Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 183
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Препоръчвам ти първото да има малко надстърчане. Другото е равно с челото. Водооткапването ще е по добро. Ама дано ме разбра, че мноооого сложни думи писах.

# 556
  • София
😂 😂 😂
Мерси, точно това искам, да надстърча, а второто от снимката не го разбрах как е ❤️🤗

# 557
Скрит текст:
За такъв ръб на тераса
Скрит текст:
Или
Скрит текст:
Защото яено наистина съм идиот и не схващам точно разликата😅
Ако ще ти подейства успокояващо, и аз не я схващам и за такива работи винаги се доверявам на майстора си - той да си гледа плочките по вид коя за къде става, аз - дизайна, цвета и качеството Simple Smile 
Ма тука има по-вещи от нас, ще ни осветлят, ще внимавам и аз в картинката...

# 558
  • София
Ма как той ще си гледа, аз си правя проекта, изчислявам си, купувам ги и му казвам къде какво да слага... Той може да каже вечекакво друго като материал му трябва, лепила, мрежи, изолажии и тн... За плочките няма думата.
Просто не съм стигнала до магазин да ги видя.

Обаче въпросите ми към ползватели дали са доволни с клинкер, имат ли проблеми, наистина ли не се хлъзгат, има ли някаква спец поддръжка остават.

# 559
Нека майсторът ти преди да сложи каквито и да е плочки на това патио, да изкопае покрай стените ( долу в земята и да ти сложи хидроизолация. Така ще държи влагата навън. Иначе след година ще се наложи да го правиш

# 560
Имала съм, цапат се, личи по тях( моите бяха теракота цвят), имаше май и засоляване чат-пат.Беше отдавна и не помня много.

# 561
Точно за тераса по периферията са тези плочки с извитата част като чело, но дали имат специална плочка за ъгъл с чела в двете посоки? Според мен само за стъпала са предвидени. 
Другите плочки с тактилните ивици в едната част са за полагане върху "стъпката" на самите стъпала.
Angel_Dust, ти за тераса със стълби ли ги гледаш или за вътрешно стълбище?

# 562
  • София
За тази точно тераса. От едната страна има стъби някакви... Още не сме ги довършили. За сега искаме да я покрием, че тази битумна изолация не знам колко лета ще издържи да я пържи слънцето.
Под терасата също има от нея, цялата е опакована.

Иначе и аз не виждам ъгъл, а ще ми трябва и за стълбите надолу по-натам... Явно трябва първо да ги видя на живо.

# 563
Ей тук се вижда че не е цялата опакована.

Затова съвета за дренажната мембрана е доста на място.
Тя изглежда така, предполагам че ако сте слагали, ще си спомниш :

# 564
  • София
Ахаа. Ок, мерси👍

# 565
За такива тераси с правоъгълни очертания има решения на Schlutter Systems - виж нещо подобно с профил вместо с такива плочки. Нямат дистрибуция за България, но мисля, че някъде продаваха техни продукти.
https://eu.schluter.com/en-DE/external-profiles-265.html
Зависи от бюджета ти все пак. Тая сграда, която показваш, няма ли си архитект? Защо не те консултира?

# 566
  • София
😂 😂 Има си, даже скоро трябва да идва, да доизмисли стълбите и алеята около къщата и къде колко ще се зарови.

# 567
А така. Поздрави на колегата и да се понапъне малко Simple Smile

# 568
  • Горна Оряховица
Момичета и момчета, мислим този уикенд да идем до Домко, но понеже нямаме в Търново и се чудя къде. Варианте ми са Плевен, Русе или Стара Загора. Плевен ми е най-близо, но не знам голям ли е магазина? Дайте съвет Simple Smile

# 569
За такъв ръб на тераса

Или

Защото яено наистина съм идиот и не схващам точно разликата😅
Аз имам такива светли плочки на стълбите пред входната врата, прави, извити и ъглови. Ама, не знам клинкер ли е, млинкер ли е😆. Нямат такива черти, но не се хлъзгат.
Ако искаш утре ще ги снимам, че сега е тъмно.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 21:13 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт