дете от друга жена

• 10 830
  • 226
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря на всички с полезни съвети!
А на останалите които ме обвиняват в параноя, или че съм с психично заболяване, или че съм недорасла или ...не помня какво още, ще пожелая да пораснат, да поживеят и ще разберат, че живота не черно-бял, а има и нюанси и трябва да е приспособяваме към тези нюанси!

# 76
Какви договори са се сключвали винаги? Брачни/предбрачни ли?
Не, разправя ни, че като отидел човек в общината да случва брак и имало едни отметки (виж ѝ поста https://bg-mam.ma/p/1608946/47264335), а пък аз ѝ казавам, че не винаги е било така Simple Smile

# 77
JayRay може да е юристка от мездренската, дупнишката или ломската правна школа, не ги разбирате вие тия неща. 🤣🤣🤣

# 78
  • Далечният изток
Какви договори са се сключвали винаги? Брачни/предбрачни ли?
Не, разправя ни, че като отидел човек в общината да случва брак и имало едни отметки (виж ѝ поста https://bg-mam.ma/p/1608946/47264335), а пък аз ѝ казавам, че не винаги е било така Simple Smile

Не, каза, че винаги са се сключвали договори, но българинът не се е поинтересувал...
Това не е нещо от последните 10-15г, договори са се сключвали винаги. Това, че не е било практика българинът да се поинтересува е друг въпрос. Но опцията да си имаш сключени и договорени условия преди да подпишеш с някой далеч не е нова мода или опция.

# 79
Не знам доколко сме помогнали на авторката. Аз лично не се сещам без съгласието на съпруга си или без съдебно решение да разбереш дали има припознато дете по легален път, майски сняг. Наскоро една позната, след като диагностицираха мъжа й с терминално заболяване, го накара да прехвърли фирмите и имотите на името на синовете им, именно от страх от други наследници.
Остава варианта да търсиш познат, който има достъп до базата данни на населението, или да имаш пълномощно от него, , или да го прилъжеш, че ти трябва за нещо.
Поне пробвай, ако не е особено финансово грамотен, да му кажеш, че ти трябва за пред банката, искаш да теглиш овърдрафт, кредитна карта, потребителски кредит, ще ставаш поръчител... Виж как ще реагира.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 21:58 от Прекрасная Василиса

# 80
  • София
Авторке, добре е, че си пораснала. Сега още по-добре е да си намериш достойнството, вместо да се приспособяваш и да го тъпчеш. Успех!

# 81
Не знам доколко сме помогнали на авторката. Аз лично не се сещам без съгласието на съпруга си или без съдебно решение да разбереш дали има припознато дете по легален път, майски сняг. Наскоро една позната, след като диагностицираха мъжа й с терминално заболяване, го накара да прехвърли фирмите и имотите на името на синовете им, именно от страх от други наследници.
Остава варианта да търсиш познат, който има достъп до базата данни на населението, или да имаш пълномощно от него, , или да го прилъжеш, че ти трябва за нещо.
Поне пробвай, ако не е особено финансово грамотен, да му кажеш, че ти трябва за пред банката, искаш да теглиш овърдрафт, кредитна карта, потребителски кредит, ще ставаш поръчител... Виж как ще реагира.

Благодаря на теб и на     Dimana12 за полезните отговори, ще се възползвам от един от тях!

# 82
  • Пловдив
Когато сме се женили някои от по-архивните екземпляри тук нямаше предбрачни договори, нямаше брак в режим на разделност и прочие.

# 83
Не знам защо, но имам гадното усещане, че не става дума за съпругът, а авторката по-скоро се интересува дали баща й няма припознато дете.

# 84
  • Пловдив
Не знам защо, но имам гадното усещане, че не става дума за съпругът, а авторката по-скоро се интересува дали баща й няма припознато дете.
Тогава лесно. Да си извади на нея самата удостоверение за родствени връзки.

# 85
  • София
Аз пък имам усещането, че не става дума за съпруг, а за планиран като потенциален бъдещ партньор.
Иначе не виждам защо, след като уж го е питала директно, направо не е поискала удостоверение и не е приключила с драмата, вместо да се чуди как да го залъже. Човек, който знае, че го подозират, надали е толкова глупав, че да се върже на номер с кредит за семейни нужди.

# 86
Еми сигурно й вика -  Ама ти как можеш да не ми вярваш, аз с оная нищо не съм имал 😁 а ти чак документ ще ми искаш. Особено ако има какво да крие.
Че повечето хора и на калъп да ги хванеш, няма да си признаят, камо ли за дете...
Жената пита конкретно нещо, не дали да го зареже тоя мъж, че да й говорите за достойнство, щото имала съмнения, които може да са съвсем безпочвени...  И
вие как бихте постъпили на нейно място.  Може да са на години, да са имали отворен брак, да имат семеен бизнес, ама само на негово име, той да е болен,  богат, на нея отдавна да не й пука той с коя какво прави.. варианти много.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 02:04 от Прекрасная Василиса

# 87
На мен ми прилича съпругът да е имал афера, от нея да се е родило дете и той да отрича да го е припознал. Авторката написа, че не я интересува дали му е биологично дете, а само дали е припознато.

# 88
То това последното е важното.

# 89
  • София
Василиса, не говоря да има достойнство да го зареже. Това тя ще си решава.
Казвам да има достойнство да действа директно, а не да мишкува. Пита, изисква, настоява и това е.
Отива с него до общинската служба по ГРАО и взимат удостоверението за няма и 5 Мин. Вместо да се унижава с игрички.
Той надали е толкова глупав, че да повярва как за кредитна карта или за потребителски кредит на жена му ще им трябва точно удостоверение за неговите роднински връзки!
Човек постига отговори най-бързо, когато директно ги изисква, а не се вкарва в допълнителни филми.

Общи условия

Активация на акаунт