До майките на недоносени бебчета

• 35 696
  • 305
  •   1
Отговори
# 90
До навършването на годинка бяхме приключили с 3-те приема на хепатит,полиомиелит и ДТК. ДТК обаче беше без съставката против коклюш,сигурно поради причините,които е изтъкнала УФСЪ. Последно ни сложиха БЦЖ ваксината. И от 13-тия месец нататък го ваксинират като останалите деца.
Аз съвсем набързичко да се похваля,че Сашо вече върви Simple Smile.

# 91
  • varna
браво на сашко smile3539  Simple Smile
ами на нас никакви ваксини не са ни слагали-имунизационния ни паспорт е празен,а й педито каза че било рано Confused,скоро пак ще я питам.
каква е най добрата ваксина дето е предлагат тука в бг-инфанрикс ли?пентаксим ли?приорикс ли?

# 92
Здравейте. bordima, честита радост!
Ние пък сме болнички. Има сополки, и на моменти едва диша. Вчера цял ден е плакал нервно и направо се побърках покрай него. Слава Богу, температура не вдигал. Дано се оправи скоро, че какъв Великден ще е ...  Sad

# 93
Ох,миличкия Тервел Sad.Упорита работа са това сополките.Тук във Варна си имаме един д-р Чамурлийски,който ги изсмуква с помпа,но за съжаление облекчението е временно.Използваме капки за нос по негова рецепта,иначе има много видове.Педиатърката ни изписва Ксилофарм.Най-добре да се посъветваш с неговия лекар,как да действаш,пък ако го заведеш да го прегледа още по-хубаво.Скорошно оздравяване на сладкото момченце Hug

# 94
Ами аз му впръсквам Стеримар и после с аспираторчето му изсмуквам (къде изсмуча нещо, къде не). Уж е решение засега. Поне днес се понаспа, че вчера ни вдигна тука с баща му на ура. Толкова бях изкукала, че чак си забравих прането в пералнята  #Crazy. Беше поотлежало... Mr. Green

# 95
Здравейте и от нас!  Hug Вече сме 5кг и 60см - и от два дни давам по малко картофче, което много й харесва. Иначе с ваксините и ние вървим назад, но лекарката каза,че ще поизчакаме малко. Сега само ни даде талон за кръв и урина, но след празниците ще я водя до лабораторията, че този дъжд на вън нещо много не ни харесва. Дано да успея с контейнерчетата за урина  smile3555
Браво на Сашко  baloni smile3540 baloni
mim40 ние като бяхме болни също имаше сополки - лекарката каза да спар Стеримар-а и да слагам едни капчеци, които ни бяха направили в аптеката (физиологичен разтвор и адреналин) и слагах едно кремче - БАКТРОБАН маз за нос 2 пъти дневно във всяка ноздра. Свърши много добра работа - като се има предвид, че 3г струва 22лв  smile3515, но важното е, че поне имаше ефект.Бързо оздравяване на малкот човече Flowers Bouquet

# 96
  • varna
и ние сме със секрети-може и сополки да са-но педито каза 4е е нормално-да не се втелявам-пръскам му стеримар от време на време.за по сериозни средства не съм се замисляла newsm78 май е рано

# 97
Христос воскресе!

Да сте живи и здрави момичета и вашите бебоци!

# 98
  • varna
Воистина воскресе-много здраве и щастие на всички!

# 99
Момичета искам да ви попитам. Ако по време на бременността имам околплодни води на долна граница, това значи ли, че бебето ми може да се роди недоносено? Rolling Eyes
Аз съм в 21 г.с и на прегледа миналата седмица ми казаха, че водите са ми на долната граница и ще ме следят, но не било хубаво да намаляват, пък не може да се увеличат чрез приемане на лекарства или течности? Какво да правя???

# 100
Здравейте и от мен.Мойта дъщеричка се роди в 29 г.с. заради тежка прееклампсия. 1200кг.37 см.Сега е в педиатрията , диша с апарат и има пневмония.А аз не мога да направя нищо, само седя вкъщи и чакам...а с всеки ден психясвам все почвече.Вие как се справихте докато бебчето ви бебше в кувиоз?

# 101
Аз лично доста тежко го понесох, но гледах да се занимавам с други неща, за да се отвличам. Месеца в който малката ми дъщеря беше на апаратно дишане ми се стори цяла годиха, тя беше и на връх нова година в доста критично състояние с пневмония, която не отшумяваше. Слава богу след нова година мина, имах чуството, че чака да дойде новата година за да се пребори с всички последици от ранното раждане.
Стискам палци и твоето бебе да пребори пневмонията.

# 102
  • Средната земя
Момичета искам да ви попитам. Ако по време на бременността имам околплодни води на долна граница, това значи ли, че бебето ми може да се роди недоносено? Rolling Eyes
Аз съм в 21 г.с и на прегледа миналата седмица ми казаха, че водите са ми на долната граница и ще ме следят, но не било хубаво да намаляват, пък не може да се увеличат чрез приемане на лекарства или течности? Какво да правя???

Моите води също бяха на доплна граница, но не това беше причината за преждевременното раждане или поне никой не го спомена в последствие. Най-добре ходи по-често на консултации и да те следят по-стриктно. Стискам палци   bouquet

# 103
  • Средната земя
Здравейте и от мен.Мойта дъщеричка се роди в 29 г.с. заради тежка прееклампсия. 1200кг.37 см.Сега е в педиатрията , диша с апарат и има пневмония.А аз не мога да направя нищо, само седя вкъщи и чакам...а с всеки ден психясвам все почвече.Вие как се справихте докато бебчето ви бебше в кувиоз?

Миличка моля се за Вас  Praynig, дано всичко мине безпроблемно  Hug Знам колко ти е тежко и какви мисли минават през главата ти. Опитай се да мислиш позитивно за да дадеш кураж и на бебка.
Аз пазарувах за бебка креватчета, колички, ей такива неща, опитвах се да съм силна, но нощите бяха ужасни. Вярвам, че пневмонията ще отмине и скоро ще си гушкаш бебето. А и в педиатрията лекарите са страшно мили.
Кураж   bouquet

# 104
Здравейте  Hug
sladkish4e, според мен не трябва да се притесняваш за всичко, което лекарите казват. При мен имам чувството, че цялата беля стана именно от излишен шаш през цялата бременност. Само се ровичках из форумите да чета разни ужасяващи неща, че уж да съм подготвена, ако стане някакъв проблем. Резултата бяха почти неспирните контракции и лежане в болницата......
Zoia_Alex, моля се с теб, миличка! Praynig  Дано всичко бъде наред и скоро да се гушкате с бебо щастливи и забравили за лошото!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт