До майките на недоносени бебчета

• 35 690
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
  • Средната земя
Здравейте, леле като ви чет и половината неща не ги разбирам.Направо се плаша.Моята дъщеричка е още в кувиоз, но вече е по-добре, екстубираха е а след 1-2 дни ще махнат и апарата който й помга да диша.надявам се скоро д си я гушкам в къщи но и много се плаша как ще се грижа за нея, на какви прегледи трябва д ходим/каот ви слушам явно са доста/.Може ли някой да ми препоръча педиатър/или неонатолог/ в Младост или някъде наоколо?нямам си на идея ,а май е време да я запиша при педиатър и има толкоз неща който искам да питам....Блгодаря ви.

Да ти е живо и здраво бебчето!
Не се притеснявай. Най-добрата неонатоложка в София за мен е д-р Георгиева от Педиатрията на Александровска. Там ходихме за изследвания и ехографии. Но за педиатър-личен, ти препоръчвам д-р Иванова от Студентска поликлиника! Успех и питай ако нещо те притеснява   bouquet

# 151
Ами и аз я обичах много тази тема-влизах тук да си говоря с всички и да обсъждаме мъки и проблеми,радости и т.н.,защото друг няма да те разбере,ама се оказва че и тук някои не разбират. Crossing Arms...и бързат да нападнат CryКолкото до това да не го превръщаме в бойно поле-аз се защитавам,защото ми е болно-хора всякакви,устата им спиране не знае CryНай-лесно е да обидиш някой-особено във виртуалното пространство-кво ти пука Confused
Zoia_Alex ,страхотно се радвам за теб Hug Hug Hug
Аз обаче няма да влизам да пиша повече тук-нали всички са страшно компетентни и знаят какво да правят във всеки един момент,ще чета само и ще се образовам Sad

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 12:37 от афродита

# 152
  • varna
Аха-ми най-вероятно в болницата са правили-ако е задължително-но след това-не.Ама какво е това-обяснете Praynig

афродита спокойно никой не те вини или те напада че не си се интересувала-просто детето ти е родено в 37гс и лекарите са сметнали че всичко си е наред-ако имаш епикриза от изписването-прочети какво пише там,ако не направи нормалните прегледи за да не се тревожиш- при кардиолог,невролог,офталмолог,ехографията на фонтанелата там ще ти кажат състоянието на бебчето и дали има смисъл да се притесняваш.повечето мами тук са спо недоносени бебчета, а те трябва много да се наблюдават и затова,такаче недей дасе вързваш много Heart Eyes

# 153
  • varna
Здравейте, леле като ви чет и половината неща не ги разбирам.Направо се плаша.Моята дъщеричка е още в кувиоз, но вече е по-добре, екстубираха е а след 1-2 дни ще махнат и апарата който й помга да диша.надявам се скоро д си я гушкам в къщи но и много се плаша как ще се грижа за нея, на какви прегледи трябва д ходим/каот ви слушам явно са доста/.
прекрасно е че всичко е е наред с малката душичка  Heart Eyes
колко кг стана-а за това как ще се грижиш за нея и аз така си мислех,но си се грижа без притеснения,а вас докато не станете над 2.100кг и не наближите термина си, а също и когато почне да се храни без сонда-тогава ще ви изпишат,поне при нас беше добре.
а да те питам ти запазила ли си  кърмата ?

# 154
Аз пратих съобщение на Вики и мама-да си го прочете,може да ми отговори.Не можете да обвините никоя майка която е с недоносено бебе че не се интересува какво са и правили на детето-ако сте се родили с докторско образование-ок тогава.Ако не се интересувах нямаше да ви питам сега-щях да си кръстя ръцете пак Crossing ArmsТолкова съм плакала и питала че сигурно няма друга като мен да е питала-щото почти всички сте от София от свестни болници и са ви обяснили подробностите.Аз не съм казала нищо такова за никоя от вас-МОЛЯ,не обиждайте и мен...и аз съм преживяла същото като вас,не съм била по-малко изплашена.Подкрепям с 2 ръце всяка една майка,но не обиждам NaughtyСамо това от мен сега.Бебето се роди 3 седмици преди термин-аз съм го казала историята на 1 страница.Дори не смятах че ще е недоносено-отидох да си раждам уж нормално,щото ми се появиха контракции,ама то какво излезе-чак докторите бяха в шок...на първа страница  съм с ник:нинахот.Това е от мен.
Аз ти отговорих,но ще пиша и тук/за последно явно/

*Афродита,ти в кой град си и къде е лежало детето в кувиоз?Учудена съм ,даже впечатлена,че незнаеш какво е правено на детето,защото едва ли не е правено в болницата,но пък защо никой нищо не ти е казал или просто ти не си се интересувала *-
извадка от мой текст,който ще анализирам,за да няма обидени Peace

Въпроса ми -В кой град си и къде е лежало детето?-учудена съм и впечатлена защо никой нищо не казва на майките,които имат пълното право на пълна информация за състоянието на детето,казах- просто може да не си се интересувала,евентуално ако ти е спиран достъпа до детето ти,което говори пак за спестена информация от страна на лекарите ,и ако са ти казвали -да всичко е наред,то няма за какво да се интересуваш,нали Peace

Извинете ме ,но попитах всички тези неща ,защото е време и в тази държава да научим правата си,не мислите ли Peace
Ние в такъв момент,родили недоносено ,изглеждаме слаби и отчаяни,понякога в шока си забравяме и да питаме за важни неща,а тях изобщо не ги интересува,особено когато ти го подадат на изхода на отделението,затварят вратата след себе си,а ти -оправяй се.Ей на това ме е яд,затова и попитах  Афродита в кой град е,разберете ме ,не може да се роди недоносено и да не разрешават на майката ,да влиза,да кърми,да пита,в една европейска държава например,дори за изследванията, които се правят на дете в кувиоз,се иска разрешение Peace
Надявам се, че се изясних,и ако ме бяхте разбрали,може би след години нямаше да има такива неща,в който и да е град,но докъто ние майките си мълчим,едва ли нещо ще се промени.
Съжалявам че ,явно неволно,съм обидила някой,затова няма да пиша във вашата тема Peace
Все пак ако имате нужда от помощ,или просто инфо,пишете ми,няма да откажа наникого Hug

# 155
Оооо забравих да кажа и друго на Афродита-Не мисле че като сме в София и сме на много по добро място,това пък изобщо не съм го мислела и няма да го коментирам.Моето дете например и в София са неспособни да го излекуват,даже в България като цяло,затова сме на лечение в чужбина.Та ,мила Афродита,за мен няма никакво значение че съм от София,в моя случай ,тове е крайно недостатъчно Peace

# 156
  • varna
надявам се след всички тези словоизлеяния Афродитада е забравила лошите спомени и Viki i mama също да не се вързва-никой нищо лошо нее казал-стига момичета не са конфронтирайте smile3535

# 157
Хей момичета я по- ведро! Hug
Радвайте се на съкровищата! Heart Eyes
афродита аз също съм от провинцията, но не смятам че момичетата от София са искали да те засегнат по някакъв начин!В крайна сметка най- важното е децата ни да са добре!Така че хубаво е да споделяме и хубаво и лошо!

А аз просто случих на лекар, които ми обясни всичко написано в епикризите, което в голяма степен е неразбираемо за човек без медицинско образование!А при нас лошото беше, че нямаше кой да ми каже, че детенце /кака Теа/ изостава във физическото си развитие;нямаше кой да постави диагноза в Русе и когато ми казаха, че е възможно да има нещо аз веднага я заведох в София, където и поставиха ДЦП!А беше на 9 месеца, когато се обърна от корем по гръб, но не знаете как са ме успокоявали, че не трябва да бързам, недоносена е с 2 месеца спокойно...всичко при вас ще става по- бавно...а можеше по- рано да открием това...все още не ходи, но започна да се обръща, да сяда, даже да пълзи...с много грижи ще проходи, но важното е да се хване навреме...това последното го написах, за да не се чудите защо е нужно и важно да се прегледа бебчето от невролог!
дано не съм натоварила някого! Sad
А иначе малката Лори /родена 2,450кг./ си расте много добре!Вече е 6.100 кг. 58 см. и сме си все още на кърма!
Гушнете бебчетата! Hug

# 158
Копирам това само да ви запозная накратко с Детска церебрална парализа!
Не искам да тревожа никого!Но по- добре ако има проблем да се открие колкото се може по- рано!И се моля нито едно детенце да няма тази болест! Praynig Praynig

Какво причинява церебралната парализа

Ние не знаем причините за повечето случаи на ДЦП. Ние не сме в състояние да определим кои фактори причиняват ДЦП в случаите на вродена парализа.Ние знаем, че децата с най-висок риск за развиване на ДЦП са недоносените, много малките бебета, които не изплакват в първите 5 минути след раждането, децата, които се нуждат от кувьоз за повече от 4 седмици, и тези, които имат мозъчен кръвоизлив.Припадъците при новороденото също повишават риска от ЦП.Няма комбинация от фактори, която винаги да води до ДЦП.Дори много малко недоносено дете има повече от 90 процента шанс да не развие ДЦП. Съществува много голям брой от бебета, които имат тежко раждане или тежък следродов период,но се развиват много добре.Също така съществуват и деца, които не са имали някакви особени проблеми при раждането,но след това развиват тежка ментална ретардация.
Церебралната парализа у новороденото

Много деца с ДЦП имат вродена увреда на мозъка, което говори, че увредата съществува преди раждането и не е причинена от фактори по време на родилния процес.Не всички малформации могат да бъдат видени от лекаря, дори и при съвременните методи на диагностика.Когато диагнозата ДЦП се постави, родителите често се чувстват виновни и се чудят дали те не са причинили по някакъв начин това заболяване на детето си.Истина е,че добрите предродови грижи са основна част от предпазване от вродени проблеми.Трябва да се знае,че доста често родови дефекти се случват дори когато майката е спазвала стриктно съветите на лекаря и се е грижила добре за себе си и за развиващия се плод. Трябва да се знае,че основни причини за увреда на мозъка на плода са въздействието върху бременната на някои химикали и инфекции.Развиващият се мозък може да бъде увреден също и от тежка физическа травма или системен прием на алкохол.Тютюнопушенето на бременната често води до намаляване на родовото тегло на бебето,което се свързва пряко с ДЦП. Употребата на наркотици, като кокаин например, пряко уврежда мозъка на плода.Инфекции като рубиола, токсоплазмоза, цитомегаловирус,СПИН водят пряко до увреждане на плода. Между 5 и 8 % от децата, тежащи по-малко от 1500 грама, развиват ДЦП.Това е 25 пъти повече отколкото при децата, тежащи повече от 2500 грама.

# 159
Хей, момичета,  Hug не оставяйте напрегнатото ежедневие да влияе на емоциите ви! На всички ни е тежко и по един или друг начин се тормозим за дечицата си и за това, че са по-различни от другите. Не бъдете крайни. Вики и мама, не си отивай, моля те! Ти си част от нас. Афродита, не вярвам Вики и мама да е искала да те обиди с нещо. На мен думите й не ми звучат като упрек. Хайде, подайте си ръце виртуално  Wink и ни зарадвайте.   bouquet  hug  cheers   friendship  cheers

# 160
Zoia_Alex, много се радвам за теб и твоето бебче!   bouquet Не се шашкай, това с тези докторя изглежда плашещо на пръв поглед, но като влезеш в ритъм и като си гушнеш съкровището ще видиш, че всичко е по-различно. Най-важното е да сте заедно и Бог да е с вас. Твоето детенце ще ти даде крила!  People Angel

# 161
  • Varna
 Здравейте, чак сега видях тази темичка...
  Аз съм два пъти мама на недоносени деца  Батко на 13 и малката принцеса на 1годинка. И двамата са родени в 35г.с.  Томи беше определен за 17,12,1993 роди се 13.11.1993 Бетина 17.05.2006 12.04.2006.  Първият път родих нормално, 2,550 и 46см.  Бетка пюретка 2,450 със секцио. Вторият път за капак бях и с плацента превия  и последния месец прокървявах 4 пъти.
 Бети беше в кувьоз около 5 дни. И двете с ная бяхме и на антибитици заради някаква инфекция.   Кърмих я до 8 месец, Всъщност кърмих през нощта, сутрин и вечер  през деня беше на изцедено, защото трябваше лятото да се върна на работа. 
  Бетинка си наддава добре, много е чровна, надявам се да няма отражение по ранното и раждане и занапред, то като гледам батко ....

# 162
Честит 1ви май!
   bouquet
Inochka, добре дошла при нас! Да са ти живи и здрави дечицата и да те слушкат!

# 163
  • varna
добре дошла на inochka

# 164
Момичета искам да ви попитам. Ако по време на бременността имам околплодни води на долна граница, това значи ли, че бебето ми може да се роди недоносено? Rolling Eyes
Аз съм в 21 г.с и на прегледа миналата седмица ми казаха, че водите са ми на долната граница и ще ме следят, но не било хубаво да намаляват, пък не може да се увеличат чрез приемане на лекарства или течности? Какво да правя???

sladkish4e за това дали бебчо ще е недоносен зависи от това кога ще се роди, и до каква степен ще е развит за неговата възраст. Моята принцеска се роди в 31г.с., но отговаряше по размери на 26г.с., но пък беше напълно развита и благодарение на това се справи доста боре при адаптирането след раждането.

Момичета да се похваля - 5,550кг и 63,5см. Вече ядем пюрета от картоф, морков и тиква, а от днес започвам с месните пюрета. Много й харесват. Вече са обръща сама, опитва се да лази и сяда, но не с такъв успешен резултат Joy

Общи условия

Активация на акаунт