За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 29 985
  • 489
  •   1
Отговори
# 75
На Бонд жена му е била разкошна мацка, както и той, но вече са на възраст и двамата изживели заедно най-бурните си години, а сега се радват на златните си години. Нищо общо с модела зрял мъж-момиченце на 20.
На Киану приятелката е красива жена, хейтят я заради избора да не си боядисва косата. Киану също не е първа младост и има едни 20г от аферите му с Бълок и Уинона, баш на колкото е авторката, тя може да не знае за кой говорим.

# 76
  • SF
Чета те и си права за всичко. Но някак си представях, че го говориш, имайки предвид по-възрастните членове на семейството ми, за по-възрастен колега, съсед. Важно е отношението, а не че с годините някой е остарял. Не си представям, че това може да са съветите за човека, с когото ще спя и ще градя мечти.
Не бих искала да имам нито партньор, нито дори най-близки приятели и хора в обкръжението си, на които ще им се доспива точно когато на мене ще ми се излиза.
Иначе, да, всички ще остареем и всички ще започне да ни боли по нещо.

# 77
  • София
Джерами, споменатите двойки са набори. Едните са заедно от над 30 г.
А това кой на кого ще стане гледач не е гарантирано, но ако тя след 30 г. на 50 има нужда от грижи, достатъчно ли смяташ, че ще може да я обгрижва 80-годишният, дори и той самият да пращи от здраве?

# 78
Мъж на 50 и никоя не го е пожелала досега?
Може да му е било достатъчно добре сам, за да не се задоволи с каква да е връзка, колкото да не е.
Е да де. Е изведнъж на 50+ вече не му е добре сам. Защо? Защото има страх от самотата, смъртта и иска някоя да го гледа. Никаква любов не е да погубиш младостта на любимия си човек. Любов е да го оставиш да си живее живота с някой на неговата възраст.
В примера с Чарли Чаплин не само че жена му е тийнейджърка, когато се срещат, но и той умира на 88, а тя на 66, като в последните си години го гледа. Не че някой е застрахован, но това си е точно умря на болния мъж жена му. Такива връзки състаряват изключително много и духовно, и физически. И не става въпрос само за разлики в полза на мъжете. Макрон и жена му са в същата динамика, тя му е била гимназиална учителка, когато той е тийн. Родителите му са й казали да стои далеч от сина им и тя им отговорила "не обещавам" или нещо подобно. Има едно нейно изказване, че не била се "поддала" (40-годишна омъжена учителка едвам устоява на настъпателен тийн, представете си мъж да каже, че не се бил поддал на дете) докато не станал на 18. Типичен груумър.

# 79
Мъж на 50г може да изглежда прекрасно, да е невероятен кавалер, да знае как да омая една жена, да я накара да се чувства обичана и желана. Но нека насочи енергията си към дами със сходен опит. Няма нужда към 20г неопитна, заслепена от хормони и емоции девойка. Дъщеря ми се роди дни след като мъжа ми навърши 30г. Ей такава е за мен разликата в опит и емоционална интелигентност при 30г разлика. Вероятно биха имали година яка връзка, но БРАК, я порастни, девойче

# 80
  • Тра-ла-ла
Горе-долу след 55-тата година хората започват осезаемо да се променят физически, психически и емоционално. А мисълта им е насочена към пенсионирането, а не към динамичен и интересен живот и още нови ангажименти. И ако не си намерят активности след пенсия - грохват и скучаят.

# 81
Авторката, представя ли си мъж на 50, как ще гледа бебе? Тя, повече не се вясна, да разбули тая мистерия, къде и как се случва.
Но, определено е интересно.

# 82
  • София
Добре, че нямам познати, които 10 години преди пенсия мислят само за нея и чакат, скучаейки.
Имам доста близки и познати около споменатата възраст и всички водят много интересен и динамичен живот, вкл. започвайки нови житейски и бизнес проекти.

Ние сме на 49 и 51. Най-малкият ни син е на 15 месеца. Не знам защо мислите, че не може хора на 50 да гледат бебе.

# 83
Струва ми се, че това ще излезе поредната тема, в която авторът повече няма да се включи.

# 84
  • Тра-ла-ла
Авторката, представя ли си мъж на 50, как ще гледа бебе? Тя, повече не се вясна,
Темата е пореден фейк.
Добре, че нямам познати, които 10 години преди пенсия мислят само за нея и чакат, скучаейки.
Имам доста близки и познати около споменатата възраст и всички водят много интересен и динамичен живот, вкл. започвайки нови житейски и бизнес проекти.
За интересен и динамичвн живот се искат кинти, енергия и липса на ангажименти. И много зависи кой какъв живот е живял и дали има нужда от почивка или динамика преди и след пенсия. Говорим за български пенсионери. Западните са друга хава.

Познавам точно 1 човек, който на 60г води интересен и динамичен живот. Но:
1. Разведен е и няма ангажименти към деца и внуци
2. Цял живот е бил динамичен човек, който захваща нови бизнеси и хобита.
3. Има пари - угажда си!
4. Претърпя сериозно заболяване и операция и е решил да го удари на живот колкото му е писано.

И въпреки това си признава, че вече няма онази енергия, поспрял си е някои хобита, бизнесите е отдал под наем и т.н.

# 85
  • София
Явно всеки човек гледа своята среда. Жалко е, че млади хора сами се състаряват. Не си представям още 30-40 години да седя и да чакам Оная с косата.
Динамика и забавление може да има и без много пари.
В България хората се пенсионират на около 65 г.
Аз говоря за хора от различни места на света, българите преобладават.
На подобно описание отговарят познатите ми над 75, но не на 55.

Авторката звучи много сходно с баннатата вчера Еуфория.

# 86
  • Далечният изток
Е, аз познавам повече. В моето обкръжение хората са над 55+, дори над 60. Ами супер са си. Живеят си живота, почивки, екскурзии, купони, нямат малки деца или ученици да са ангажирани с тях. Сега, с различни очи гледаме на 60-годишните, когато сме на 20 и когато сме на 45+.

# 87
  • Тра-ла-ла
Аз говоря за хора от различни места на света, българите преобладават.
Няма смисъл да обсъждаме западния начин на живот, заплащане и пенсиониране.

# 88
  • София
Аида, същите са и моите наблюдения. Точно на тази възраст хората вече са постигнали целите си, отгледали са децата си, имат още поне 10 г на трудовия пазар и се предполага да са постигнали достойни доходи, а свободното им време си е само тяхно. Пътуват, събират се с приятели. Тази сутрин мои близки на 64 и 65 ни звъннаха, че им станало студено и са в Латинска Америка, та да идем тия дни да им нахраним рибките.

Родителите и свекърите ми бяха на 70+, когато смениха града и заживяха напълно по различен за тях начин. Добре, че не мислят пораженчески.

Джулая, моите познати са основно на тази възраст и живея в момента в България. Над 80% от приятелите ни са българи, живеещи в България и в момента коментирам тях.
Повтарям, че хората на 55 имат поне 10 г до пенсиониране и не знам защо го повтаряш.

# 89
Мъж на 50 и никоя не го е пожелала досега?
Може да му е било достатъчно добре сам, за да не се задоволи с каква да е връзка, колкото да не е.
Е да де. Е изведнъж на 50+ вече не му е добре сам. Защо? Защото има страх от самотата, смъртта и иска някоя да го гледа.

Или просто е срещнал своята сродна душа на тази възраст. Стига бе, хора, случва се. Аз съм завършен циник, и пак отчитам, че такъв сценарий е възможен. Никой не е застрахован от сляпата неделя, както и на никого не е гарантирано, че ще срещне любовта на живота си на студентската скамейка или на някой осми декември.

Общи условия

Активация на акаунт