Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 313
  • 778
  •   1
Отговори
# 225
Привет, момичета, искам да си вземем малка декоративна камина, която да стои на масичката в хола. Прочетох, че те горят, използвайки биоетанол. Вредно ли е по някакъв начин "изпарението"? Не съм запозната и ще се радвам да чуя мненията ви. Благодаря!
Аз се интересувах навремето, не съм срещала информация за вредност на изпаренията, но и не съм специалист. Не би трябвало въобще да се въвежда в производство и продажба, ако има такива. Все пак такива уреди се сертифицират.

# 226
Привет, момичета, искам да си вземем малка декоративна камина, която да стои на масичката в хола. Прочетох, че те горят, използвайки биоетанол. Вредно ли е по някакъв начин "изпарението"? Не съм запозната и ще се радвам да чуя мненията ви. Благодаря!

Не е вредно, но изгарят кислорода в стаята и трябва да се проветрява. И биоетанолът е бая скъп. А обикновен спирт може да опуши таваните и стените.

# 227
За какво бихте използвали най-обикновен висок цилиндричен плетен ратанов кош с капак с размери диаметър 25 см и височина 50 см? Не ми е опция за съхранение на пране, защото имам друг кош за целта, а за друг тип съхранение не ми е достатъчно обемен.
Мислех си да сложа в него чехлите за гости или да прибера чувалчето с котешката тоалетна.
Всякакви други идеи са добре дошли Simple Smile 

# 228
Аз държа точно пантофи в такъв.

# 229
  • тук-там
Малко са ми хаотични въпросите.. Докато имах много време и...сега трябва да решавам по-бързичко:
  - Входна врата за къща - блиндирана с две остъкления отстрани и едно отгоре. Някой има ли опит с врати на Картал? Търся много тъмносиньо или сиво. Трябва да се остави отвор за нея.
това, но в тъмен цвят.
https://tarnovo.zlatev.bg/produkt/dvukrila-vhodna-vrata-t-100-tsvyat-byal/
  - Кухненска мивка - някой с опит с нанопокритие? Харесват ми визуално, незнам къде да ги видя на живо  - тези.
https://www.djesur.com/Kuhnenski-Mivki-s-nano-pokritie-i-smesitel-komplekt
Също ми е важно да реша размер, защото ще е под прозорец и искам да оставят симетричен отвор.
- Улуци и водосточни тръби - безшевни - също тъмно сиви - някой с такива?
- Дограма - също тъмносива. В стъклопакета ще има напречни и надлъжни лайсни - незнам как се казват...хелима? Иска ми се да са златни, но се притеснявам да не изглежда кичозно - ще са тънки- около 1.5-2 см

Благодаря, ако сте ме изчели. Sweat Smile

# 230
Тази мивка е от Алиекспрес.Във фейса в една група показваха- масово си бяха накупили от там.В Бг същите на двойни цени.

# 231
  • тук-там
Тази мивка е от Алиекспрес.Във фейса в една група показваха- масово си бяха накупили от там.В Бг същите на двойни цени.

Всъщност в БГ ги има и за 500 лв. Просто тази снимка излезе първа.
Затова питам за качество - ако има ползвали ги. Не всичко от Али е скам. 5- 6 г. да издържи ме устройва.

Исакше ми се да е с две корита, заради мелачката, но от тези не намирам такива. Пиши, ако се сетиш коя е групата във фейс-а.

# 232
Имах предвид да не се хвърляте на скъпа цена, защото пак идва от Китай.Иначе в групата : Как да направя ремонт у дома( фейса) вижте за мнения за тези мивки.

# 233
Този команден пулт около крана на мивката? Прилича ми на класическа ситуация, в която после човек съжалява защо не избрал най-простото. Не мисля, че ще бъдеш щастлива да имаш N кранчета и копченца, около и в които да се събира вода. Simple Smile

# 234
Коментари имаше и за сервиз ако нещо се прецака.

# 235
Аз имам врата на Картал. Вкъщи е по-красива отколкото в магазина Stuck Out Tongue Winking Eye но забрави за безшумното и меко затваряне като хладилник. Този филм се оказа, че го има само в шоурума. Заради начина на закопчаване на касата тя не може да се уплътни от вътрешната си страна - към зида и съответно обезшумяването е нула. След монтажа на вратата трябва да се направи праг, защото тя няма - само разпорка, за да не се сгъне при транспортирането. В крайна сметка Картал са красиви и дебели крила с просташки измислен механизъм за монтаж на каса. Не съм особено доволна. Красива е вратата, ама не е нормално в съседния блок да чуват кога влизам и излизам, защото при преместването на езика кухината в касата усилва многократно звука и става все едно удрям с чук. Едни мои съседи имат китайска врата, монтирана 15 години преди моята - много по-тиха е. Впечатлена останах от една врата на Солид. Ама като видях цената от 2500 лв... И да знаех недостатъците на картала предварително, пак нея щях да взима. В крайна сметка това си е просто една врата.

# 236
Момичета, някой има ли маса Флоренция с повдигащ механизъм? Стабилна ли е?
https://nikorabg.com/produkt/masa-mohito/
Привлича ме това, че се превръща от холна в трапезна, макар че щеше да е по-добре, ако имаше и междинни степени на регулиране на височината.

# 237
Моля за препоръка за майстор. Искам да бутам вътрешна стена, за да разширя спалнята и да ме ориентира едно доста голямо помещение дали може да стане две стаи.
Трябва ми и фирма, която изработва стъклени стени и прегради.
За София става въпрос.

# 238
Момичета, някой има ли маса Флоренция с повдигащ механизъм? Стабилна ли е?
https://nikorabg.com/produkt/masa-mohito/
Привлича ме това, че се превръща от холна в трапезна, макар че щеше да е по-добре, ако имаше и междинни степени на регулиране на височината.
За конкретната маса не мога да споделя някакво впечатление, но тъй като обмислях подобна, споделям решението си по този въпрос и мотивите - на първо четене изглежда удобно, но зависи дали основно и постоянно ще се ползва в единия вариант и само при редки изключения - в другия или постоянно ще се трансформира. Замислих се, че при нас ще се наложи през деня да е холна, а вечер и в почивни дни - трапезна и това ще ми създава ежедневни неудобства. От друга страна е важен и въпросът с височината на седящите места - ако постоянно стои като холна и рядко се налага да е трапезна, седящите места трябва да са ниски, а при ползване като трапезна  да се добавят евентуално възглавници, за да се постигне комфортна за хранене височина. Ако пък се ползва главно като трапезна, важи обратното, а после на столове трудно се стои с ниска маса. Като си представих самите действия по трансформиране и непрекъснатото добавяне и махане на възглавници от диваните /столовете не ми се видяха като очевиден избор за постоянно ползване при такава маса/, ми призля и купих малка /диаметър 70, разтегателна/ кръгла трапезна и отделна холна, също в достатъчен размер за сервиране поне на четирима на следобедни напитки с дребни похапвания.
При теб може да не е подходящо моето решение, но помисли и по тези въпроси по-прагматично, ако вече не си помислила, разбира се.

# 239
Кубратова, благодаря!
Няма да я разпъваме всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт