До майките на недоносени бебчета

• 35 704
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Да се отчета: 6200 г; 60,5 см. Оревахме консултацията. Доктора продължава да си мисли, че съм започнала захранването и де ли ми предлага разни манджи - нъцки. Неудобно ми е да споря с него защо отлагам, за да не обидя професионалното му его. Противно на очакванията ми излиза, че от АМ наддава по-малко. Уж разправят, че напомпвали изкуствените млека. Сега заспинка милия. Дано няма проблеми!  Praynig

# 136
  • Средната земя
Да се отчета: 6200 г; 60,5 см. Оревахме консултацията. Доктора продължава да си мисли, че съм започнала захранването и де ли ми предлага разни манджи - нъцки. Неудобно ми е да споря с него защо отлагам, за да не обидя професионалното му его. Противно на очакванията ми излиза, че от АМ наддава по-малко. Уж разправят, че напомпвали изкуствените млека. Сега заспинка милия. Дано няма проблеми!  Praynig
[/quote

Браво! Вие сте си направо грамадани! Ние сме миньончета -  6900 г., 64 см,  а сме на 9 месеца  Wink
За  захранването специално говорихме с нашата педиатърка, каза, че до 1 година захранването се въвежда според коригираната възраст. Ние дотук сме въвели зеленчуците и някои плодове, но от другата седмица каза да въвеждаме каша, направо глутенова  newsm78
Целувки  Hug

# 137
За  захранването специално говорихме с нашата педиатърка, каза, че до 1 година захранването се въвежда според коригираната възраст.
Знаех си, че нашето педи е неграмотен, знаех си  #Cussing out

# 138
  • varna
 а фунданелна ехография правихте ли-месец след изписването?

# 139
Това пък какво е?И такова не сме правили.... #Cussing outА ние бяхме на 4 месеца 6.050кг,сега на 15 март сигурно ще стигнем 6.700 поне.И ние се захранваме спрямо коригираната възраст.Така каза педи-уж дето не ни прати никъде по специалисти-поне това точно ми е казала.Ядохме плодови пюрета-сега минаваме на зеленчукови.

# 140
  • Средната земя
а фунданелна ехография правихте ли-месец след изписването?

Правили сме трансфонтанелна ехофрафия поне 3 пъти. Задължително е още в болницата да направят и после контролно.

# 141
Аха-ми най-вероятно в болницата са правили-ако е задължително-но след това-не.Ама какво е това-обяснете Praynig

# 142
  • Средната земя
През фонтанелата, с ехограф, гледат мозъчето на бебето дали се развива нормално. Това е. Ние имахме асиметрия на мозъчните стомахчета в началото (може би затова ходихме няколко пъти), но после всичко си беше наред, слава Богу  Praynig Но според мен е здължително след болницата да се отиде поне веднъж. Това разбира се си е мое мнение, но ние и без това винаги се презастраховаме, та може и да го прекаляваме  Rolling Eyes

# 143
През фонтанелата, с ехограф, гледат мозъчето на бебето дали се развива нормално. Това е. Ние имахме асиметрия на мозъчните стомахчета в началото (може би затова ходихме няколко пъти), но после всичко си беше наред, слава Богу  Praynig Но според мен е здължително след болницата да се отиде поне веднъж. Това разбира се си е мое мнение, но ние и без това винаги се презастраховаме, та може и да го прекаляваме  Rolling Eyes
Не бих казала ,че прекаляваш,по скоро бих те поздравила Hug
Проблема с мозъчните стомахчета е често срещан проблем при недоносените и това е причината да ги изпращат повечето на рехабилитация/може и да не окаже проблем ,но за всеки случай/.
Афродита,ти в кой град си и къде е лежало детето в кувиоз?Учудена съм ,даже впечатлена,че незнаеш какво е правено на детето,защото едва ли не е правено в болницата,но пък защо никой нищо не ти е казал или просто ти не си се интересувала Thinking

# 144
Дааа, на ултразвук ни гледаха и нас поне 3 пъти след болницата, защото имахме кръвоизливчета в мозъчните стомахчета. Ултразвука си ни го прави неонатоложката, която го пое от раждането. Каза, че нещата се развивали отлично - дано да е така.

# 145
  • varna
Аха-ми най-вероятно в болницата са правили-ако е задължително-но след това-не.Ама какво е това-обяснете Praynig
ами то май си зависи колко недоносено се родило детето-колкото е по недоносно толква повече трябва да се следи

# 146
  • varna
абе моя милия цяла вечер спи върху мен или встрани залепен до мен,просто като го нахраня и оставя да си спи в леглото почва да се напъва и връща храната,а върху мен спи непробудно,при вас има ли нещо такова??? Thinking

# 147
Аз пратих съобщение на Вики и мама-да си го прочете,може да ми отговори.Не можете да обвините никоя майка която е с недоносено бебе че не се интересува какво са и правили на детето-ако сте се родили с докторско образование-ок тогава.Ако не се интересувах нямаше да ви питам сега-щях да си кръстя ръцете пак Crossing ArmsТолкова съм плакала и питала че сигурно няма друга като мен да е питала-щото почти всички сте от София от свестни болници и са ви обяснили подробностите.Аз не съм казала нищо такова за никоя от вас-МОЛЯ,не обиждайте и мен...и аз съм преживяла същото като вас,не съм била по-малко изплашена.Подкрепям с 2 ръце всяка една майка,но не обиждам NaughtyСамо това от мен сега.Бебето се роди 3 седмици преди термин-аз съм го казала историята на 1 страница.Дори не смятах че ще е недоносено-отидох да си раждам уж нормално,щото ми се появиха контракции,ама то какво излезе-чак докторите бяха в шок...на първа страница  съм с ник:нинахот.Това е от мен.

# 148
  • Средната земя

Нали тази тема е за да споделяме и да се подкрепяме, защото на нас са се случили неща, които останалите мами не знаят, а и не им трябва.
Някои са по осведомени, други по-малко, по различни причини, затова се питаме една друга. Толкова ми е приятно, че я има тази тема, сега да не вземете да я превърнете в бойно поле.
Всички сме минали през големи изпитания и сега е време да се радваме на бебоците. Щом пишем тук, значи се интересуваме за състоянието на децата си и извън това което ни казват или не лекарите, защото и те са рзлични като схващания, разбирания и манталитет.
Много ви се радвам на всички и дано няма недоразумения помежду ни!
  bouquet

# 149
Здравейте, леле като ви чет и половината неща не ги разбирам.Направо се плаша.Моята дъщеричка е още в кувиоз, но вече е по-добре, екстубираха е а след 1-2 дни ще махнат и апарата който й помга да диша.надявам се скоро д си я гушкам в къщи но и много се плаша как ще се грижа за нея, на какви прегледи трябва д ходим/каот ви слушам явно са доста/.Може ли някой да ми препоръча педиатър/или неонатолог/ в Младост или някъде наоколо?нямам си на идея ,а май е време да я запиша при педиатър и има толкоз неща който искам да питам....Блгодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт