В момента чета...87

• 54 925
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
lorito,дано не е поредният "гипс"😂,ще ми е интересно да споделиш:)

# 106
  • Русе
Прочетох  ,,Гипс,,  и е страхотна история в young adults  жанра. Чете си наистина за часове, действието се развива за същото време в една болница, където Фиц (момиче) се запознава с Адам (който не е пациент).  Забавна, увлекателна, по - детски чиста и по тийнейджърски щура. Фиц е гневна и ядосана на майка си за развода между родителите си,а в болницата е , заради инцидент с по-малката й сестра. Там се запознава с нова приятелка , която е мега забавно дете . Препоръчвам. Не е коледна,но е идеална за сезона. ❤️❄️😉

# 107
  • Mediterraneo
Ох, само бегъл поглед в номинационната и вече знам кой ще е победител тази година. Аз чакам Малинките да засиля същата книга като моя фаворит за там.

# 108
  • София
Тарталета, ако искаш пусни тема за Малинките (sea.sea, която традиционно я пуска, писа, че няма да има възможност тази година).
Аз също си имам малино-фаворит Joy

# 109
  • Mediterraneo
Пуснах. Позволих си да копирам първия пост от твоя тема за Малинките отпреди 3 години, Миж.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1610287.new#new

# 110
В четвъртък довърших "Ноември" на Алена Морнщайнова. Страшни времена ми припомни тази книга. Благодарна съм, че свършиха.
Чудех се към какво да посегна, и днес продължих със кой знае защо зарязаната "Облакът Кукуландия".

# 111
От няколко дни чета Книга на нощта на Холи Блек. Стигнала съм до средата, но не ми върви много бързо и увлекателно,напротив - леко тромава ми е, имам чувството, че нищо не се случва. Някой по-назад беше споменал, че я чете и ми е интересно дали и при него е така.
Може би аз не харесвам авторката като цяло, защото и с Жестокия принц не се спогодихме.

# 112
  • София
Прочетох "Джинджифилови целувки". Това определено не е  типичната коледна книга. Главната героиня преминава през много тежък момент и съответно през по-голямата част от книгата атмосферата е тягостна. Има разбира се и коледно настроение и щипка захаросаност, но не е като в повечето книги на такава тематика. За героите не знам какво да кажа- през повечето време имах чувството, че и двамата имат биполярно разстройство. Grinning На моменти имаха изключително странни действия и реакции. Към края определено имаше голяма изненада, която въобще не очаквах. Винаги оценявам, когато авторът успее да ме изненада.
Също така се усещах, че забравям, че чета българска книга, вероятно заради имената на героите и защото действието не се развива в България. Като казвам това в най-добрия смисъл на думата, може би това е най-добрият стил на писане, който съм чела от български съвременен автор.
Честно казано не знам дали книгата заслужава толкова висока оценка (4 и дадох), но както се казва ме намери в най-подходящия за мен момент. Можех да дам и 5-ца, но просто не ми хареса, че накрая абосолютно от нищото се вкара темата за хомесексуализма. Нямам нищо против да се пише по темата, но тук наистина ми се стори не намясто.
Продължавам с "Последното парти" на Клеър Макинтош.

# 113
  • Русе
Аз започнах ,, Съвършени останки,, и се чудя и мая на мега високата оценка. Но на инат си резервирах и втората част, защото е налична в библиотеката. Главният инспектор Люк ми е супер дразнещ, вечно командва , надменничи,и видиш ли мега красавец. Колежката му Ава ми е любимият персонаж. Иначе главите се редуват, като още отначало знаем кой е убиецът, което лично за мен като читател ми губи тръпката, защото освен мотивите му  и как полицията ще го разкрие друго няма да ме изненада. Иначе е перфекционист и супер старателен да не оставя следи ,а в реалната си цивилна роля посредствен. Уж писателката е адвокат и то наказателен очаквах една идея повече от вътрешен човек, като сюжет и персонажи ,а не баналности. Но все още съм до средата,до финала може и да си променя мнението,но надали. Кориците и на двете книги иначе са топ.

# 114
  • София
На мен ми е в купчината, кой знае кога ще стигна до нея. Grinning

# 115
  • Варна
Скрит текст:
От няколко дни чета Книга на нощта на Холи Блек. Стигнала съм до средата, но не ми върви много бързо и увлекателно,напротив - леко тромава ми е, имам чувството, че нищо не се случва. Някой по-назад беше споменал, че я чете и ми е интересно дали и при него е така.
Може би аз не харесвам авторката като цяло, защото и с Жестокия принц не се спогодихме.

Sparks, аз споменах книгата. Прочетох я. Да, и аз мисля, че авторката определено е гонела обем и поради тази причина има ненужен пълнеж и излишни описания на хора, места или сцени, които с нищо не допринасят за по-нататъшното развитие на действието. Книгата на моменти е досадна и тромава. " Книга на нощта" се води първият фентъзи роман на Холи Блек за възрастни читатели. Мисля, че това е първа книга от бъдеща поредица, защото много никакъв е краят.Ако все пак бъде поредица се надявам авторката да обърне внимание на критиката, да наблегне на качеството, да изчисти излишните никому ненужни словоизлияния и да вплете в сюжета по- сериозно разни второстепенни и третостепенни герои, защото покрай някой от тях съществува мистерия, загадка, която не беше разкрита в тази книга. Само предизвика интерес, събуди пусто любопитство и поставиха въпроси, които не намериха отговор в тази книга. Аз определено ще чакам продължение, защото ми допадна книгата, въпреки логореята на моменти. Simple Smile

Сега съм подхванала " Зовът на вълка," на Антъни Райън. Друго фентъзи. Интересна е, но не може да се чете като самостоятелен роман, защото ще има доста неизвестни. Свързана е с трилогията на автора " Войната на червената кралица". Един вид е продължение. Simple Smile

# 116
  • София
Сега съм подхванала " Зовът на вълка," на Антъни Райън. Друго фентъзи. Интересна е, но не може да се чете като самостоятелен роман, защото ще има доста неизвестни. Свързана е с трилогията на автора " Войната на червената кралица". Един вид е продължение. Simple Smile

"Войната на червената кралица" е от Марк Лорънс. "Сянката на гарвана" и "Острието на гарвана" са на Антъни Райън. Любим автор, прекрасна поредица.

# 117
  • Варна
Артемис, да, моя грешка. Обърках авторите и поредиците. Наистина за " Сянката на гарвана" става на въпрос. BlushHands Thumbsup

# 118
  • Русе
Не съм приключила криминалния трилър ,, Съвършени останки,, , но такъв главен персонаж в лицето на инспектор Люк не съм срещала ....
Скрит текст:
Напредвам с книгата и не мога да не споделя до момента, че главният персонаж инспектор Люк е мега красавец, бил е модел .... В книгата има цяла глава ,в която отива да скача от самолет,за да изпусне парата и напрежението и оооо там се запознава с жена , която го привлича и след скоковете, хваща за ръка (не преувеличавам, така е написано) и я замъква в близката горичка за секс ....но не става.  Отделно той има травма , защото е обвинен в изнасилване от своя колежка....
Да, набеден е ,но след тази случка ..... Самолета не отлита. Flushed
Скрит текст:

# 119
Ах, Лори, направи ми деня, хаха.
И мене ме чака, ще взема да я изтегля напред.

Аз си почнах традиционния коледен декемврийски маратон и още с втората заседнах. "Магазинчето за прежда и чудеса" на Мануела Инуса е просто покъртителна тъпотия, но на инат ще я довърша довечера и директно си отива с 2 звезди по милост.

Общи условия

Активация на акаунт