Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 39 230
  • 486
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Имам един въпрос към наскоро раждалите в Шейново, които са били в самостоятелни стаи. Доколкото разбирам бебето може да си е при вас колкото искате, така ли е? И в такъв случай - вие ли си къпехте и преобличахте бебета, носихте ли си дрешки за тях и колко? Примерно вечер ако остава при вас бебето, предполагам сами си сменяте памперса и се налага преобличане?

# 316
Не съм точно наскоро раждала,но бебчето може да е при вас и през нощта,през деня има определени часове в които го връщате в неонатология. Аз бебе в болницата не съм къпала,те се грижат за това.Разбира се има мивка в стаята,ако се наложи може да си го измиете. Дрешки също не съм носила,на вторият етаж пред неонатологията имаше стар кувиоз,който ползваха за да оставят там чисти дрешки и памперси и може да вземете по всяко време без да търсите някой от болницата. Поне така стояха нещата преди две години,но се съмнявам да има промяна

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 14:17 от soulfy

# 317
Памперси и козметика си носих, защото не ползвах мокри кърпи. Съответно миех на мивката при всяка смяна, но ми беше второ дете и си бях гърмян заек. Къпане не. Ще си го изкъпете у дома, а и не му е нужно ежедневно.

# 318
Бебето може да е при вас през нощта и в споделена стая, трябва да подпишете декларация за това в неонатология. Иначе в обикновения режим през деня бебето си е с вас и вие си му сменяте пелените. Препоръчвам ви да си имате един пакет памперси за в стаята, за да не тичате до друг етаж при всяка смяна да взимате памперси. Също крем за дупе и подложки, аз моите си ги миех на чешмата, съответно си носех пеленки тип муселин да ги подсуша.
Дрешките им ги слагат те, за през нощта си взимах допълнителна ако се наложи да преобличам. За тоалет и къпане, те го правят в именно този вечерен интервал в който бебето не е при вас, мисля че от 20-22 ч ги къпят те.

# 319
  • София
Аз моето не съм го мила на мивката, бършех с мокри кърпи (нещо ,което попринцип вкъщи не правя), но там не се реших да го мия на мивката.
Вечер си взимах от неонатологията още един комплект дрешки, че редовно се случваше да ги напишка.
Кремче,памперси и мокри кърпички си имах при мен в стаята.

Преди 7 месеца памперси и дрешки нямаше оставени пред неонатологията.Единствено мляко изнасяха в определени часове и ако искаш - взимаш.
Аз памперси си носех, но за дрешки им звънях.
Стерилизатор също ми бяха дали, че иначе щях да помъкна и моя (носех си помпата).

# 320
Ясно, много благодаря за отговорите 😇

# 321
Здравейте,  има ли някаква тема за доктор Спасов? Интересуваме дали следи бременност по ЗК и как мога да си запиша час.

# 322
  • София
Привет, и аз по темата за избора на акушерка.
Моя близка ще ражда пролетта и и обещах да разуча кои акушерки се препоръчват сега. По мое време всички избираха Коричкова.
Прочетох назад за Благовеста Терзийска и ще я имам предвид.
Като се търси наистина подкрепяща акушерка за първо раждане. Която да се отнася уважително и деликатно, да позволи на родилката да се движи, да може да роди в удобна за нея поза, да знае варианти и да се постарае да не и се прилагат излишни травматични процедури. Бременността е дълго чакана, но безпроблемна, а бременната е много мотивирана.

Навремето ВИП стаята беше запазена за тези с планово секцио, но аз така и не успях да я наема. Но второто дете беше нощем при мен.

# 323
  • София
Аз пък изобщо, ама изобщо не съм доволна от Коричкова. Може би, ако ѝ се плаща е друго, аз се паднах в нейна смяна. Препоръчвам Лили, Руска, Жени Павлова, както и Имир.

# 324
Коричкова и до ден днешен сякаш е търсена. Аз един, единствен път имах контакт с нея, при който, мерейки ми кръвното, много злобно ми каза: "к'во си се намръщила, жената до теб е по-зле!". Така ли се говори на бременна жена, пред раждане? Много неприятно впечатление ми направи. Ако ѝ се плати ще е друго отношението, със сигурност.

Иначе, да, най-търсените са тя, Имир Ибраим, Лили Велкова, Руска Димитрова, Жени Павлова, а и Светослава Желязкова, тя е в кабинета по женска консултация.
Аз похвалих Благовеста Терзийска, тя не е толкова известна, но е много оправна. И както вече споменах, и без да ѝ плащам се държеше супер човешки. За мен това е показателно.

# 325
  • София
Дези. ,тя избрала ли е лекар ,с когото да ражда, или иска само акушерка да си избере?

# 326
  • София
Коричкова и до ден днешен сякаш е търсена. Аз един, единствен път имах контакт с нея, при който, мерейки ми кръвното, много злобно ми каза: "к'во си се намръщила, жената до теб е по-зле!". Така ли се говори на бременна жена, пред раждане? Много неприятно впечатление ми направи. Ако ѝ се плати ще е друго отношението, със сигурност.
Да, груба жена, абсолютно. С мен също не се държеше никак добре и само имаше някакви подмятания, а мислех да я избирам. Много се зарадвах, че не съм дала и лев на тази жена!
С Лили и Жени Павлова се срещнах преди две години и останах очарована. Руска я познавам от 8 години, на последно място ми е Имир (нищо, че и тя е супер хвалена). За други нямам наблюдения, няма и да имам, че приключих с децата вече Joy

# 327
И аз имам негативен спомен от нея. Имаше някакви злобни коментари и подмятания. И един вид аз съм се разбрала с Вецев, пък тя този ден била на смяна, а нея не съм я избрала Grinning Много странна женица. После като разбра, че сме от един град обърна палачинката и почна да ме разпитва като първа клюкарка

# 328
  • София
Аз раждах с Имир преди 1 година, само с избор на акушерски пост. Тя ми беше от огромна помощ.
(Ако имам смесени чувства, то те се дължат на цялостната болнична организация. Самата Имир направи всичко, за да ми е подкрепа, да помогне и без нея нямаше да се справя. В дните след раждането също прояви грижа и внимание.)

# 329
Още едно положително мнение за Лили Велкова. Раждах с нея преди месец, много мила, спокойна, вдъхва доверие.
В отделението беше пълно с хора, което ми направи лошо впечатление, все пак е грипен сезон. Мисля, че във вип стаите спяха бащи без проблеми, но трябва да се пита допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт