Бебенцето ни е на 10м но от доста малко има стериотипно поведение (stimming), което ни прави впечатление. Ходили сме при няколко педиатъра и невролози, и казват, че не виждат абсолютно нищо притеснително. Естествено след търсене в интернет видях, че това е доста основен показател при деца с аутизъм, въпреки, че се наблюдава при малко по-големи, но често родителите казват, че това поведение си го е имало и като бебе.
Нашия бебок много често рита и потрива крачета, на пръв поглед нищо притеснително, но е доста често. Също така доста често си върти главата наляво-надясно... (знам, че много деца го правят преди заспиване), но той го прави през целия ден, (когато ми се зарадва за нещо, или като чуе определена дума с определена интунация). Като цяло доста имитира звуци/поведение, дори забелязах, че ако си поклатя главата, и той ме гледа в очите и я поклаща и той. Има си очен контакт, но не винаги се обръща на име, но пък лесно може да му се привлече вниманието.
Ще се радвам да споделите мнение, и дали вашите деца са имали такова стериотипно поведение, извън това когато им се доспи да поклащат главичка и кога да го израстнали?
Простооо толкова съм наплашена, че мисля, че няма на къде повече.. ходихме на психолог, тя също каза, че не вижда нищо притеснително... но някак не мога да се успокоя все още.