дете от друга жена

• 10 853
  • 226
  •   1
Отговори
# 90
Не за родствени връзки, а за семейно положение. Всички банки го изискват, ама само при ипотека, а той може и да не е наясно. Има и хора, които никога не са теглили кредити. Ако има пълнолетно дете, на което може да се довери, също е вариант. Ама той ако го играе горд и обиден от нейното недоверие, тя как ще го закара на сила до общината? Или, ако наистина няма такова дете, припознато, и той наистина се засегне и тръгне да отмъщава...

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 11:51 от Прекрасная Василиса

# 91
  • София
Точното наименование на необходимия документ е "Удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца". Изрично трябва да иска него и удостоверението за родствени връзки. Ако поиска удостоверение само за семейно положение, няма да има смисъл.
И дано той да е толкова наивен, защото повечето хора са наясно относно необходимостта от подобен документ. Особено, включващ информация за децата, защото кредитните институции търсят само за партньора.
За последиците тя трябва да е готова, щом се е хванала да рови и явно е готова да стигне до края.

# 92
  • Далечният изток
Този трябва да е изключително тъп, ако тръгне да си вади документи, каквито тя иска, след като вече го е питала, а той отрекъл.

# 93
В удостоверенията за семейно положение, които аз съм виждала, пишат непълнолетните деца, всички. Колкото до това, дали и колко е тъп, жената си го знае. Но при наличие на сериозни основания за такива подозрения,  е добре жената да намери начин да разбере. Най чистия вариант е някоя подкупна служителка в общината, служба есграон, или както се казва сега. Или служител при нотариус, чси, полицията.

# 94
  • София
Само аз ли не разбрах, откъде изобщо е дошло това съмение за друго дете? Четох, четох и нищо не схванах...

# 95
Е може пък авторката да не иска да коментира точно това. Такива ситуации не са особено приятни за потърпевшите, , пък и всички ще й скочат с дежурните съвети - ама как можеш да търпиш подобно нещо, ти достойнство нямаш ли, аз веднага бих се развела, по добре сам, отколкото зле придружен 😀

# 96
Наскоро една позната, след като диагностицираха мъжа й с терминално заболяване, го накара да прехвърли фирмите и имотите на името на синовете им, именно от страх от други наследници.
Аз ако имам деца от различни жени, как ли пък няма да ме накара една от тях да прехвърля всичко само на децата от нея, а на другите си деца да не оставя нищо. Ми нали и те са ми деца?
Хипотетично говоря, де. Баси алчността - че и го "накарала", чудно как ли, със заплахи ли? Ако са му деца на човека, имат право да го наследят колкото и другите му деца.

А по темата: щом Арнолд Шварнецегер имал дете от бавачката, за което крил дълги години и жена му не разбрала, защо и сред обикновените хора да няма такива...

# 97
  • София
Това са различните видове документи, които се предоставят от служба ГРАО при поискване (лично, а не от "подкупен служител") по образец:
1.Удостоверение за семейно положение;
2.Удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца;
3.Удостоверение за съпруг/ а и родствени връзки;
4.Удостоверение за родените от майката деца;
5.Удостоверение за правно ограничение;
6.Удостоверение за идентичност на лице с различни имена
вписват се различните имена
7.Удостоверение за вписване в регистъра на населението;
8.Удостоверение за сключване на брак от български гражданин в чужбина
вписва се името на лицето, с което българският гражданин ще сключва брак
9.Удостоверение за снабдяване на чужд гражданин с документ за сключване на граждански брак в Република България
вписва се името на лицето, с което чуждият гражданин ще сключва брак
10.Удостоверение за постоянен адрес;
11.Удостоверение за настоящ адрес;
12.Удостоверение за промени на постоянен адрес;
13.Удостоверение за промени на настоящ адрес;
14.Друго:

# 98
Наскоро една позната, след като диагностицираха мъжа й с терминално заболяване, го накара да прехвърли фирмите и имотите на името на синовете им, именно от страх от други наследници.
Аз ако имам деца от различни жени, как ли пък няма да ме накара една от тях да прехвърля всичко само на децата от нея, а на другите си деца да не оставя нищо. Ми нали и те са ми деца?
Хипотетично говоря, де. Баси алчността - че и го "накарала", чудно как ли, със заплахи ли? Ако са му деца на човека, имат право да го наследят колкото и другите му деца.

А по темата: щом Арнолд Шварнецегер имал дете от бавачката, за което крил дълги години и жена му не разбрала, защо и сред обикновените хора да няма такива...
Принципно си прав, но ако аз съм допринесла за някакъв дял от имуществото на семейството, то в никакъв случай няма да се съглася моят принос да се дели с негово дете, което не е мое.
Да бъде така честен, да не постъпва подло и да си оправи бакиите приживе. Нямам  нищо против да даде своя дял на всичките си деца, но моят-не. Моят е за моите деца. А като си е крил част от неговите деца, ами да ме извинява! Това е подло и безотговорно.

# 99
  • София

Ако разбереш, че едно от децата ти е от друг мъж, дали ще кажеш, нека взима част от всичко, за което аз съм градил заедно с жената?

Детето, разбира се, че има право да наследи родителя си, но ти не си му родител и когато си лъган и предаден, и без да знаеш си се бъхтил за чуждо дете, едва ли го виждаш баш така.

# 100
Съгласна съм с Лъвица, макар че мъжът, ако е отгледал  и чувства чуждото дете като свое, без да е знаел, че е от друг мъж, по има резон да пожелае да му остави нещо. Конкретно моята позната имаше доста сериозен бизнес с мъжа си, изграден от тях двамата, в който тя работеше наравно с него, естествено, че няма да е хепи изведнъж да се появи някоя фльорца с дете и с претенции. Пък мъжът й ако е имал друго дете, и е искал да му остави нещо, е могъл да го направи докато е жив, а не освен друго дете, да остави жена му и децата му после да делят наследство, да се влачат по съдилища с години и прочие красоти.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 11:24 от Прекрасная Василиса

# 101
Ако имаш фирма, фирмата се води твоя собственост, а не семейна общност, така че можеш да оставиш дял от фирмата си на всичките си деца, колкото ги имаш, а ако жена ти има деца от друг - на тях да не оставиш. В случая, доколкото четох, ставаше въпрос за това. Същото е с пари в брой, банкови сметки и т.н.
Ако става въпрос за семейното жилище, което и двамата са плащали и е общо, е по-друго.
Имам един приятел така, купиха общо жилище с жена му, после се разделиха и сега тя има дете и от друг, а общи имат две. Викам му някой ден като умреш, дял от твоето жилище остава и за третото дете.

# 102
  • София
Крис, само дял от частта на жената ще за нейното дете. Ако той има някой ден друго дете, то ще има дял само от неговата част. Никой не взима нищо чуждо.

# 103
Chris78
Запозната съм с наследственото право, без да претендирам, че съм юрист, няма нужда да се опитваш да ме образоваш на тази тема, ако имам нужда, ще се обърна към професионалист. . . Както и че дружествените дялове и личните банкови сметки не влизат в СИО. Или че единият съпруг може да прехвърля своите дружествени или кооперативни дялове на когото си поиска, без да иска съгласие от другия, както е имуществото в режим на СИО, или дори с личен имот, ако е единственото семейно жилище.
Тук казуса е друг - жената иска да знае, има ли той припознато, не биологично дете. Пък как ще действа, ако има такова, тя ще си прецени. Все пак, ако Арнолд Шварценегер има възможност да подсигури 10 извънбрачни деца, а и в САЩ наследствените закони са различни, българската реалност е друга. Тук повечето семейства имат по едно семейно жилище, и на никой няма да му е приятно чуждото дете да иска дял от него, или пък направо да се настани... Имаше наскоро такъв случай коментиран тук, във форума.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 11:42 от Прекрасная Василиса

# 104
  • София
Темата малко се е размила в морално оценяване, вместо практически съвети.. Та, в тази насока ще пиша и аз. Щом е стигнала до там да има съмнение, подозрение или както и да го наречем - усещане, че може да има нещо гнило, винаги трябва да се провери.
Аз, като дете на починал баща, при ваденето на документите се замислих дали нещо няма да изскочи именно по темата извънбрачно дете и наследство. Точно защото знаех други факти, които майка ми не Simple Smile Така че, в каквато и позиция да е Авторката - дали е дъщеря, дали съпруга, дали годеница - нека провери и й желая успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт