💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 12 (22.11 - 27.11)

• 79 718
  • 1 712
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Жабче, успех на плувците! Слабост са ми ))) 
Аз всичко мога да преглътна в тва шоО, ама че на Момчил му била най-близка Пенелова – ай сиктир бе! Голяма ревност ме разтресе Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама приказва ги и той врели некипели. Но...имаше симпатии към Мудева и може би затова Мудев откачи:joy:

Не знам за това, но тя имаше симпатии със сигурност Joy разбирам я момичето

# 331
Приучават ни все повече и повече да "виждаме" с ушите си . Ти виждаш , аз виждам , той вижда ...скоро ще обявят за луд всеки , който вижда нещо си Grinning

# 332
Денка за Вики:
- За пръв път нещо ѝ КУЦНА на арената!

Вили:
-Не му дава мира, че куция кон ще стои тука, а той ще ходи на номинация!
И после Марто бил лицемер?

Всъщност Вили единственото смислено/вярно нещо което каза беше че Марто обижда хората.
Крупна стратегическа грешка на един от най-големите стратези във всички сезони.
Вероятно благодарение на реалния му кофти характер който не можа да превъзмогне в името на
стратегиите. Всичко друго от нея по негов адрес бяха глупости.
Обратно - всичко което Марто каза в този епизод беше вярно и стратегически издържано.

На мен пък май за първи път ми хареса колко добре бяха записани и излъчени дискусиите на
отборите за стратегията преди битката.

И въпреки това си оставам на мнение, че времето което им дават за тези стратегии е брутално малко. Сякаш че целта на продукцията е участниците да НЕ могат да достигнат до най-добрата стратегия.
Абе пусни ги да огледат трасето, по един участник да отиде да пипне всеки компонент, после да се
върне, да сподели - хора това е тясно, трябва да се мине еди как си, защото еди какво си...

# 333
  • Някъде там...
Мартин каза преди битката, че знае как се редят кубчетата т.е. явно е от "подготвените". Съдя и по кулите на Ханой, които знаеше как се редят.
Миналата година Евгения май ги реди въпросните доста успешно. Има си чалъм и е предимство да го знаеш.
Момчил много бързаше и накрая припряността му изяде главата. Отделно, че не знаеше чалъма. Мартин беше бетон, признавам му го.
О, Soney, това са шмекерлъци, как ще ходят да проучват трасето? Joy
П.С. днес ще ходя до НПМГ и аз, да взема детето от училище. Някакви въпроси?

# 334
  • софия
Вземи адреса на Момчи, ще ходя да му крещя под терасата СИТ ЛЪВ!
  Снощи и аз не гледах, не че нямах възможност, нямах желание. Не вярвах, че ще стигна до там. А даже не мога да се сетя и причината.
 Ай, хубав ви ден!

# 335

П.С. днес ще ходя до НПМГ и аз, да взема детето от училище. Някакви въпроси?

Не засега, Гарганела ми го обясни подробно,благодаря за което. Успокоих се ,че има кой да обясни на такива по-прости като мене

# 336
Оставам си фенка на Момчил, но не мога да си изкривя душата пред истината, а тя е че:
1. Червените водеха мощно на кофите
2. Марто редеше кубчетата по правилния начин.
3. Момчил редеше кубчетата по неправилен начин.

Ако някой иска да спори - ама той трябваше да наваксва и затова рискува...
Да речем, че това е окей докато наваксва. Но е абсолютно грешно когато води.

Двете сини момичета трябваше да са на двата последни поста. По каква неведома логика
Дунев беше след Вики???  Трябваше да са с разменени постове.

Някой чул ли е такова "правило" че веднъж застанали, не могат да се сменят постовете?
Затова в анкетите се пита дава ли се право на избор. Трябваше да им кажат - може да
се сменяте след всеки курс на кофата. Примерно до три смени. Ама къде е три,
къде е нула.

По каква логика, първи пост можеше да бяга за вода, само когато последния пост е излял водата?
Създава се излишна неяснота дали не е тръгнал малко по-рано. Абе дай им повече свобода бе!
КОлкото по-малко задължителни правила, толкова по-лесно съдийство, толкова по-малко недоволни
зрители и опоненти.
Първи пост може да отива за нова кофа още веднага щом е предал водата към втори пост. После се връща и
веднага почва да подава към пост 2 където кофа-2 вече се е върнала от пост-3.
Хем е по-оптимално, хем няма как да нарушиш нищо, тъй като не е забранено.

Относно масата с кубовете - отново недомислици на продукцията - втората ръка трябваше
да им е вързана отзад за колана. Тогава няма да има спекулации - ама той така подпря,
ама той така си помогна. И да, ако ръката беше вързана, какъв е проблема да държи кубче??
Официално позволено и за двамата. Никакъв!

Моят извод като чета такива хубави и стройни мнения е, че става дума за яко непрофесионализъм. Даже непредумишлен, а работа през пръсти на продукция, сценаристи, монтажисти. Ами не са им важни тези неща и това е. Зрителя да гледа там каквото има, да си измисля невидяното и да спори за правилата. На нас не ни дреме. Разчитаме на достатъчно интересните участници и сюжета, който направлваме...

# 337
Вече почва да ме дразни Димо как вика по Момчил, че нарушава правилата. Ми вчера да им бяха вързали ръката за гърба, то като почнат да падат кубчетата и човек автоматично се опитва да ги хване, това е рефлекс. А когато го увика, че излязъл от клетката и после дават синхрон и Момчил се обеснява като в детската градина. 😁. 5 секунди след това кадър с Виолета и тя вън от клетката( но то по тази рампа не може по друг начин) Димо ни вопъл, ни стон. Извинявайте, но ако искате да ме накарате да повярвам, че Момчил е шмекер, не показвайте кадъра с Виолета. Не мога да разбера толкова са некъдърни, че не могат да го монтират както трябва или го правят нарочно, за да създават полемика. 🙄
А за синдрома на Момчил, ама разбира се че има нещо. Казва се Синдром на Момчил 😆. За хората страдащи от него е характерно, че са добре сложени, ама доста добре сложени шмекери, мълчеливи, с чувство за хумор, самобичуващи се за собствените си грешки, отговорни, самонавиващи се за победа! 😂

# 338
Разбирам, че за сценария е вид загуба Вики да отпадне сега и да няма интрига в битка между жените, но не може да се изисква от сините да я пазят от номинация или да й нагласят вътрешноведомствено  равностоен съперник. Дени няма за какво да я номинират, а от това да са заедно с майка й в осмицата не ги е страх. Намекът, че Момчил трябва да е номиниран за слаба игра, чиста наглост ми се струва. Освен това Вики я пращат на битка, не директно у тях, така че от нея и от избраната от продукцията игра ще зависи дали ще се върне.
Пак ли ще има предимство за единия в елиминационната?

# 339
  • SF
Soney, аз не искам да споря, но моето мнение се различава от твоето и може да заприлича на спор.
За мене е по-интересно, и истинско!, ако има твърди правила и участниците в играта нямат право на избор - искам наказание, искам да си сменя поста. Много често играта се прецаква, зрелището страда, поне за мене, когато в критичен момент, Димо се развика: Едикой-си, можете да се размените! - Ама защо да се разменят! Построили са си грешно схемата, другото племе е вложило мисъл и са се наредили в правилния ред. За да бият едните, другите някъде трябва да не са силни.
Ето, аз вчера исках Гладиаторите да победят (не знам защо... питай ме. Хем искам Виолета и Мартин да са аут, хем искам племето им да бие и да няма номинации..., но това е друга тема за друг пост). И неспособността на Вики да предава вода, на мене ми дойде дюшеш. Накрая наблюдавах и инфарктното редене на кубчетата.
Та... предпочитам твърдите правила и да няма избор.

Избор трябва да има, когато арката във водата е обърната така (с цел заснемане), че единият участник плува 2-4 метра повече. Сините халки са по-близо до брега от червените. Можеха да ги боядисат в зелено и кой, когато стигне да яхва едните, а вторият, тези, които първият достигнал до тях, е оставил свободни. Не знам дали се изразих разбираемо, но се надявам.

# 340
От продукцията направиха така, че хората да са вторачени в Момчи. И им се получи. Жалко за хубавото момче. Хората го дебнат вече по време на игра. Във ФБ вече чета много грозни коментари за него, хранят го яко.Жалкото е че не го заслужава, но няма да излезе с много добро име от играта.

# 341
Очаквам заслужено да похвалят Рълев, че лоялно пазил Вили, макар контузена, а сините и най-вече Момчил незаслужено да ги изкарат сексисти и страхливци срещу жени (което между другото също е сексистко, нали уж искаме равнопоставеност). Тогава бързо ще се забрави, че чрез Димо натискаха Вили сама да се откаже. А и ще се продължат на Оряшкова простотиите от видеото й, едва ли не пророк ще я изкарат, освен мъченица.

# 342
Не знам дали симпатизантите на Рълев обърнаха внимание на това, че Димо се обръща към Рълев с "хитруваш", а към Момчил с "шмекеруваш". Толкова са очеизвадни напъните на продукцията, да унижи колкото си може повече Момчил, да го смачка, да го очерни и принизи до техните морални критерии.
 То вица с казана в ада и българите, не е измислен току- така!

# 343
Ми вчера да им бяха вързали ръката за гърба, то като почнат да падат кубчетата и човек автоматично се опитва да ги хване, това е рефлекс.

Точно , рефлекса трудно се контролира, така си разтрояваш вниманието да мислиш и за ръката, и за кубчетата ,и за масата. Аз бих била пълна катастрофа на тая игра

# 344
Аз очаквам до края на другата седмица, че и на тази да се появят членове на продукцията, който да очернят Момчил и да величаят Рълев и Мартин.

Тук в темата, а и в официалната страница в фейса ги пускат и започват да плюят когото им е наредено. Миналата година от нищото започнаха да велият Жорката и Алекса и да плюат по Фифо и Гого.

Общи условия

Активация на акаунт