🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 438
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Между другото на няколко пъти съм споменавала теорията си, че Марианна стана по-неприятна в поведението си, когато сякаш осъзнава, че има шанс за победа, но сега разбирам, че е друго нещо - да, осъзнала е, че някой има сериозен шанс за победа и това е Биляна. Промяната в поведението й не е плод на чисто напрежение и очаквания към самата себе си, а по-скоро от завист, вероятно защото множество напуснали състезатели посочиха именно Биляна като свой фаворит, а и не е трудно да забележи човек, че в коментарите на журито много силно личи, че Биляна е човекът към който са заложени най-големи очаквания.

Закономерното ще е двама да се карат, а Осман да спечели, което ще е окей за мен. Беше ми доста неприятен покрай фиаското с отборната битка в средата на предаването, но мисля, че се успокои след това. Прекалено голям ръб е, за да го харесвам искрено, но мисля, че момчето има истински интерес и страст към кулинарията. Говорейки за Осман коментарът му към Лора и Марианна, че това не е конкурс за красота, а и много топлата му реакция към Биляна, когато тя се качи на балкона ме убеди, че наистина Осман, Биляна, Мелят, Петя, Даниела са се сдружили, а другите две са се разцепили. Дори близката на Лора - Тоби, в края на участието си повече се движеше с Осман и Биляна.

Все пак за победител желая именно Биляна. Приятна ми е тази жена. Може да готви, готина е, дава ми усещането точно на човек, с който бих пила една бира с кеф 😁

# 286
Аз уважавам Осман, че не пие алкохол, доста ценно качество за един мъж в днешно време. Обаче кой го кара пие... тук става въпрос за готвене, 100 гр в цяло ястие, където даже ще се изпари самия алкохол какво пречи да го опиташ, за да видиш какво представяш?
Отделно за свинското го приемам, но също ми идва фанатично в онзи момент със супата на Петя, цялата супа е готвена отделно и накрая слага едно малко беконче отгоре и край той не може да го опита? Защо просто не го отстрани и да опита една лъжица от супата, за да може да й сложи правилна оценка, все пак.

# 287
Лора преди малко бе в Тази събота и неделя по БТВ.
Каза, че ходила на кулинарни курсове и влязла в МШ с голяма подготовка - лоша атестация за този, който я е обучавал, или тя не възприема.
Била надградила и научила много неща - това не си пролича изобщо, особено пък на полуфинала снощи.
Нямало нищо лошо един красив мъж и една красива жена да си флиртуват от време на време - имаше въпрос за нея и Кустев, и дали са флиртували.
Оф, щяла да прави проект на кулинарна тема. Догодина щял да стартира. - По-добре недей.
Общо взето - самочувствие без покритие, или както му викаме - въздух под налягане.

# 288
  • пустинята Гоби
Готвенето не се учи с само с курсове, а с години практика.

Не е проблем, че Лора е красива (аз не я харесвам), а че има неподходящо държание и се облича зле. И Петя е красива, и Биляна е красива, и Мелят е красива (за мен най-много), но изглеждат адекватно за формата и имат подходящо държание.

# 289
  • София
Готвенето не се учи с само с курсове, а с години практика...
Абсолютно! Даже някои и на курсове не са ходили. То си е въпрос и на усещане.

# 290
  • Разпиляна във въображението
А Осман наистина е положил усилие и се опитва да става по-добър.

# 291
Мелят с тези уши и нос е красива? А Лора не е красива. Дообре Joy
При някои е вроден талант да усещаш вкуса, но все пак с практиката всичко това се шлифова и се постигат още по-добри резултати. Никога не можеш да разчиташ само на талант.

# 292
  • пустинята Гоби
Ти сериозно ли смяташ, че жени с по-различен нос не могат да са красиви?

Жена с очеизвадни подобрения за мен не може да е красива. Нещо дискретно да си пипнеш е ок, но в случая е прекалено.

# 293
Когато Петя сипе огън и жупел - било заслужено, когато Марианна го прави, доста по-умерено - тя е злобна. Иначе, да, много неприятни бяха коментарите й и не престана да подкрепя Лоран от балкона. Поне и за Мелят имаше положителни изказвания. Бях за Марианна, сега никак не съм сигурна, може би по-скоро за Биляна.
Рекламата на Шуменско беше много неприятна. Трябва да има реклами в шоуто, а не то да е реклама. Дъно.

# 294
  • Sofia
Мисля, че точно вчера Марианна не показа злоба, а по-скоро вълнение за всички. Беше й емоционално да гледа, иначе факт, че явно си има любимци, то всеки има.
Биляна е моето разочарование от вчера, много слабо представяне. Не е саботиране, не издържа на напрежението напоследък, но в крайна сметка то е еднакво за всички.

# 295
Аз мисля, че Биляна достигна отдавна тавана си, а и се вижда, че не издържа вече на напрежението. Не виждам как ще спечели, ако продължава в същия дух. Неприятно ми е да го кажа, но Осман за мен заслужава да спечели тази година - извървя дълъг път. Марияна ми е на второ място. Аз намирам Лора за красива и продължавам да смятам за абсолютно недопустимо да се коментира външния вид на участниците, особено по този груб и на моменти елементарен начин. Надявам се да видим интересен финал тази вечер.

# 296
  • София
Биляна има много умения, даже мисля, че е най-добрата, но се срина. Вчера ми беше дори леко неприятно да я гледам, някак дори на шегите за ужасното ѝ първо ястие, не отговори. Държеше се все едно ѝ се полага мястото на финала без значение какво ще предложи.

Първата чиния на мен ми приличаше на кори с котешка храна, а си представям на вкус какво е било. Една от най-лошите чинии за целия сезон. След това пък беше два соса с плодове. Точно чинии за отбиване на номера. Разбирам, че условията са неприятни там, но аз като зрител искам да гледам мотивирани участници, които дават най-доброто от себе си. Осман на пример винаги се старае, дори и да има нещо нагласено или да му идва в повече напрежението, гледа да вземе възможно най-много от предаването.

Марианна също мина през такъв период (с пуканките) , но последните дни се стегна, еленското изглеждаше уникално, вчера също се справи. Бях я отписала нея, но се върна в играта.

Трите най-впечатляващи за мен чинии за сезона бяха на Биляна десерта, на Осман бургера и на Марианна еленското. Така че заслужен финал и на тримата.

Надявам се довечера да видим тримата мотивирани, да готвят с желание.

# 297
Аз се надявам, че Биляна ще се съвземе за днес. Надявам се. Осман като характер не ми харесва, затова не го подкрепям. Марианна, след онова сандвиче с пуканки вътре съвсем ми е паднала в очите като става дума за готвене. Слаба е в презентациите.
А колкото до Лора и готварските и курсове, мойте уважения. Никой не я харесва и то с право.

# 298
Гледам на Фейсбук страницата как Осман не искал да готви с Марианна. Аз пък не те харесвам теб, Османе. Ти показа типичното българско мъжле тип батка като характер.
Аз пък харесвам точно Осман. Не е мрънкльо... а и готви на ниво. Че има и такива с претенции, дето... са само на приказки. На дела - пълна скръб.

# 299
Така се случи, че гледах финала на живо. Ще ви разкажа утре някои неща. 😀

Общи условия

Активация на акаунт