Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 239
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
Показаната категорично не е за спалня, според мен.

# 436
  • Варна
Тези на релси с подвижни спотове според мен ще седят добре. Ще можете да си ги завъртите всякак, за да не ви блести в очите в леглото.

# 437
Никога не бих сложила доброволно спотове, особено в спалня. Като попаднеш в лъча ти вади очите, около него е тъмно. За спалня според мен трябва мека разсеяна светлина.

# 438
  • До сърцето...
Момичета, таванът е нисък за висящи , особено скосената част, която се пада над спалнята.
.... Аз си мислех за лампите на релси или тези

Тези са доста слаби като лумени, наложи се да добавя светлина в помещението (сервизно).
Но ако искате фонова светлина, става.

# 439
  • София
Показаната не знам как изобщо ще се върже с тази гредичка... 🤷‍♀️ Толкова стилово се бият двете неща 🙄

# 440
В помещение със скосени тавани аз категорично бих заложила на осветителни тела, прибрани максимално към тавана.  Скосенията и без това отнемат от височината, не е нужно на всяко местене на мебели да удряте и лампите с тях. Не че се налага всеки ден, но моето лично предпочитание е към максимално олекотяване на интериора. Висящи лампи се монтират там, където има достатъчно много височина. За мен това означава между пода и лампата да има поне 2,2-2,3 м.

# 441
  • София
Абе изобщо тази лампа на скосяването си е недоразумение😁прави се една на равната част и вече около нощните шкафчета нощно или по таблата лед, ако щеш и в первазите и по ъглите на стаята и към тавана и стояща е вариант за допълнитрлно осветлрние и каквото щеш.. Ама на самото скосяване... Нъц.

# 442
  • Варна
Висящи са моделите, но могат да се "настроят" да висят само половин сантиметър надолу. Просто ще падат свободно и ще стоят в естествената си позиция. А не като последната лампа, която при монтаж върху скосения таван, ще седи и тя килната под ъгъл. На мен лично това не ми е естетично, но пък на някой може и да му харесва.

# 443
  • София
Абсолютно 👍
И ще светят на някъде си.
Иначе... Не зам може би бих обмислила нещо такова по скосяването

Или по някакъв симпатичен начин да се изместят

Иначе има лампи със собствено скосяване, но остава въпросът какво ще осветяват и какъв е смисъла

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 00:16 от Angel_Dust

# 444
И аз така с лампите.Голям проблем.Вече 1 година сме на крушки😅 в хола и кухнята.Не мога да харесам.
Чакам тези дни до пристигнат за спалнята.Избрани по картинка😬
Одеве си ровя за лампи из сайтовете и попадам на плафон,който ме впечатли но като му видях цената и пребледнях.
Тия хора добре ли са
Може ли една лампа да струва толкова пари

# 445
Може, може и още може 😆

# 446
Ето това ми хвана окото за скосяването като вариант. Иначе търсих друго, което да покажа.

# 447
Ето при нас как е, само не цитирайте моля Simple Smile .

Ние сме с плафони, защото височината в трапезарията е от 2.40 м до 2.00 м. В спалната е по-високо в едната част, но като наложихме висяща лампа не ни хареса. Плафоните са с височина по-голяма от тази на гредите, за да не се получава ефектът на засенчване, за който Angel dust писа.

П.П.
Плафонът и стенните лампи в саплнята са в един цвят сега, че бяха объркани, и са в бежово-кафяв цвят.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 22:42 от drago_2008

# 448
Драго, може ли линк към нощните шкафчета?

# 449
Юск изглеждат шкафчетата..

След толкова различни предложения, питащата може да ни насочи кое от предложенията й пасва на интериора, за да можем да дадем още по-конкретни

Общи условия

Активация на акаунт