шкафа. Ако  държите на гранитогрес и да няма чупка, трябва поне двоен кнауф от двете страни с профил по средата, което е минимум 7см.
Или аз нещо не разбрах какво точно ще се прави🙄

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 18:21 от Чи лу

# 254
Къде ще залепите този гранитогрес, нали искате да скриете чупката? Ако  държите на гранитогрес и да няма чупка, трябва поне двоен кнауф с профили, не може да го лепнете върху шкафа.
Или аз нещо не разбрах какво точно ще се прави🙄
Точно това ще се прави и сега мисля вариантите за страничната страница как ще изглежда по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт