Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 151
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
И аз съм в Щерев и 2 стимулации имам като и на двете са ме викали 5 пъти на прегледи и всеки път изследвания преди прегледа. Кой е Вашият лекар?

# 511
По време на стимулация ходих през ден, особено накрая (тъй като удължихме времето до пункцията с 2 дни)и всеки ден. Пускаха и хормони. Опитът беше успешен. Бих подложила подхода на лекарите във вашия случай. Наистина ми се вижда претупано всичко.
Всеки път ме информираха колко фоликула има и как нарастват. При мен бяха равномерни, но нарастваха по-бавно. От 16, извадиха 15 яйцеклетки, оплодиха се 9 (на 39 години). Върнахме едно ембрионче, което вече е на 10 месеца.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 22:13 от Celeste_10

# 512
Здравейте, предстои ми инвитро за първи път и много моля за вашето мнение, защото съм адски объркана и притеснена. Не знам откъде да започна…

Избрахме си клиника и бяхме одобрени по фонда през юни 2023 по мъжки фактор. Докторът, обаче почина преди да започнем процедурата и ни пое негов заместник.

Преди да започнем процедурата ми изписаха дровелис за два месеца. Септември трябваше да стартираме. Отидохме, направихме всички изследвания и се оказа, че съм вдигнала ТСХ (с Хашимото съм). Микробиологията ми показа гъбична инфекция, за която казаха че няма проблем, само трябвало да сваля ТСХ

Аз обаче на свой ред поисках второ мнение относно микробиологията и направих втора такава след около седмица. На прегледа обаче се установява, че имам миомен възел, който е на доста неподходящо място и трябва да се махне. Възелът е с размер 1,5 см и не е бил забелязан от доктора, който ще прави инвитрото по време на три прегледа, извършени между юли и септември!

Връщаме се в клиниката и обяснявам на доктора, който потвърди, че нищо не е видял и поиска да се убеди в твърдението ми. Естествено, потвърди възела и каза, че нужна хистероскопия. Направих я, като до ден днешен съм благодарна, че отидох при друг лекар, за да се види проблема на време!

Два месеца след хистероскопията и потвърждението, че матката е възстановена се върнах в клиниката, за да планираме инвитрото. И пак изненада - докторът напуснал, сега нов!

Междувременно отново бях започнала дровелис (по препоръка на предишния доктор). И какво се получава - преди дровелис и миомния възел имах общо между 9-11 антрални филикула, за които обаче най-новия доктор не е наясно. Той ме прегледа и видя едва 3-4 общо. При което го попитах, възможно ли е това да е от дровелис а, защото доста време вече го пия, което той изключи и каза че се дължи на възрастта ми. Каза да си приключа опаковката и тогава да отида отново, за да направим план, защото не трябвало да пия дровелис, а примолут нор.

Аз съм на 41, с редовен цикъл и проследена овулация, 9-11 антрални фоликула през м.юни, 2-3 през януари след 4 опаковки противозачатъчни. FSH — 2.62, LH- 3.51, АМХ 0.3 (от 0,54 преди 6 месеца) Защо според вас продължават да ме тъпчат с противозачатъчни? Примолут нор знам, че е за регулиране на цикъла, но при условие, че ми е редовен? Четох в доста западни публикации, че за жени над 40 този протокол не е добре да се прилага, защото яйчниците така или иначе са им естествено “приспани” и отговора от стимулацията е по-скоро отрицателен.

Ще съм благодарна за вашето мнение! Досега не сме правили опити с инвитро, естествено сме пробвали само около 6 месеца. Последната спермограма на партньора ми беше без отклонения, но не се предложи нищо “по-леко”.

Благодаря на всеки, който се включи с мнение.

# 513
Здравей, няма как антралните фоликули и АМХ да намалеят от приема на контрацептиви. Те единствено предотвратяват овулацията(не се отделя яйцеклетка), което е застраховка, че няма да има задържан фоликул и процедурата да се стопира. Аз съм пила 7 години контрацептиви без прекъсване, като това не се е отразило на резерва. Отделно пия между всяка процедура контрацептиви. Имам много стимулации. Може да си направите една консултация с доктор Ковачев в Репробиомед, а ако Ви допадне, може да преместите заповедта си там. Успех!

# 514
  • София
Имам общо 4 пункции по 3 заповеди на фонда... 2 са на стимулиран цикъл - прегледите бяха през 2-3 дена, почти на всеки преглед сме пускали и кръвни, на ЕЦ последните две пункции пак бяха с поне 3-4 прегледа, тук по-малко хормони сме пускали. Звучи тотално абсурдно да сте имали 1 единствен преглед на стимулиран цикъл....

# 515
Здравей, няма как антралните фоликули и АМХ да намалеят от приема на контрацептиви. Те единствено предотвратяват овулацията(не се отделя яйцеклетка), което е застраховка, че няма да има задържан фоликул и процедурата да се стопира. Аз съм пила 7 години контрацептиви без прекъсване, като това не се е отразило на резерва. Отделно пия между всяка процедура контрацептиви. Имам много стимулации. Може да си направите една консултация с доктор Ковачев в Репробиомед, а ако Ви допадне, може да преместите заповедта си там. Успех!

Благодаря за отговора. Наясно съм, че противозачатъчните са срещу задържан фоликул, но защо след като пиех дровелис и нямаше проблем да започнем след спирането му, ме накараха да взимам друго…

Освен това, броя на антралните фоликули сега, който взимат за реален е по време на приема на противозачатъчните, не след спирането им или по време на овулация.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 11:14 от Pipilotina

# 516
При мен след прием на Дровелис пък бяха повече фоликули от обикновени. Единия месец имах 10 (преди това бяха 6), а следващия път преди втората стимулация, след прием на Дровелис бях 19 като се развиха само 12 от тях. Извадиха 11 яйцеклетки. 10 годни. Оплодиха се 6, 3 до 5ти ден и замразихме. Така че аз смело мога да кажа, че при мен Дровелиса влияе много добро. Моето АМХ е 1,36.

# 517
Здравейте! В тази тема ли някой пита как да се справи с натрупаните килограми? Аз открих, че Л-карнитин и много ходене /около и повече от 10 000 крачни/ много помага, а и по-умерено и разнообразно хранене също.

# 518
Антралните се броят на 2ри ден от МЦ, когато НЕ се приемат контрацептиви.

# 519
Здравейте, момичета🌺! Ще правим 4-та, последна инсеминация след 2 седмици. Въпросът ми е какви други документи , освен епикризите от неуспешните инсета трябва да подготвим, преди да отидем в клиниката (Афродита) за да подадем за кандидатстване по фонда?
Това, което имам към момента е спермограма, цветна снимка и епикризи.

Благодаря предварително!

# 520
2 спермограми с по минимум 1 месец разлика от различни лаборатории  , ако ще подавате с мъжки фактор , останалото болницата ще го предаде . На място си попълвате нещата , които ще ви дадът и това е .

# 521
Ние използвахме спермограмите правени по време на инсеминациите, не са изисквали нови.

# 522
2 спермограми с по минимум 1 месец разлика от различни лаборатории  , ако ще подавате с мъжки фактор , останалото болницата ще го предаде . На място си попълвате нещата , които ще ви дадът и това е .
Документално не сме по мъжки фактор, реално мъжа ми е с тератозооспермия, но показателите му не са достатъчно нарушени и се наложи да действаме по начина с 4те неуспешни инсеминации.

# 523
Епикризите от 4те инсеминация, АМХ, спермограма. В последствие ще искат изследване за полово-трансмисивни заболявания и за двамата.

# 524
А да искат и яйчников резерв , извинявам се сега се сетих и ние сме с тератозооспермия .

Общи условия

Активация на акаунт