Отговори
# 1 545
  • София
Макадамия, ужасно е това! Най-малкият проблем е, че кожата не изглежда добре. Много по-опасно е това, че е силна алергична реакция. Съветът ми е да отидеш на лекар за всеки случай да те погледне.

Копче, тортата е по тази рецепта.
Следвайки дословно рецептите на Йоли, никога не съм имала засечки.

# 1 546
Macadamia, не съм ползвала точно този серум (имам тестер от него, но още не му е дошло времето), но имам опит с алергия, причинена от мазило, макар че не в такава степен каквато си описала ти. Дълго време търсих причината и я открих - The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%. При мен реакцията беше с подуване на клепачите и под очите, последвано от лющене на кожата в тази зона и силен сърбеж. Изглеждах ужасно и ходех със слънчеви очила постоянно. Посетих няколко алерголози, правиха ми тестове и не излезе алергия към нищо. Вдигаха рамене и ми предписваха антиалергени и кремчета от аптечната мрежа. Реших да спра цялата козметика, която ползвах към момента, а после ги включих продуктите един по един. Ето тогава открих към какво реагирам.
Надявам се бърза да се възстановиш. Истински ти съчувствам!

# 1 547
Да , кремчето е със Цинк и бързо успокоява .
Makadamia ако използваш околоочен крем на Ланком е добре да го спреш .

# 1 548
Момичета, безценни сте както винаги
Това беше третият опит със серума , и трета поредна алергично реакция
Иначе си ползвам крема и околоочният от същата серия, не използвам ретиноли и други подобни, защото кожата ми е много чувствителна и тънка и реагира на всичко - страх ме е.
Но се радвам, че установих от какво ми става така, защото цял месец бях в неведение.
На обяд ще си взема Кларитин и Bariederm-CICA

# 1 549
  • София
Пенева, възможно е. Няма да се учудя! Grinning
По наше време нямаше такива церемонии, пък калпаци, пък тоги... Бях само на защита на дипломна работа и след това ходихме да се редим в канцеларията да си вземем дипломите и това беше. Нищо официално, нищо запомнящо се! Дори едно кафе не изпихме с колегите накрая! С никого не поддържам връзка от специалността ми. Аграрна икономика завърших аз. Няма ни един трудов ден стаж по специалността. Но, виж, мъжът ми още си има контакти от Счетоводството. Blush

Харпи, мерси за рецептата! Ще  пробваме, звучи много вкусно и е близко, като описание, до един шоколадов чийзкейк, който поръчваме за поводи от сладкарници Марти. Измъчих се, докато разбера какво било ацетатна хартия! Sweat Smile

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 16:25 от kopche

# 1 550
Копче, явно не сме се съвпаднали по специалност  Simple Smile
Скрит текст:
Съквартирантките ми последните 2 години бяха в една голяма компания със "Счетоводство", те са вашия випуск...
Друга специалност съм аз Simple Smile Бяхме малко хора, групата все още си поддържаме връзка.

Аз никога не мажа един върху друг два продукта, става ми лепкаво някак Thinking
В шкафа ми загледах един серум за 10 дневно приложение... да взема да го наплескам преди Коледа и да се разхубавя за прибирането на ММ Sweat Smile

# 1 551
  • Sofia
Този простичък евтин български крем с цинк моментално успокоява раздразнена и възпалена кожа .

# 1 552
  • Sofia
И аз за първи път получавам такава реакция от козметика - брутално е, снощи мазах с Цикатридина, нося я и дамската чанта ако започнат сърбежи, но се надявам, че няма - сутринта намазах цялото лице с мед и доста се поуспокоиха нещата, но сега ще трябва цялата кожа сама да се излющи ......
Недей с мед - медът е един от основните алергени по принцип - нито за мазане, нито за ядене.
Антихистамини поне седмица.

# 1 553
  • Бургас/Пз
Макадамия, серумът има ниацинамид и феречулова киселина . Нищо чудно едно от двете да е причината. Следи занапред продуктите , които съдържат някоя от съставките

# 1 554
При втората опаковка стана страшно-оказа се че тези зачервявания и херхесоподобни образувания не са били никакви херпеси, а страшна алергия от серума - не го бях ползвала 10 дни поне и вчера както писах съм готова за коледните партита - да ама не -вчера реших да сложа серум под крема и в момента положението е страшно - около цялата уста съм зачервена, около носа и челото - там където кожата е най-тънка -вчера след обяд започнаха страшни сърбежи, около устата където ми се засуши кожата веднага започнаха да стават мехурчета и да се пукат ..... днес изглеждам потресаващо - не посмях и фондьотен да сложа да прикрия поне малко, цялото ми лице се лющи, поне нови мехури няма и не текат
https://bg-mam.ma/p/1528079/46131731
Оправя всякакви раздразнения. Аз принципно чудеса от каквито и да е мазила за мечтана "млада" кожа не очаквам.

# 1 555
В издирване съм на нещо такова, като смятам така да се появя на коледното ни парти

# 1 556
Това ми дадоха в аптеката
Много интелигентни млади фармацевтки

Качвам, ако някой пострада като мен😊

# 1 557
Това ми дадоха в аптеката
Скрит текст:
Много интелигентни млади фармацевтки
Качвам, ако някой пострада като мен😊
Aerius е по-добро.
https://apteka.framar.bg/30021550/%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%83%D1%81 … 5-%D0%BC%D0%B3-30

# 1 558
Авен от аптеката са за мен едни от най-добрите медицински кожни продукти, но този е за кожа с неподмокрящи раздразнения. Не знам дали може при теб щом имаш пукащи се мехури. Вероятно формацевтката е погледнала.
Ако се появи Сиси със сигурност ще даде добър съвет, много пъти ме е консултирала и спасявала. Така ме спаси от белезите от шарката по лицето. С един крем на Юриаж. Имам само 2 петънца, а беше грозна картина! Hug

# 1 559
Gerri Gg Еруис е по - добър и по - нов и не се усещат толкова страничните ефекти .
М/ у Уриаж и Авен от тази серия  аз съм за Уриаж ( има по - богат състав от Авен )

Общи условия

Активация на акаунт