💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 13 - ФИНАЛ (27.11 - 03.12)

• 375 777
  • 5 327
  •   1
Отговори
# 5 310
  • София
Коя е Весела?

# 5 311
Бих казала, че и двете са спойлер, като видяното в промито го класифицирам като спойлер от самата продукция. Бих била предпазлива и бих коментирала спойлер от промо в скрит текст, някой може и да не е обърнал внимание на промото и да има шанс, ако аз не се изпусна в темата, да не му се развали кефа. Ходенето на арената е за хора, които искат да знаят, нека си коментират снимките в темата за спойлери. Няма нищо по-лесно от създаването на тема за спойлери за определено предаване, щом на някой не му се рови в общата тема.

# 5 312
  • София
... някой може и да не е обърнал внимание на промото и да има шанс, ако аз не се изпусна в темата, да не му се развали кефа.
Значи теоретично, по същата логика някой може още да не е гледал сезон 5 и всички ние тук им разваляме кефа като обсъждаме победителя JoyJoyJoy
За мен всичко излъчено по официален канал на продукцията и/или Нова Тв си е Fair game.
За ходенето на Арената мога да кажа следното: аз цяло лято следих публикациите във ФБ на хора отбелязвали се  в Дуранкулак и околностите (по горната логика и това с локацията всъщност е спойлер, защото е показано във промо Grinning) и мога да кажа че едно 80-90% от тях просто са отишли там за да се докоснат арената където се снима любимото им предаване: снимат се със емблемата на сезона и най-вече децата се радват като си поиграят я на люлките, я на трамплините (за радост много внимателно) или пък да тичат развявайки знамената на племената, които бяха съвсем несериозно зарязани от самата продукция на плажа в продължение на повече от седмица. Тези хора нямат за цел да разбират развоя на сезона, а по скоро да се похвалят, че са били там
Само малка част от хората отиват там специално да снимат някоя битка и най-вече играчите, но тази година бройката на такива снимки е значително по-малък от предишните и те са предимно от самото начало на снимките (Юни, началото на Юли), т.е няма как да издадат нищо освен участници, но не и кой докъде стига. Да, ако човек знае какво да гледа от подобни снимки, може да се извадят достатъчно детайли за племената, но не и за индивидуални участници и кой докъде стига. Това последното те сами си издават, защото просто е края на света ако не си пуснат стори още на първия ден след като са им върнали телефона JoyJoyJoy
Така че можем да успокоим запритеснявалите се: този сезон ще има по-малко спойлери от предишните години.

# 5 313
Да, излъченото в промото според мен трябва да си се коментира и тълкува открито, евентуално ако показват нещо супер издаващо като например кой финишира първи (често се случва), да се слага в скрит текст.
Но "нанизвания" на моменти от промото е по-добре да са в спойлерната тема - например си спомням как в сезон 4 разгадаха по мръсните чорапи на Цецо, че той се връща след елиминация Grinning
И все пак всичко е въпрос на лична преценка. На мен не ми пречи, харесвам спойлерите били те от сигурен източник или плод на детективска работа.

# 5 314
Къде се е говорило за Весела, няма такъв коментар.
Възможно е някой да е объркал темата - има Весела в Къщата на инфлуенсърите и е доста обсъждана.

# 5 315
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Това с откритото обсъждане на спойлери е все едно да обясниш кой е убиецът на някого, който чете книга или е седнал да гледа филм.
Елементарна култура и възпитание е да не се натрапва на хората информация, която не искат да знаят.
Имате нарочна тема за спойлери, но и това не ви харесва и не ви е достатъчно. А можете ли да кажете къде да пишем ние, които не искаме да знаем какво се случва предварително? Защото излиза, че за любителите на спойлери има цели две теми, пък за нас няма нито една.

# 5 316
  • Другата България
Аз и друго много пъти съм казвала/писала.
Най-големите спойлери всъщност идват именно от НОВА, промотата за следващите епизоди, анонсите, изтеклите снимки....нима са забравени промотата за следващия епизод в който да речем ще има племенен съвет и бам - на първа линия участникът, спечелил имунитет и огърлицата му виси на врата. И това е официално, по ТВ, всички гледаме и виждаме. Или пак в анонс за следващ епизод - вървят племената и очеизвадно се вижда кой носи знамето на племето, или очеизвадно се вижда колко човека са в племето, и още, и още. Та всички познавахме кое племе е спечелило по това, което дават в промото - кадрите с “губещите“ /уж са/ на племето, което печели, така и не се научиха. Ами снимката от сезона на Фифо, която Вито беше публикувал официално много преди да разместят племената, и това се излъчи в сутрешния блок на НОВА, и се видя кой участник сменя цвета на отбора си?
НОВА ни заливат със спойлери, и то официално, и не виждам как някой ще забрани на хората да коментират.

# 5 317
Малко да разведря темата. Излезе ми във фейсбук, че Фифо ще става баща.

# 5 318
  • София
По мое скромно мнение имаме и разлика в разбирането за това какво точно е спойлер.
Очеизвадно е, че кой е спечелил състезанието, конкретна битка, кой е стигнал до финал, кога е отпаднал, кой на резиденция/река, кое племе кога се е разпаднало: това е забранено.
Обаче мога да дам друг пример: вече се знаят немалка част от участниците. Според мен точно сега е моментът да се обсъждат точно в тази тема: кой какви шансове има, кой колко е подготвен, и т.н. Разбира се, изключваме кой докъде наистина е стигнал и кога е отпаднал.
Тази тема в момента служи като такава за времето между два сезона със насоченост да се обсъждат бивши и бъдещи участници. Защо е нужно да чакаме Нова да излъчи епизода с визитките и едва тогава да се обсъждат притежателите на тези визитки. Така остава много малко време за това, защото още на следващия ден ни повлича влакчето на ужасите със териториални, капитански, номинационни и прочие битки и забравяме за участниците. С какво това дали знаем сега (вместо чак на 14.09) кой участва ще промени удоволствието и начина на гледане на сезона?
Всички други версии на Десафио например представят участниците си дори още да са започнали да снимат сезоните си, при нас обаче голямата тайна, че еди кой си ще участва. Пазейки тайната и тук, всъщност правим услуга на Нова, които всеки сезон ни нажулват по 2 3-часови епизода, в които гледаме визитки до откат и тук таме някоя битчица

# 5 319
  • Другата България
Напълно съм съгласна с Дидо.
Още повече, че самите участници също са ходещи спойлери със снимките си във всички социалки - ФБ, ИГ, Тик-Ток и т.н.

# 5 320
Може и от септември вече да започнат да показват анонси с 2-3 лица, които да не са скрити. В последните години някои риалитита издават някои от участниците, че даже и в сутрешните блокове на Нова/БТВ продуцентите гостуват и обявяват. Във "Фермата" го правиха със сигурност. Обявяваха официално, че щял да влиза еди кой си...

И аз съм съгласен с @dido2k

# 5 321
  • Другата България
Всъщност, се получава един кръговрат.
В спойлерната тема има доста запознати потребители, и доста добри “детективи“.
Всичко подплатено със снимков материал. Това от една страна.
От друга, всички “жълтури“ четат и преписват от същата спойлерна тема, доказано достоверно инфо има там, то и като има снимка на участници от средата на формата е видно кой е останал.
И от последна - Х чете нещо в “жълтура“ , написали кой е на финал, или кой печели примерно, или пък “случайно“ се намира лист от сценария /а те го преписали от темата/, и идва и го казва тук, в основната тема. Blush
Няма как да се избегнат тези неща, в момента, в който започне сезона, според мен ще зачестят. И то от случайни потребители, не всеки пише в темите за ИВ от години и знае, че повечето хора тук не искат да знаят кой, кога и докъде.

# 5 322
За участниците съм напълно съгласна. Нямам против тях да пуснем и дъвчем тук вместо спора за спойлери.

# 5 323
призовавам  Нова да изместят началната си дата с поне две седмици напред
“Напред” означава по-рано или по-късно?

Почти сигурен съм, че като настане септември ще изместят датата с няколко дни по-рано. Винаги имат резервен вариант, ако конкуренцията не спи

# 5 324
  • София
“Напред” означава по-рано или по-късно?

Почти сигурен съм, че като настане септември ще изместят датата с няколко дни по-рано. Винаги имат резервен вариант, ако конкуренцията не спи
Разбира се, че имам предвид "По-рано".
За жалост обаче шансът за това напълно изгасна, когато БТВ решиха да се застрелят сами в крака, обявявайки 16-и за техния старт на гривните. Ако имаха поне 2 грама мозък, щяха да започнат на 9-и и с една силна първа седмица имаха голям шанс да ударят по Нова, но уви, сега ще трябва да конкурират старта си със очертаващ се като един от най-рейтинговите епизоди за целия сезон на игрите

Общи условия

Активация на акаунт