В момента чета...87

• 55 031
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Започнах годината с "Огледалния човек" на Ларш Кеплер, мисля че е 8-ма книга за Юна Лина. Страхотен криминален роман, много съм доволна.

# 376
Започнах парелелно да чета "Не ви познавам" на Теодора Димова. "Поразените" не съм я чела, тази я взех от някаква промоция на Сиела. Много е странна за сега, да не използвам друга дума. Едно изречение - една страница. Сега съм на 100 и някоя стр. и името на кафето "Коста" се повтаря повече от броя на страниците, които съм достигнала. И само едно и също се върти и се повтаря. Ще я дочета, ама засега е голямо разочарование.
За мен също беше разочарование.
А аз започнах 2024 с "Магистрала Линкълн".Много е увлекателна и ми доставя огромно удоволствие да прелиствам страниците.Има по малко и за ценителите на Шекспир,и от приключенията в духа на Том Сойер,много любознателни факти и много трогателни пасажи.

# 377
Започнах парелелно да чета "Не ви познавам" на Теодора Димова. "Поразените" не съм я чела, тази я взех от някаква промоция на Сиела. Много е странна за сега, да не използвам друга дума. Едно изречение - една страница. Сега съм на 100 и някоя стр. и името на кафето "Коста" се повтаря повече от броя на страниците, които съм достигнала. И само едно и също се върти и се повтаря. Ще я дочета, ама засега е голямо разочарование.
След Майките, не мога да хвана нейна книга.
Чета разкази на Ерих Кестнер, малко са тъжни, но харесвам много автора.

# 378
Завърших ,, Той не е моят Ромео '' на Исла Мадън Милс - Хареса ми , книгата е лека и не натоварваща . Не е нещо уау .
Днес започнах ,, Южни бури '' на Бритъни Чери . Прочетох 2 глави и много ми хареса до сега .

,, Оказва се , че няма значение колко голям или малък е домът ти, колко е топла или студена къщата ти и колко неща си успял да натъпчеш в стаите й - появи ли се самотата, остава само тъга ''

# 379
  • в сърцето на един мъж...
При криминалните поредици го има това, че по принцип всяка книга е сама за себе си, може да се чете самостоятелно, но историята на героите се развива, затова е добре да се започне от първата книга и да се четат поред. Предполагам, че това важи и за "Вината, която носим" - читателското преживяване е по-пълно, ако си наясно какво е довело до тази книга.

О да, съгласна съм Simple Smile Просто изобщо не се усетих, реших, че съм чела предните книги и я взех. А после се усетих, че не съм. Сега ще проверя какво мога да намеря он лайн и може пък да ги събера за четене Simple Smile

# 380
  • Mediterraneo
Приключих Стоунър и мисля, че е разкошна. Много човешки, без да е излишно възвисен или принизен е разгърнат самият Стоунър. В книгата намерих няколко любими изречения, които ще запазя, т.к ме вкараха в размисли 🙃. Категорична 5-ца!

Една от най- любимите ми книги е!

Опитът ми с авторката се простира само до "Майките"- абсолютно тотален булшит! И никога повече не бих отворила нейна книга. Бива да подкрепяме бг автори, но ако си заслужават, иначе не си струва да си губя ценното цитателско време да чета простотии.

# 381
Миналата година завърших с няколко коледни романа, много приятни, но малко ми досадиха. Тази година започнах с A Woman is No Man на Етаф Рум, не е превеждана. Тежка книга е за палестински имигранти в Америка. Продължих с Моя мрачна Ванеса, която много ми хареса. След това започнах SNAP Agency трилогията на Натали Уолтърс, също не е превеждана. Приятна поредица е, нещо средно между  трилър и романс Grinning И сега чета Червените Орхидеи на Шанхай. Включила съм се в 3 предизвикателства - едното е стандартното за брой книги на Goodreads, другото е азбучно A-Z и третото е Storygraph Reads The World, където идеята да се четат книги, в които действието се развива в държава, различна от САЩ или Обединеното Кралство.

# 382
  • София
...
Започнах новата година с продължението на "Изрисувано с къна". Бях я започнала, нещо не ми хареса, след това ме увлече и я прочетох на един дъх. ...

Geia, честита нова година и на теб! Здраве и хубави емоции с любимите същества и книги! Можеш ли да напишеш заглавието на продължението? Мерси!

# 383
...
Започнах новата година с продължението на "Изрисувано с къна". Бях я започнала, нещо не ми хареса, след това ме увлече и я прочетох на един дъх. ...

Geia, честита нова година и на теб! Здраве и хубави емоции с любимите същества и книги! Можеш ли да напишеш заглавието на продължението? Мерси!
Пете, "Пазителят на тайни от Джайпур" е продължението.
Аз четох "Изрисувано с къна" и не ме впечатли особено. Не знам дали ще чета продължението.

# 384
  • в сърцето на един мъж...
...

Благодаря! Продълженията са - "Пазителят на тайни от Джайпур" и "Парфюмеристката от Париж". На мен специално и трите ми харесаха, може би заради непознатата Индия, която описват. Вътре има доста информация за бита и живота на хората там. Като цяло, третата ми хареса най-много.

# 385
Започнах Антон Дончев Сянката на Александър Велики - невероятен разказвач, ако човек обича исторически романи. Чела съм от него романи за хан Аспарух и за цар Самуил. Изключително ми беше приятно! Такова богатство на езика!

# 386
  • София
Прочетох "Тайната на Димана". Като цяло мога да кажа, че е много хубава книгата, историята е интересна, има неочаквани обрати. Само обемът можеше да бъде по-малък и някои истории и герои да бъдат спестени, защото в един момент доста се обърква човек. Също така единият герой се казва Ангел, но на няколко места го пишеха Асен, което за мен е абсолютно недопустимо.
Иначе на мен тайната на Димана, разкрита по средата на книгата ми беше много по-интересна, отколкото тази в края и.
Ще дам оценка 4.5/5, защото нещото, което много ми липсваше в края на книгата беше самата Димана да разкаже за живота си и всичко, което е направила, от първо лице. Исках да чуя нейните мисли, чувства и доводи.
Четох, че авторката не е дочакала издаването на книгата, жалко, ако е така. Наистина може би това е най-добрата българска книга от съвременен автор, която съм чела.

Ще продължа със "Смъртта отива на оглед" от Андерш де ла Моте и Монс Нилсон.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 11:58 от sea.sea

# 387
  • Berlin
Избрани истории, Г. Господинов чета в момента, сравнително кратки, сякаш чета спомени (предполагам, че са базирани на неговия живот). Обаче в това издание, което имам, на два от разказите не е отпечатана по една страница, много разочароващо за книга от 25лв. Не знам дали е само при мен или целият тираж е така.

# 388
Благодаря, че ви открих и препоръчвате,  толкова интересни книги. Реших, че трябва да прочета тези до края на месеца
Отивам да си ги взема и започвам.

# 389
  • Wonderland
В момента чета "Удавниците" от Дженифър Макмеън. Четох много добри отзиви за книгата преди време, но все не посягах към нея. Започнах я вчера и съм още в началото, но определено държи в напрежение Blush

Общи условия

Активация на акаунт