Домакини 88 / Да посрещнем по-добра, ползотворна и щастлива година

• 47 165
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Честита баба Марта, момичета! Здрави да сте!

# 542
  • при късмета
Честит празник, момичета!

# 543
  • в сърцата на децата <3
Честит празник!

# 544
Честит празник!

# 545
  • при късмета
Добро утро!

Доста работа свършихме на вилата. Бутнахме бетонената тераса на 2 етаж, доста зор беше, но успя. Започнахме и навеса. Надявам се да стане бързо, че иначе не може да довършим пода на 1 етаж.
Минзухари и зюмбюли са тръгнали, покрих пак розите, че дават студове и снегове. Магнолията обаче е заминала, изрязах миналия път сухите върхове, сега е изсъхнала и на долу. Мъжа на Радето беше пуснал снимка във ФБ на тяхната и изкоментирах, че ще си взема резник, че четох, че и така се хващала. Обади ми се човека, че иска да ми вземе от сигурен разсадник и да ни направи подарък за вилата.
Ставам да действам вкъщи, че е страшно по пода.
Гушки на всички Hug

# 546

Това е моята , от онзи ден.Ако ми кажеш как, ще ти пратя резници.

# 547
Здравейте! Нашата магнолия я чакам да цъфне. Кажете ми как да си направя резници и да ги засадя на други места?

# 548
  • при късмета
Да, видях, че всички останали са цъфнали, а моите 2 пъпки, които преди 2 седмици имах някаква надежда, че ще пуснат клонче и са живи, са на същото дередже. Явно аз я уморих, не трябваше май да я завивам. Не е измръзнала, изпекла съм я вероятно.  Не знам как се реже резник, четох, че по 2 начина се хваща с резник и от семе. Няма да троша хатъра на Ботьо, съгласих се да ми изпрати, много настояваше човека. Иначе е точно този цвят, розово и бяло на едно цветче. Ако и тази от разсадник не опазя, вече ще се пробвам с резници. Каза, че на Радето за гроба е взел жълта, че си я била харесала от същия разсадник. Розовата им цъфнала на третата година, жълтата на втората. Резника предполагам е леторасло клонче. Ама само си предполагам
Иначе, прекрасна е Heart
И от люляка от Радето си пренесох на вилата, да имам и бял там.
Лилавия трябва да го разсадя. Има цели 3, които вече са се оформили като дръвчета, голямото е махнато, млади издънки са и са около метър и половина високи. Едното е малко по-голямо, цъфтя миналата година, тази предполагам, че всички ще пуснат по някой цвят. Та са точно за пресаждане, ако някой иска, на есен, като заспи растението, нося. И без това трябва да оставя 1, за да върви както трябва. Трябва или да ги преместя или да ги дам, че ми е жал да ги унищожа. А с тези орехи и сянка, нямам много място, люляка иска слънце.

Някой знае ли какво е това?

Мисля, че е кукряк, но не съм сигурна. Предишните 2 години пускаше само листа и се чудех дали не е божур, защото много приличат. Това още като разчиствахме двора от капинака разбрах, че е цвете и го оставих. Там засипвахме няколко пъти, но то продължава да излиза. Винаги го оставям. Само 1 стрък, на едно и също място и все не можех да разбера какво е. Най-после има и цвят, но не е божур, както предполагах.

# 549
Според мен е кукуряк.

# 550
  • при късмета
Добро утро!

Рано, рано съм се надигнала днес. Пак ще идва техник за телевизора, пак за същия проблем - петна. Този път ще го правят на място и няма да се разнася

# 551
  • София
Добро утро, момичета!
Идвам с прекрасни новини.
Вчера се роди едно дълго чакано бебе, ама наистина дълго чакано. Моята първа братовчедка, почти сестра,  и кръстница на децата ми роди момченце.
Много сме щастливи всички!
Майката е на 48г и не загуби вяра до последно🥰🥰🥰.

# 552
Валюнка, наистина страхотна новина!!! Да расте здрав и спокоен юнакът, да спи и мама да може да си почива.

# 553
Браво, Вале! Настръхнах! Да са живи и здрави и майката, и бебенцето!

# 554
  • Бургас
Прекрасно!Да са здрави и двамата!

Общи условия

Активация на акаунт