Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 49 184
  • 850
  •   1
Отговори
# 495
Кристиана, мерси! На моята ендокриноложка няма как да й пиша, че е в отпуска, а и малко тъп ми се струва въпроса и да я търся само за това Joy

Няма за какво, в лабораторията може да се опитат да те разколебаят, но не им се връзвай 😃 Д-р Атанасова ме предупреди за това . Иначе ако си от София бих препоръчала и лаборатория Пролабор срещу Майчин дом, но не работят със здравна каса. Оказаха се доста читави, тази седмица разбрах за тях и мисля и аз в началото на Януари да направя там ОГТТ. Много е спокойно, много са мили и има къде да си седиш 2та часа , в които ще трябва да чакаш. Освен това толкова малко хора има, че да ти кажа се чувствах много спокойно, че няма кой да ми киха и кашля на главата.

# 496
Момичета, разхлабването може и да не ви е от прегнакеър плюс-а.
Аз с това разхлабване-диария вече не знам какво да правя. От 2 месеца съм така и честно казано вече започвам да се примирявам, че явно вместо запек, аз през бременността си ще съм разхлабена, понякога към диария.
АГ ми спря прегнакеър плюс от месец и половина и пак продължава. Пих бабини илачи, Смекта и Омнибиотик от АГ... спрях млечни за 2 седмици и глутен за 1 седмица... нищо като резултат. Изследвания от инфекционист - чисто, лечение от гастроентеролог с пореден пробиотик... нищо до момента, а каза, че за 3-4 дни трябва да почувствам разлика. Изследвах Б12, че при дефицит водело до диария - доста нисък излезе, започнах да пия по 1000 микрограма, вече 2 сесмици, ефект никакъв... Реших, че е от омега 3 - месец го бях спряла, никакъв резултат и от 2 седмици го поднових, че ми е важен, но и нещата също не се променят... започвам да си мисля вече за прогестерон да не е разбутан...
Та идеята на цялото ми оплакване беше, че може и да не от прегнакеъра.

# 497
Мен продължава да ме стяга долу ниско незнам на какво се дължи може и да е нормално стяга ме за момент и ме разхлаби после пак същото.

# 498
Джиджи,
Ако ти е наред стомаха пробвай да изпиеш 1сл оцет сутрин на гладно и жадно и още една следобед.
Ама оцет да е, а не лимонов сок и подобни.
Ако и с това не се оправи, явно ще е от бременността.

Люси, да не са контракции?

# 499
Джиджи,
Ако ти е наред стомаха пробвай да изпиеш 1сл оцет сутрин на гладно и жадно и още една следобед.
Ама оцет да е, а не лимонов сок и подобни.
Ако и с това не се оправи, явно ще е от бременността.

Люси, да не са контракции?

Незнам вече какво са но ми е притеснено а съм на преглед след 15 дена до тогава ще откача

# 500
Мен също ме боли ниско долу и често облекчава след разхлабването. Отдавна съм така и на всеки преглед АГ казва че матката ми е спокойна.

# 501
Не се тревожи. Аз съм може би от месец с подготвителни контракции. Пия си магнезия. С него намаляха като честота, ама пак ги има от време на време.
За сега всичко е наред.
А и други момичета в темата също писаха че имат.
Важното е да не са регулярни.

# 502
Geizer, благодаря ти за съвета, но го пробвах, имам чувството че по-зле стана от него. Даже няколко дни салатите без оцет ги ядях да видя да не е от него...
Люси, да не би да е от позицията на тялото ти? Напоследък забелязах, че като застана полулегнала под 45 градуса ъгъл (вечер между 19:30 и 20:30) и матката ми незнайно защо се напряга, което е свързано с лека болка, но като се понаместя удобно и минава. Да не би бебето изведнъж да слиза надолу или главичката му да се намества и да те разпъва и за това да имаш тези усещания? Магнезий в какви дози пиеш?

# 503
Весела Коледа, момичета!

Джиджито, аз съм така като легна на лявата страна и след малко време почва да ме боли. Изместя ли се някак  и минава веднага. Снощи на масата в свекито хората ядяха, а аз лежах като простреляна мечка на дивана,че на стол вече повече от 10 мин зор 🤣
Аз излекувах явно бактерията от урината с антибиотика, защото втората стерилна урина ми излезе чиста, но след празниците пак ще я повторя. АГ ми сложи и Гиназол за превенция срещу гъбички от антибиотика, ама явно от него направих реакция,защото като почна да се стича и на местата,където имаше крем започна да ми се зачервява и сърби и пари. Отне няколко дни да се изчисти кремът съвсем, ама сега ми пари и щипе долу яко, а урината е чиста и затова си мисля,че явно е реакция, ама ще питам пак на другия преглед,че ме влудява.

# 504
Весела Коледа! Christmas Tree

Да се включа и аз по никое ти време Grinning с тези нощни пробуждания просто сънят ми отива. При мен понякога се усеща дискомфорт по какъвто и начин да се наместя на леглото и то е такъв, че бебока почва да ме рита (все едно по никакъв начин не й харесва). Sweat SmileНапоследък се усещам как уж спа, а пък всичко чувам.

И с това хапване сега по празниците всеки те гледа в тази чиния - “опитай от това, опитай от онова”, направо… Grinning то колкото ми е тежко, но никой не може да ме разбере.

# 505
Geizer, благодаря ти за съвета, но го пробвах, имам чувството че по-зле стана от него. Даже няколко дни салатите без оцет ги ядях да видя да не е от него...
Люси, да не би да е от позицията на тялото ти? Напоследък забелязах, че като застана полулегнала под 45 градуса ъгъл (вечер между 19:30 и 20:30) и матката ми незнайно защо се напряга, което е свързано с лека болка, но като се понаместя удобно и минава. Да не би бебето изведнъж да слиза надолу или главичката му да се намества и да те разпъва и за това да имаш тези усещания? Магнезий в какви дози пиеш?
Тези стягания ги имам през деня не вечер, като седя или съм права .Магнезий пия 3x2 и нош-па 4 за деня.

# 506
При мен е по-скоро само болка. Стягания нямам много. На прегледите АГ каза че е спокойна матката. Пия нош па, но не усещам голяма разлика. Та при мен е явно от червата или сраствания. И на гастроентерог бях и то при 2ма, но не видяха нещо да има. Та явно при мен бременността ще си е с болки незнайно от къде

# 507
Здравейте момичета!
Пиша по малко по-различен повод.
Преди около две години, отключих паник атаки заради домашен любимец, от там нататък съм получавала 2-3 пъти, но най-силните ми две са по време ма бременноста, а последната СНОЩИ…
Притеснението ми е, че преди да я получа - не съм усещала движение на бебето 27 г.с… след паник атаката, кола и малко шоколад усетих нещо мноого леко, а по принцип е много активен и постоянен.
Днес се събудих с мисълта, че вчера е било по-лениво и затова не съм го усещала, но пак няма движение😢
Не знам дали на други момичета им се случва… дали се филмирам 🤷♀
Ако не усетя движение, май ще отидем на доктор, за да проверим дали всичко е наред…
Весели празници и благодаря! 🙏🎁🎅

# 508
Стейси, разбирам напълно притеснението ти, но първо се успокой. Забелязала съм, че когато се притесня, че нещо не е наред с бебето ми и то се кротва, което допълнително влошава всичко.
Моето бебе постоянно ми върти номера от този сорт. Паник атаки нямам, но съм забелязала, че денонощието на бебето ми е по около 48 до 72 часа, не по 24 часа. Ето пример: целият четвъртък и петък,  през деня, бяха големи гимнастики. И от вечерта като реши, че ще се кротне, през нощта почти никакви усещания и вчера цял ден беше най-ленивото същество в целия свят. Какво ли не опитах, не та не. Раздвижи се малко вечерта, колкото да се успокоя и цяла нощ пак всичко мирно и тихо. Тази сутрин отново сме ленивци, но има напредък. Имам и теорията че се завърта на някъде и просто не усещам движенията на ръчички и крачета.
 По принцип съм хипохондричка и винаги съм в готовност да тичам за преглед, но опитай да се успокоиш преди всичко и ще видиш, че малкото ти слънчице ще започне с магариите пак.
Люси, поне по това, което съм чела като дози на магнезий и но-шпа на момичетата, ти си на максимума май, така че може и ти да си просто с по-чувствителна матка. А и както се изказа моят АГ -  "Ами някои бременни просто ги боли, няма причина за това и ние не знаем от какво е, но ги боли"...
Светли празници дами Christmas Tree. Нека всички сме здрави, щастливи и силни.

# 509
При мен все още има дни, в които не го усещам въобще. После пък не се спира и така. На преглед ми казаха че се случват такива периоди и че реално се е движило както и на самия преглед, просто не го усещам като са по- леки движенията му

Общи условия

Активация на акаунт